ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - 24 ώρες - 365 ημέρες - Απόφραξη με κάμερα - Απόφραξη από ρίζες - Νεροχύτες - Τουαλέτες - Μπανιέρες - Σιφώνια - Φρεάτια - Υδρορροές - Αντλήσεις

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ. Μια από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που κανένας μας δεν θέλει αλλά θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει είναι το φράξιμο της αποχέτευσης της λεκάνης της τουαλέτας. Είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να δυσκολέψει πολύ την καθημερινότητα μας. Η αποχέτευση της τουαλέτας παίζει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο καθώς είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση όλων των οργανικών λυμάτων τα οποία καταλήγουν στην κεντρική αποχέτευση. Όμως, αν η λεκάνη βουλώσει, αυτά τα λύματα παραμένουν, δυσκολεύοντας έτσι την ροή του νερού μέσα στους σωλήνες. Επομένως, όταν τραβάτε καζανάκι το νερό με τα λύματα ανεβαίνουν στην επιφάνεια αφού δεν μπορούν να φτάσουν στην αποχέτευση.

Σε κάθε περίπτωση που θα απαιτηθεί να ασχοληθείτε οι ίδιοι με την αποχέτευση και κυρίως αυτήν της λεκάνης, επιβάλλεται να φοράτε λαστιχένια αδιάβροχα γάντια γιατί τα νερά που προέρχονται από τις σωληνώσεις είναι ακάθαρτα. Συνεπώς για την αποφυγή οιασδήποτε μετάδοσης μικροβίων ή δερματικών παθήσεων μία απλή πρακτική πρόληψης είναι επιτακτική.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Αν το βούλωμα λεκάνης τουαλέτας επιμένει
καλέστε μας κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα έρθει στο χώρο σας άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
6931 030303

Ταχεία εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες.
Κυριακές και Αργίες.

Infographic – ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Infographic - ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Σε αυτό το κείμενο θα μιλήσουμε για όλα όσα αφορούν την βουλωμένη λεκάνη. Θα δούμε μερικούς από τους λόγους που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα, οι πιθανές ενδείξεις που μπορούν να παρουσιαστούν αλλά και πως μπορείτε να δώσετε λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα.

ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Αρχικά ξεβούλωμα θα χρειαστεί να κάνετε όταν ο σωλήνας της λεκάνης που καταλήγει στην αποχέτευση βουλώσει. Αυτό θα συμβεί όταν πετάτε χαρτιά και σκουπίδια κατευθείαν μέσα στη λεκάνη. Οι τεχνικοί μας στην απόφραξη έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά υλικά διαφόρων ειδών τα οποία μπορούν με ευκολία να καταλήξουν στους σωλήνες της τουαλέτας και να τους μπλοκάρουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το βούλωμα το προκαλεί το βουρτσάκι του πιγκάλ το οποίο μπορεί να αποσπαστεί εύκολα. Έτσι, τραβώντας το καζανάκι μπορεί να κολλήσει στον σωλήνα. Το ίδιο γίνεται συχνά και με τα αρωματικά τα οποία κρεμάμε στο χείλος της λεκάνης. Ακόμη, άλλα αντικείμενα που μπορούν να καταλήξουν στους σωλήνες περιλαμβάνουν το χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες, ταμπόν, σερβιέτες, αποτσίγαρα, μπατονέτες, συσκευασίες καλλυντικών αλλά και υπολείμματα από σαπούνια.

Οτιδήποτε από τα παραπάνω πέφτει μέσα στη λεκάνη δεν διαλύεται όταν τραβάμε το καζανάκι και σχεδόν πάντα θα καταλήξει μέσα στον σωλήνα όπου και θα σφηνώσει.  Άρα θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε  ότι η λεκάνη της τουαλέτας δεν είναι ένας χώρος για να πετάμε τα απορρίμματά μας. Επιπλέον, δεν είναι όλες οι αποχετεύσεις φτιαγμένες με τα ίδια δομικά υλικά. Αυτό σημαίνει ότι μια πρόχειρη κατασκευή ή μια όπου οι σωλήνες έχουν μικρή διάμετρο είναι σαφώς και πιο επιρρεπής. Τέλος, ένας επιπλέον λόγος είναι τα αποχετευτικά δίκτυα τα οποία δεν συντηρούνται συχνά. Όταν η αποχέτευση μένει παραμελημένη  δηλαδή δεν καθαρίζεται συχνά, τότε το βούλωμα είναι πολλές φορές μια αναπόφευκτη κατάσταση.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ - ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Η πρώτη και πιο συχνή ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά με το αποχετευτικό σύστημα της λεκάνης μας είναι όταν πατάμε το καζανάκι και η στάθμη του νερού ανεβαίνει προς τα πάνω. Αφού οι σωλήνες της αποχέτευσης είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή του νερού να γίνεται προς τα κάτω, όταν το νερό επιστρέφει είναι μια καλή ένδειξη ότι κάπου μέσα στον σωλήνα βρίσκει αντίσταση από κάτι. Μια δεύτερη πιθανή ένδειξη είναι η μη αποδέσμευση των λυμάτων. Αυτό συμβαίνει όταν μαζί με τη στάθμη του νερού ανεβαίνουν και περιττώματα ή άλλες βρομιές που ενδέχεται να έχουμε ρίξει μέσα στη λεκάνη. Ακόμη, και η παρουσία μιας άσχημης μυρωδιάς μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη καθώς δημιουργείται όταν υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση και είναι πολύ εύκολο να την εντοπίσουμε.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Το πρώτο πράγμα που ενδέχεται να κάνουμε όλοι μας όταν βουλώσει η τουαλέτα είναι να βρούμε μια σχετικά εύκολη λύση για να φτιάξουμε το πρόβλημα. Σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι τους οποίους αξίζει να δοκιμάσετε. Δεν αναφερόμαστε όμως σε κάποια από τα αποφρακτικά προϊόντα του εμπορίου τα οποία είναι τοξικά και σας προτείνουμε να τα αποφύγετε με κάθε τρόπο. Πέρα από το γεγονός ότι οι ουσίες που περιέχουν είναι βλαβερές για εσάς και τους γύρω σας, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους σωλήνες της αποχέτευσης η οποία θα κοστίσει πολύ για να την επιδιορθώσετε.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ασχοληθείτε με τη λεκάνη της τουαλέτας είναι άκρως σημαντικό να φορέσετε λαστιχένια γάντια κουζίνας για την αποφυγή μολύνσεων από τα μικρόβια που περιέχονται στα λύ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ με ζεστό νερό

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ - ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Στις περισσότερες περιπτώσεις το ζεστό νερό (όχι βραστό) είναι μια πολύ απλή και αποτελεσματική λύση. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τραβήξετε μια φορά το καζανάκι και να κλείσετε την παροχή του νερού. Έπειτα ρίξτε με προσοχή μέσα στη λεκάνη 1-2 κατσαρόλες ζεστό νερό. Περιμένετε για λίγα λεπτά και ανοίξτε ξανά την παροχή του νερού και πατήστε αμέσως το καζανάκι. Αν το νερό ρέει κανονικά και αποστραγγίζεται γρήγορα τότε η μέθοδος πέτυχε. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία ή να προχωρήσετε σε κάποια άλλη μέθοδο. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο αν το νερό στη λεκάνη αποστραγγίζεται αργά. Αν δεν αποστραγγίζεται καθόλου δοκιμάστε άλλη μέθοδο.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ με βεντούζα

Η κλασική μέθοδος της αποφρακτικής βεντούζας είναι τις περισσότερες φορές αποτελεσματική. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι η βεντούζα πρέπει να έχει αντίστοιχο μέγεθος με το στόμιο της λεκάνης ή μεγαλύτερο ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη συνθήκη για την πίεση.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ - ΒΕΝΤΟΥΖΑ

Τοποθετήστε τη βεντούζα στο στόμιο της λεκάνης (τρύπας αποστράγγισης). Με παλινδρομικές κινήσεις, και με αρκετή δύναμη, αρχίστε να κουνάτε τη βεντούζα πάνω κάτω, ώστε το κενό αέρος που δημιουργείται να ξεμπλοκάρει το σωλήνα. Μετά από 10 – 20 τέτοιες κινήσεις σηκώστε τη βεντούζα. Μην τραβήξετε το καζανάκι. Απλά ρίξτε λίγο νερό και ελέγξτε αν το νερό φεύγει φυσιολογικά μέσα στο σωλήνα της αποχέτευσης. Αν ναι, σημαίνει η λεκάνη ξεβούλωσε και μπορείτε να τραβήξετε το καζανάκι. Εάν δείτε μικρή διαφορά ή καθόλου μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία. Αυτή η μέθοδος έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο αν η βεντούζα καπακώνει όλο το στόμιο της λεκάνης. Επίσης μην ξεχάσετε να φορέσετε λαστιχένια γάντια κουζίνας λόγω των μικροβίων που περιέχονται στα νερά της λεκάνης.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ με τη χρήση κρεμάστρας

Το ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ μπορεί να γίνει με ευκολία χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή μια ατσαλίνα. Σε περίπτωση όμως που δεν έχετε τίποτα από τα δύο, τότε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια αυτοσχέδια εκδοχή ισιώνοντας μια συρμάτινη κρεμάστρα. Η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη με τη βοήθεια μιας πένσας. Αφού ισιώσετε την κρεμάστρα δημιουργήστε έναν γάντζο στην μια από τις δύο άκρες. Αμέσως μετά τοποθετήστε το σύρμα από την πλευρά του γάντζου μέσα στη λεκάνη. Με προσεχτικές και αργές κινήσεις προκειμένου να μην δημιουργήσετε πρόβλημα στις σωληνώσεις, προσπαθήστε να σπρώξετε ή να τραβήξετε προς τα έξω όλα τα υλικά που μπλοκάρουν τη τουαλέτα σας. Αυτή η μέθοδος αφορά βουλωμένες τουαλέτες από συσσωρευμένες μάζες ή αντικείμενα (τρίχες, χαρτιά, πανιά, σφουγγάρια, παιχνίδια) που δεν έχουν εισχωρήσει βαθιά στην αποχέτευση.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ με υγρό πιάτων

Πάρτε το υγρό σαπούνι πιάτων από την κουζίνα, ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι στη λεκάνη της τουαλέτας. Αφήστε το σαπούνι να καθίσει για 5-10 λεπτά, ώστε να έχει χρόνο να μετακινηθεί προς τα κάτω και να φτάσει στο φράξιμο. Στη συνέχεια, προσθέστε ζεστό νερό (όχι βραστό) στη λεκάνη και αφήστε λίγο χρόνο για να καθίσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σαπούνι θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και θα λιπάνει το φράξιμο στην αποχέτευση της τουαλέτας ώστε να ρέει ξανά κανονικά. Αν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργήσει από την πρώτη φορά θεωρείται δύσκολο να έχει αποτελέσματα. Ωστόσο μπορείτε να προσπαθήσετε πάλι. Προσοχή στο νερό, να μην κοχλάζει. Να είναι αρκετά ζεστό αλλά όχι καυτό γιατί μπορεί να φθείρει τις σωληνώσεις.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ με μαγειρική σόδα και ξίδι

Εάν η λεκάνη είναι ήδη γεμάτη, αδειάστε όσο νερό μπορείτε από μέσα. Καλό είναι να φοράτε πλαστικά γάντια κουζίνας. Στη συνέχεια, ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξίδι μέσα στην τρύπα αποστράγγισης της τουαλέτας. Όταν το ξίδι και η μαγειρική σόδα συνδυάζονται, η φυσική χημική αντίδραση θα φουσκώσει και θα χαλαρώσει το φράξιμο. Μετά από περίπου τριάντα λεπτά, ρίξτε λίγο ζεστό νερό και δείτε εάν στραγγίζει κανονικά. Εάν ναι, τότε μόλις την αποφράξατε. Εάν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά.

Φτιάξτε το δικό σας μίγμα απόφραξης

Δημιουργήστε το δικό σας αποφρακτικό υλικό αναμειγνύοντας μαζί τα ακόλουθα συστατικά: 2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα, 1/4 φλιτζάνι αλάτι Epsom (θειικό μαγνήσιο) και 8-10 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πιάτων (προσθέστε μία-μία κουταλιά κάθε φορά). Ρίξτε το μίγμα σε πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν και να σκληρύνουν όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, ρίξτε ένα από τα μίγματα στην τουαλέτα, προσθέστε τέσσερα φλιτζάνια νερό και αφήστε το να καθίσει για λίγες ώρες ώστε να δείτε αν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.