ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Όλες οι αποχετεύσεις αποτελούνται από σωλήνες, είτε σιδερένιους είτε πλαστικούς. Οι αιτίες που φράζουν τις αποχετεύσεις στο σπίτι είναι ανάλογες με τη χρήση της κάθε διαφορετικής αποχέτευσης. Στη μπανιέρα και το νιπτήρα οι τρίχες και τα σαπούνια είναι η κύρια αιτία. Στον νεροχύτη τα υπολείμματα φαγητών, τα λίπη και τα καμένα λάδια δημιουργούν συσσωρευμένα μίγματα που με τον καιρό γίνονται συμπαγείς μάζες. Για την λεκάνη της τουαλέτας τα χαρτιά, τα μωρομάντηλα και τα μικροαντικείμενα είναι ο χειρότερος εχθρός.

Οι μηχανισμοί όμως και οι τρόποι απόφραξης είναι περίπου ίδιοι για όλους τους σωλήνες αποχέτευσης. Παρατίθενται κάποιοι από τους τρόπους που χρησιμοποιούνται.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ. Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή κάποιας από τις παρακάτω μεθόδους πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

  • Το βραστό νερό δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε όταν οι αποχετεύσεις μας, και ιδιαίτερα τα σιφώνια, αποτελούνται από πλαστικούς σωλήνες (PVC), γιατί μπορεί να τους φθείρει και να επηρεάσει τους αρμούς σύνδεσης.
  • Το βραστό νερό δεν πρέπει να το ρίχνουμε σε οποιοδήποτε σημείο στην επιφάνεια της συσκευής αποστράγγισης (νιπτήρας, νεροχύτης, μπανιέρα) αλλά κατευθείαν στην τρύπα της αποχέτευσης με ήρεμο τρόπο. Οι πορσελάνινες επιφάνειες μπορεί να αλλοιωθούν αν πέσει βραστό νερό απευθείας πάνω τους.
  • Πολλά από τα χημικά προϊόντα απόφραξης του εμπορίου είναι τοξικά και υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσουν φθορές στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Επίσης προσοχή στα αέρια που πιθανόν να προκύψουν κατά τη χρήση γιατί είναι τοξικά και δεν πρέπει να τα εισπνεύσετε. Επιπλέον να φοράτε γάντια γιατί το χημικό υλικό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το δέρμα.
  • Αν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, για να χρησιμοποιήσετε τα υλικά μέσα απόφραξης πρέπει να αφαιρέσετε πρώτα τα νερά.
  • Τα πλαστικά γάντια είναι μία χρήσιμη προστασία για τα χέρια σας καθώς η επαφή τους με βρόμικα νερά μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα τους.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ξεβούλωμα με βραστό νερό

Ένας από τους πιο γνωστούς και εύκολους τρόπους για να ξεβουλώσετε ένα σωλήνα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κατσαρόλα την οποία θα γεμίσετε με νερό. Έπειτα θα βράσετε το νερό και θα το ρίξετε αργά και με προσοχή μέσα στον σωλήνα. Έτσι, θα διασπαστούν όλα τα συσσωρευμένα υλικά που μπορεί να έχουν κολλήσει μέσα στον σωλήνα σας. Όμως, αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται σε επιφανειακά προβλήματα. Συνεπώς άμα το πρόβλημα σας είναι σοβαρό, τότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μια άλλη μέθοδο.

Ξεβούλωμα με τη χρήση ξιδιού και αλατιού

Ένας τρόπος ξεβουλώματος, ο οποίος μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα σωλήνα. Θα χρειαστείτε δύο κούπες τις οποίες θα γεμίσετε με ξίδι και αλάτι. Έπειτα, θα ρίξετε τα δύο συστατικά σε ένα μπολ και θα τα ανακατέψετε για δύο λεπτά. Μόλις ετοιμάστε το μείγμα, ρίξτε το μέσα στον σωλήνα και αφήστε το να δράσει για 25 έως 30 λεπτά. Παράλληλα, βράστε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις περάσει ο απαραίτητος χρόνος δράσης του μείγματος ρίξτε την μέσα στον σωλήνα. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπλύνετε εύκολα το μείγμα αλλά και οτιδήποτε άλλο υπόλειμμά έχει απομείνει μέσα στον σωλήνα. Τέλος, για να βεβαιωθείτε ότι μείγμα είχε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αφήστε λίγο νερό να τρέξει μέσα στον σωλήνα και παρακολουθήστε το για να δείτε αν η ροή του νερού επανήλθε σε φυσιολογικό επίπεδο.

Ξεβούλωμα με τη χρήση μαγειρικής σόδας και ξιδιού

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά παρόμοια  με τη χρήση αλατιού και ξυδιού με τη μόνη διαφορά ότι θα αντικαταστήσουμε το αλάτι με τη μαγειρική σόδα. Πρόκειται για τον νούμερο ένα τρόπο ξεβουλώματος καθώς είναι πολύ γνωστός και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για την εκτέλεση θα χρειαστείτε ένα φλυτζάνι ξύδι και μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα τα οποία θα ρίξετε μέσα στο σωλήνα. Προσοχή όμως καθώς η μίξη αυτών των δύο υλικών προκαλεί μια χημική αντίδραση η οποία δημιουργεί αφρό και αναθυμιάσεις.

Συνεπώς, καλό είναι να κάνετε τη διαδικασία με μεγάλη προσοχή και φορώντας προστατευτικά γάντια. Αφήστε το μείγμα να δράσει μέσα στον σωλήνα για περίπου 20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ το όπως και στις προηγούμενες μεθόδους ρίχνοντας μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ελέγχοντας παράλληλα αν στραγγίζει το νερό με φυσιολογικό ρυθμό.

Ξεβούλωμα με Coca Cola

Μερικές φορές η λύση μπορεί να βρίσκεται μέσα στο ψυγείο σας. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στη χρήση Coca Cola για να ξεβουλώσετε τον βουλωμένο σωλήνα σας. Ο λόγος που η Coca Cola είναι πολύ χρήσιμη στα ξεβουλώματα είναι η οξύτητα της η οποία μπορεί όπως και το ξίδι να διαβρώσει εύκολα τα υλικά που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα. Για να κάνετε το ξεβούλωμα, ρίξτε ένα μπουκάλι Coca Cola  μέσα στον σωλήνα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μια ώρα, αν και ένα ολόκληρο βράδυ θα ήταν ιδανικό. Αφού την αφήσετε να δράσει για το επιθυμητό διάστημα, ρίξτε για άλλη μια φορά βραστό νερό για να ξεπλύνετε την Coca Cola και ότι υπολείμματα έχουν απομείνει.

Προσέξτε ιδιαίτερα να μην παραμείνει ίχνος από την Coca Cola μέσα στον σωλήνα καθώς μπορεί μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να τον διαβρώσει. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε ρίχνοντας επανειλημμένα ζεστό νερό.

Ξεβούλωμα με υγρό σαπούνι για πιάτα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ

Το σαπούνι για τα πιάτα περιέχει ειδικά συστατικά για να καταπολεμάει τα λίπη. Άρα είναι αυτονόητο ότι το υγρό σαπούνι είναι παραπάνω από ιδανικό για το ξεβούλωμα ενός σωλήνα. Απλά ρίξτε λίγο από το σαπούνι μέσα στον σωλήνα μαζί με αρκετό ζεστό νερό. Έτσι θα απομακρύνετε κάθε λίπος από τον σωλήνα σας. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την επαναλαμβάνετε και προληπτικά μια φορά την βδομάδα ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να ξαναβουλώσει ο σωλήνας.

Ξεβούλωμα με παγάκια, νερό και αλάτι

Ακούγεται αρκετά παράξενο, όμως μπορείτε να ξεβουλώσετε έναν σωλήνα χρησιμοποιώντας μόνο παγάκια, νερό και χοντρό αλάτι. Όσον αφορά την διαδικασία, αφήστε αρκετά παγάκια πάνω στο σιφόνι και ρίξτε από πάνω μπόλικο χοντρό θαλασσινό αλάτι. Έπειτα, αφήστε να τρέξει κρύο νερό ώσπου να λιώσουν όλα τα παγάκια και να μην υπάρχει ίχνος τους. Έτσι θα βοηθήσετε το αλάτι να κυλήσει μέσα στον σωλήνα με ευκολία και να απομακρύνει όλες τις βρομιές και τα λίπη που έχουν δημιουργήσει το φραγμό.

Ξεβούλωμα με αναβράζοντα δισκία

Πρόκειται για έναν από τους λιγότερο γνωστούς τρόπους ξεβουλώματος, αλλά μπορείτε να κάνετε απόφραξη με τη χρήση αναβραζόντων δισκίων (δισκία για βιταμίνες ή για πονοκέφαλο) και ξιδιού. Ρίξτε τέσσερα δισκία μέσα στον σωλήνα και από πάνω μια κούπα λευκό ξίδι, αφήνοντάς τα για ένα τέταρτο της ώρας να δράσουν. Για να τα ξεπλύνετε, ρίξτε για άλλη μια φορά μια κατσαρόλα βραστό νερό. Τέλος αφήστε να τρέξει λίγο νερό για να δείτε αν έχει ξεβουλώσει ο σωλήνας.

Ξεβούλωμα με οξιζενέ

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα μπουκάλι οξιζενέ στο μπάνιο μας. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αποτελεί μια καλή λύση στο πρόβλημα του βουλωμένου σωλήνα όταν συνδυαστεί με λίγη μαγειρική σόδα. Αρχικά πάρτε ένα φλιτζάνι γεμάτο με οξιζενέ και προσθέστε μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Μόλις τα αναμείξετε, ρίξτε το μείγμα μέσα στον σωλήνα και αφήστε το να δράσει για 15 έως 20 λεπτά. Εάν αρχίσει το μείγμα να αφρίζει, μην ανησυχείτε καθώς είναι φυσιολογικό κομμάτι της διαδικασίας. Τέλος, όπως με άλλες παρόμοιες μεθόδους, ρίξτε μια κατσαρόλα βραστό νερό μέσα στον σωλήνα.

Ξεβούλωμα με τη χρήση χημικών σκευασμάτων του εμπορίου

Είναι αποδεδειγμένο πως η συχνή χρήση χημικών αποφρακτικών του εμπορίου είναι επικίνδυνη για πολλούς λόγους. Αρχικά είναι επικίνδυνα για την υγεία σας και το περιβάλλον. Επιπλέον, μπορούν με πολλές χρήσεις να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες ζημιές σε σωληνώσεις τις οποίες μετά θα αναγκαστείτε να πληρώσετε με πολλά λεφτά. Αν όμως σκοπεύετε να κάνετε μια μόνο χρήση τους, φροντίστε να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης του αποφρακτικού πριν το χρησιμοποιήσετε. Τέλος, πάντα να έχετε προστατευτικά μέτρα όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα χημικά σκευάσματα, όπως πλαστικά γάντια.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Ξεβούλωμα με τη χρήση βεντούζας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Αυτός είναι ο πρώτος τρόπος ξεβουλώματος που έρχεται στο μυαλό όλων μας όταν βουλώσει ένας σωλήνας. Είναι αρκετά απλός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια βεντούζα απόφραξης. Προσοχή όμως στην επιλογή της βεντούζας που θα χρησιμοποιήσετε καθώς θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο σιφόνι του σωλήνα που θα θέλετε να ξεβουλώσετε. Υπάρχουν ειδικές βεντούζες για τουαλέτες. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη βεντούζα, καλύψτε με μονωτική ταινία ή μονωτική ταινία την έξοδο υπερχείλισης. Έπειτα εφαρμόστε την βεντούζα και αφήστε το νερό να τρέξει μέχρι να καλυφθεί το κεφάλι της.

Στη συνέχεια, με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, αρχίστε να την κουνάτε πάνω και κάτω. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα κενό αέρος το οποίο θα βοηθήσει να παρασυρθούν όλα τα αντικείμενα μακριά από τον σωλήνα. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για δέκα επαναλήψεις και ελέγξτε αν το νερό ρέει κανονικά μέσα στον σωλήνα. Αν όχι, τότε ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία μερικές φορές ώσπου να φύγουν όλα τα υπολείμματα. Τέλος, αφού τελειώσετε με τη χρήση της βεντούζας, ρίξτε μια κατσαρόλα βραστό νερό.

Ξεβούλωμα με σύρμα

Για αυτή τη μέθοδο πάρτε ένα σύρμα ενός μέτρου και με τη βοήθεια μιας πένσας, λυγίστε την άκρη ώστε να δημιουργηθεί ένας γάντζος. Έπειτα τοποθετήστε το σύρμα από την πλευρά του γάντζου στο στόμιο του σωλήνα και σπρώξτε το αργά και σταθερά ώσπου να συναντήσετε το σημείο φραγής. Με απαλές και σταθερές κινήσεις, προσπαθήστε να απομακρύνετε όλα τα υλικά τα οποία δημιουργούν τον φραγμό. Η διαδικασία αυτή όμως θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και χωρίς απότομες κινήσεις καθώς μπορεί να δημιουργήσετε ζημιά στον σωλήνα με το σύρμα. Αυτός ο τρόπος ξεβουλώματος μπορεί να μην έχει αποτελέσματα μόνο αν τα συσσωρευμένα υλικά είναι χωμένα πολύ βαθιά μέσα στον σωλήνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού συνεργείου.

Ξεβούλωμα με τη χρήση κρεμάστρας

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ

Θέλετε να δοκιμάσετε την μέθοδο με το σύρμα αλλά δεν έχετε ή δεν μπορείτε να βρείτε ένα σύρμα ενός μέτρου; Μην ανησυχείτε καθώς μια συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί επίσης να είναι κατάλληλη για την δουλειά του ξεβουλώματος. Απλά πάρτε την κρεμάστρα, ισιώστε την και όπως κάναμε με το σύρμα, δημιουργήστε έναν γάντζο στην μια άκρη. Έπειτα ακολουθήστε την διαδικασία ακριβώς όπως την παραπάνω μέθοδο με το σύρμα.

Ξεβούλωμα με ατσαλίνα

Η ατσαλίνα είναι ένα ειδικό εργαλείο το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο και θα σας βοηθήσει στο ξεβούλωμα. Όσον αφορά στον τρόπο χρήσης της, απλά τοποθετήστε την, κρατώντας την από την ειδική λαβή μέσα στο σωλήνα ώσπου να νιώσετε αντίσταση από τα υλικά που τον φράζουν. Αμέσως μετά, με προσεχτικές κινήσεις προσπαθήστε να αφαιρέσετε ή να απομακρύνετε τις βρομιές από τον σωλήνα σας. Ως διαδικασία μοιάζει ιδιαίτερα στην μέθοδο ξεβουλώματος με τη χρήση σύρματος ή συρμάτινης κρεμάστρας με την μόνη διαφορά ότι με τη βοήθεια της ατσαλίνας μπορείτε να απομακρύνετε υλικά που έχουν κολλήσει αρκετά βαθιά μέσα στον σωλήνα. Συνεπώς, η χρήση ατσαλίνας για ξεβούλωμα έχει σχεδόν βέβαια αποτελέσματα.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - ΑΤΣΑΛΙΝΑ

Ξεβούλωμα με λύσιμο του σωλήνα

Σε μερικές περιπτώσεις καμία μέθοδος δεν βοηθάει στο ξεβούλωμα ενός σωλήνα, ειδικά άμα το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από υπολείμματα τροφών, και η μόνη λύση που απομένει είναι να τον καθαρίσουμε μόνοι μας. Συνήθως αυτή θέλουμε να είναι η τελευταία μας επιλογή καθώς πρόκειται για τον δυσκολότερο τρόπο ξεβουλώματος. Για την διαδικασία θα χρειαστείτε έναν κουβά, ένα σετ πλαστικά γάντια και ένα κλειδί. Τοποθετήστε τον κουβά κάτω από τον σωλήνα για να μαζέψει το νερό που θα πέσει από τον σωλήνα και χαλαρώστε τους συζεύκτες του σωλήνα με τη βοήθεια του κλειδιού. Αφού αφαιρέσετε τον σωλήνα προσπαθήστε να καθαρίσετε από μέσα του όλα τα υπολείμματα που είναι κολλημένα μέσα του και ξεπλύνετέ τον με ζεστό νερό. Αφού τον καθαρίσετε, τοποθετήστε τον ξανά στην θέση του και το πρόβλημα θα λυθεί.

Ξεβούλωμα από τους ειδικούς

Εάν καμία από τις μεθόδους που προαναφέρθηκαν δεν δουλεύει για εσάς, μπορείτε πάντα να αναθέσετε την δουλειά του ξεβουλώματος στο ειδικευμένο μας συνεργείο. Αυτοί θα φροντίσουν να γίνει το ξεβούλωμα γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα έξοδα για εσάς, ενώ παράλληλα δεν θα χρειαστεί εσείς να μπλέξετε με πολύπλοκες διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη υπόθεση μπορεί να είναι πολλές φορές το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, καθώς και τις δυσκολίες που δημιουργούν οι βουλωμένοι σωλήνες στην καθημερινότητα μας. Για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ όποτε μας χρειάζεστε για να σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από το πρόβλημά σας.