ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - 24 ώρες - 365 ημέρες - Απόφραξη με κάμερα - Απόφραξη από ρίζες - Νεροχύτες - Τουαλέτες - Μπανιέρες - Σιφώνια - Φρεάτια - Υδρορροές - Αντλήσεις

Σε όλες τις βεράντες και τα μπαλκόνια υπάρχει ένας κάθετος σωλήνας που ονομάζεται υδρορροή ή κοινώς λούκι. Η κάθετη υδρορροή μπορεί υπάρχει σε οποιοδήποτε κτίριο και συνήθως βρίσκεται στις γωνίες του, όπου κατεβαίνει από ταράτσες, βεράντες, σκεπές και μπαλκόνια. Ο σκοπός της υδρορροής είναι να αποστραγγίζει τα νερά της βροχής τα οποία χωρίς αυτές θα λίμναζαν και θα δημιουργούσαν υγρασίες και φθορές στα δομικά υλικά του κτιρίου αλλά και ανθυγιεινές καταστάσεις όπως προσέλκυση κουνουπιών ή κατσαρίδων. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να πραγματοποιήσουμε άμεση ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ.

Οι υδρορροές καταλήγουν στην κεντρική αποχέτευση, όπως και όλες οι σωληνώσεις των αποχετευτικών δικτύων. Όταν βουλώσει μία υδρορροή, τότε είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι οι πλημμύρες.

ΒΟΥΛΩΣΕ Η ΥΔΡΟΡΡΟΗ;

Επικοινωνήστε με την «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ».
Σας απαλλάσσουμε άμεσα και υπεύθυνα από το βούλωμα της υδρορροής σας και οποιοδήποτε αποχετευτικό πρόβλημα.

Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες κάθε μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών, αργιών, Χριστουγέννων, Πάσχα και 15αύγουστου.

Έχουμε την εμπειρία στις αποφράξεις, τα συστήματα αποχετευτικών δικτύων και τις αντλήσεις υδάτων για πάνω από 35 χρόνια. Διαθέτουμε πολύ έμπειρους και εξειδικευμένους τεχνικούς και τελευταίας γενιάς τεχνολογικό εξοπλισμό. Καλέστε μας στο 6931 030303.

Παρακάτω θα αναφέρουμε τις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν βούλωμα υδρορροής και τις πιθανές ενδείξεις στις οποίες οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Επιπλέον θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους για να ξεβουλώσετε μόνοι σας την υδρορροή, αλλά και πως πραγματοποιείται μία επαγγελματική απόφραξη υδρορροής.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗ – FAQ

Πώς καθαρίζεται μία βουλωμένη αποχέτευση όμβριων υδάτων;

Εάν θεωρείτε ότι μία υδρορροή (λούκι) βρόχινου νερού είναι φραγμένη, ρίξτε λίγο νερό στο πάνω μέρος του σωλήνα για να βεβαιωθείτε ότι ρέει φυσιολογικά. Εάν θέλετε να κάνετε μόνοι σας την απόφραξη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απλή ή μία μηχανική ατσαλίνα, γνωστή και ως φίδι του υδραυλικού.

Πώς μπορώ να ξέρω αν οι υδρορροές έχουν βουλώσει;

Υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχουν βουλώσει ή πρόκειται να βουλώσουν οι υδρορροές.
– Εντοπίζετε πουλιά ή παράσιτα στη στέγη σας.
– Το νερό ξεχειλίζει και χύνεται στις πλευρές.
– Οι υδρορροές έχουν χαλαρώσει.
– Λεκέδες στον τοίχο.
– Ανάπτυξη φυτών.
– Δεν θυμάστε την τελευταία φορά που έγινε καθαρισμός υδρορροής.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι υδρορροές;

Γενικά, πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζετε τις υδρορροές σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ανάλογα όμως με το είδος του φυλλώματος που έχετε κοντά στο σπίτι σας (όπως πεύκα), μπορεί να χρειάζεται να τις καθαρίζετε μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Τι θα συμβεί αν δεν καθαρίζονται οι υδρορροές;

Εάν οι υδρορροές δεν καθαρίζονται και το νερό ξεχειλίζει από τις υδρορροές, θα πέσει κατά μήκος της θεμελίωσης του κτιρίου. Αυτό μπορεί να μαλακώσει το έδαφος κάτω και γύρω από αυτό και πιθανόν να οδηγήσει σε ρωγμές στα δομικά υλικά του κτιρίου. Επίσης, εάν τα δομικά υλικά είναι υγρά και στη συνέχεια παγώσουν, προκαλούνται σπασίματα και ρωγμές. Η υγρασία γενικότερα προκαλεί σοβαρές δομικές φθορές στο κτίριο.

ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

H υδρορροή συνήθως βουλώνει από φύλλα, κλαδιά και λουλούδια που προέρχονται από τα φυτά τα οποία έχουμε σε γλάστρες. Παράλληλα ο αέρας, η βροχή και τα συνεχόμενα ποτίσματα βοηθάνε όλα αυτά τα αντικείμενα να παρασυρθούν στο σιφόνι της υδρορροής και να καταλήξουν στον σωλήνα της. Επειδή όμως είναι σχεδόν απίθανο να διαλυθούν απλά με το νερό, αρχίζουν να συσσωρεύονται και με την πάροδο του χρόνου προκαλούν φραγμό στην υδρορροή στην οποία χρειάζεται να γίνει απόφραξη για να λειτουργεί ομαλά. Επιπλέον ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας της ομαλής λειτουργίας της υδρορροής είναι η κατασκευή του δικτύου καθώς, τα υλικά κατασκευής του και η παλαιότητά του.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ - ΦΥΛΛΑ

Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πλημμύρες οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς μπορούν εύκολα να γίνουν η αιτία για σωματικά ατυχήματα, υγρασία από τα πλημμυρισμένα νερά, η οποία δημιουργεί μούχλα και συνεπώς φθείρει τοίχους και καταστρέφει πατώματα. Άρα από ένα φραγμό μπορούν να δημιουργηθούν ατυχήματα και υψηλές οικονομικές απώλειες.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΛΩΜΑ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ - ΧΩΜΑΤΑ

Για να αποφύγετε το βούλωμα της υδρορροής, θα χρειαστεί να καθαρίζετε τακτικά τα στόμια και τις σωληνώσεις. Αν σκουπίζετε συχνά το μπαλκόνι σας ή την βεράντα σας και φροντίζετε να απομακρύνετε χώματα και φύλλα τότε αποφεύγετε τον κίνδυνο να προκληθεί πλημμύρα με την ύπαρξη βροχής. Σας προτείνουμε να προσέχετε ιδιαίτερα το φθινόπωρο και τον χειμώνα και γενικά σε περιόδους όπου παρατηρούνται συνεχείς βροχοπτώσεις. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στην μεταλλική σχάρα του σιφονιού ένα ειδικό δίχτυ το οποίο θα μαζεύει όλα τα σκουπίδια και όταν γεμίζει θα το καθαρίζετε ή θα το αντικαθιστάτε με ένα άλλο.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΦΡΑΓΜΕΝΗΣ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Οι πιο πιθανές ενδείξεις μιας βουλωμένης υδρορροής περιλαμβάνουν:

  • Υπερχείλιση του σιφονιού από την οποία μπορούν να προκληθούν οι πλημμύρες. 
  • Παράξενους ήχους οι οποίοι προκαλούνται από το σημείο του σωλήνα όπου έχει δημιουργηθεί ο φραγμός. Αυτοί οι ήχοι προκαλούνται επειδή το νερό συναντάει εμπόδιο όπως μπαίνει μέσα στον σωλήνα και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα. 
  • Αρκετά πιθανό είναι να βγαίνουν και άσχημες μυρωδιές μέσα από το σιφόνι οι οποίες είναι ακόμη μια ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο φράξιμο στην υδρορροή σας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Για να κάνουμε την απόφραξη και να καθαρίσουμε πλήρως την κάθετη στήλη της υδρορροής, διαθέτουμε πιεστικά μηχανήματα με εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης, ηλεκτροκίνητα εργαλεία και ειδικές περιστροφικές κεφαλές ανάλογα με το είδος του προβλήματος. Μπορείτε να μας καλέσετε και για τον καθαρισμό των υδρορροών σας. Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό και την απόφραξη της κάθετης υδρορροής βεράντας, μπαλκονιού, σκεπής και το ξεβούλωμα οποιωνδήποτε σωλήνων υδρορροής, σε οικίες, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις.

Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικούς τρόπους που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφράξετε την υδρορροή. Τουλάχιστον ένας από αυτούς θα λειτουργήσει αποτελεσματικά αρκεί το βούλωμα να μην είναι βαθιά μέσα στον σωλήνα. Στην περίπτωση όμως που κανένας τρόπος δεν δουλέψει, τότε χρειάζεστε κατά πάσα πιθανότητα βοήθεια από τους επαγγελματίες τεχνικούς μας. Αν το φράξιμο είναι πιο βαθύ τότε οι τεχνικοί μας με τα σύγχρονα μηχανήματα και εργαλεία μπορούν να σας δώσουν την λύση που ψάχνετε. Μόλις μας καλέσετε θα φροντίσουμε να σας απαλλάξουμε από το πρόβλημά σας το συντομότερο δυνατόν.

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΥΔΡΟΡΡΟΗΣ

Πριν χρησιμοποιήσετε κοινά αποφρακτικά υγρά που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, ερευνήστε το. Στα 35 χρόνια που κάνουμε αποφράξεις, έχουμε συναντήσει πάρα πολλές περιπτώσεις όπου έχει προκληθεί ζημιά στους σωλήνες από διάφορα αποφρακτικά προϊόντα του εμπορίου. Ο κύριος λόγος είναι οι πολλές τοξικές και καυστικές ουσίες που περιέχουν κάποια από αυτά τα προϊόντα και μπορούν εύκολα να προκαλέσουν φθορές, αλλοιώσεις και ζημιές στις σωληνώσεις. Επιπλέον, μπορούν να επιφέρουν και δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Επομένως θα σας συμβουλεύαμε να μην τα χρησιμοποιείτε συχνά. 

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε για να αποφράξετε την υδρορροή. Αν όμως η φραγή επιμένει είμαστε κοντά σας με ένα τηλεφώνημα στο 6931 03 03 03.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

Ξεβούλωμα του σωλήνα υδρορροής με μαγειρική σόδα και ξίδι

Για να κάνετε την απόφραξη αρχικά θα πρέπει να καθαρίσετε το στόμιο της κάθετης υδρορροής. Αμέσως μετά αφαιρέστε το προστατευτικό πλέγμα του στομίου της υδρορροής. Προσπαθήστε να τραβήξετε έξω ότι βρομιά ή άχρηστη μάζα υπάρχει επιφανειακά. Έπειτα ρίξτε μέσα στο σιφόνι μισή κούπα μαγειρική σόδα και από πάνω μισή κούπα ξίδι. Αφού ρίξετε το μείγμα σκεπάστε το σιφόνι με μια πετσέτα. Έτσι θα δράσει καλύτερα το μείγμα και θα αποφύγετε τις αναθυμιάσεις. Αφού περάσει ένα τέταρτο αφαιρέστε την πετσέτα και ρίξτε μέσα στο σιφόνι μια κατσαρόλα με αρκετά ζεστό νερό (όχι βραστό). Αν αυτός ο τρόπος δεν βοηθήσει στο ξεβούλωμα του σωλήνα τότε είναι πολύ πιθανόν ότι χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια.

Ξεβούλωμα υδρορροής με ατσαλίνα

Η ατσαλίνα αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία των υδραυλικών και μία από τις καλύτερες επιλογές για το ξεβούλωμα μιας υδρορροής. Πρώτα απ’ όλα αφαιρέστε όπως πριν το κάλυμμά από το σιφόνι. Προσπαθήστε κατόπιν με τα χέρια σας να απομακρύνετε όλες τις επιφανειακές βρομιές, λάσπες ή συσσωματώσεις. Αμέσως μετά πάρτε την ατσαλίνα και τοποθετήστε την βαθιά μέσα στο σιφόνι. Αν δεν έχετε ατσαλίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ κομμάτι σύρμα ή μια συρμάτινη κρεμάστρα (αφού την ξεδιπλώσετε). Αφού τοποθετήσετε την ατσαλίνα μέσα, προσπαθήστε να αφαιρέσετε όλα τα υλικά που προκαλούν τον φραγμό, περιστρέφοντάς την με αρκετή προσοχή ώστε να μην δημιουργήσετε ζημιά στον σωλήνα. (Παρακάτω αριστερή φωτογραφία)

Ξεβούλωμα με την χρήση λάστιχου ποτίσματος

Όπως στις προηγούμενες διαδικασίες αφαιρέστε το κάλυμμα και αφαιρέστε τα σκουπίδια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσετε παρόμοια διαδικασία με αυτή της ατσαλίνας. Δηλαδή, θα τοποθετήσετε το λάστιχο βαθιά μέσα στον σωλήνα και πιέζοντας το, θα ανοίξετε την βρύση ώστε να εκτοξευτεί το νερό με μεγάλη πίεση. Έτσι, είναι αρκετά πιθανό με την πίεση του νερού να ξεκολλήσουν όλα αυτά τα συσσωρευμένα υλικά και σκουπίδια που έχουν προκαλέσει τον φραγμό στην υδρορροή. (Παραπάνω δεξιά φωτογραφία)