ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - 24 ώρες - 365 ημέρες - Απόφραξη με κάμερα - Απόφραξη από ρίζες - Νεροχύτες - Τουαλέτες - Μπανιέρες - Σιφώνια - Φρεάτια - Υδρορροές - Αντλήσεις

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Το αποχετευτικό σύστημα είναι ένα αρκετά κρίσιμο τμήμα οποιουδήποτε κτιρίου. Η έλλειψη κατάλληλης συντήρησης μπορεί να οδηγήσει σε ένα μπλοκαρισμένο σύστημα αποχέτευσης και απίστευτη αναταραχή στο νοικοκυριό ή την επιχείρησή σας.

Οι φραγμένες αποχετεύσεις δεν είναι μόνο μια τεράστια ταλαιπωρία, αλλά και ένας κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία. Εάν το νερό δεν είναι σε θέση να ρέει στους σωλήνες σας, μπορεί να υποθάλπει επιβλαβή βακτήρια και να εκπέμπει μια βρόμικη οσμή. Κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού και διαχειριστής ακινήτων ενδεχομένως να αντιμετωπίσει αυτή την ενόχληση κάποια στιγμή. Είναι σημαντικό να διορθώσετε αμέσως τα προβλήματα αποχέτευσης / αποστράγγισης για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας.

Infographic – ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Η απόφραξη της ροής του νερού κατά μήκος των σωλήνων μπορεί να είναι αποτέλεσμα των ακόλουθων:

  • Στρεβλωμένοι ή διαβρωμένοι σωλήνες.
  • Συσσώρευση λίπους από μαγειρικά υλικά.
  • Φράξιμο από υλικά χαρτιού.
  • Συσσώρευση κονιορτοποιημένων υλικών ή φυτικών υπολειμμάτων.
  • Ξένα αντικείμενα κολλημένα στην αποχέτευση.
  • Φράξιμο από ρίζες δένδρων ή θάμνων.

Εάν γνωρίζετε ποια προβλήματα αποστράγγισης πρέπει να προσέξετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε (συνήθως) μεγάλα ποσά σε έξοδα επισκευής στο μέλλον.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣE ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Τα καθαριστικά αποστράγγισης είναι συνήθως αποτελεσματικά στον καθαρισμό των σωλήνων σας, αν και κάποια από αυτά είναι αρκετά καυστικά και ενδεχομένως να δημιουργήσουν αλλοιώσεις στους σωλήνες. Εάν οι παραδοσιακές μέθοδοι αντιμετώπισης βουλωμάτων δεν λειτουργούν, ελέγξτε αν το πρόβλημα αποστράγγισης προκαλείται από οποιοδήποτε από τα ζητήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Κακή εγκατάσταση

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρόνου και χρημάτων, πολλοί άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να διορθώσουν μια διαρροή και να αντικαταστήσουν οι ίδιοι τον σωλήνα. Ενώ οι λύσεις «Κάνε το μόνος σου» αποτελούν πλέον σύνηθες μέρος της ανακαίνισης του σπιτιού, μερικές φορές η κακή εγκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρές αποφράξεις αποστράγγισης. Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε νέους σωλήνες ή να τους αλλάξετε, είναι καλύτερο να το αφήσετε στους επαγγελματίες.

2. Συσσώρευση ιζήματος

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εάν παρατηρήσετε ότι η ροή του νερού από τη βρύση σας αλλάζει από ελεύθερη ροή σε αργή, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι συσσώρευσης ιζήματος στον αγωγό. Το σκληρό νερό μεταφέρει ορυκτά και τα εναποθέτει στις επιφάνειες που περνάει. Οι γραμμές του νερού τελικά φράζουν με ίζημα, γεγονός που μειώνει την πίεση του νερού.

Μπορείτε να καθαρίζετε τακτικά τις κεφαλές ντους, νιπτήρα και νεροχύτη, τα φίλτρα και άλλα αφαιρούμενα μέρη της γραμμής παροχής νερού. Το μούλιασμά τους σε ξίδι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αφαιρέσει αποτελεσματικά τα ορυκτά κοιτάσματα.

3. Φυτικά υπολείμματα

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα εξωτερικά συστήματα αποστράγγισης είναι ευαίσθητα στη συσσώρευση φυτικών υπολειμμάτων και συντριμμιών και κονιορτοποιημένων υλικών. Μετά την άνοιξη και το φθινόπωρο, φύλλα και μικρά κλαδιά πέφτουν από τα δέντρα και εγκαθίστανται στο έδαφος. Όταν έρχονται οι βροχές, αυτά τα θραύσματα ρέουν με λάσπη και στις αποχετεύσεις. Εκτός από τα φύλλα, οι ρίζες των δέντρων μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα καθώς αναπτύσσονται υπόγεια και κατευθύνονται κατευθείαν στο νερό που ρέει στο σύστημα αποστράγγισης.

Για να αποτρέψετε τα φυτικά συντρίμμια από το μπλοκάρισμα των αποχετεύσεων, κρατήστε το γκαζόν σας μακριά από ξηρά φύλλα και κλαδεύετε τα δέντρα σας τακτικά. Αποφύγετε τη φύτευση δέντρων που είναι γνωστό ότι βλάπτουν τις αποχετεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ιτιάς, της βελανιδιάς και της μανόλιας.

4. Έντονες βροχοπτώσεις

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το σύστημα αποστράγγισης έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μια ορισμένη ποσότητα νερού. Το υπερβολικό νερό της βροχής κατά τη διάρκεια καταιγίδων και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων μπορεί να πλημμυρίσει τις αποχετεύσεις και τις υδρορροές (λούκια).

Πριν φτάσει η εποχή των βροχοπτώσεων, καθαρίστε τις υδρορροές για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ξηρά φύλλα, βρομιά και μικρά νεκρά ζώα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη ροή του νερού.

5. Σπασμένοι σωλήνες

Οι σωλήνες νερού μπορεί να σκάσουν λόγω της ανάπτυξης των ριζών των δέντρων, της συσσώρευσης πάγου κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της φυσικής φθοράς. Τα σπασίματα αυτά μπορούν να κάνουν τους σωλήνες σας πιο ευαίσθητους στην απόφραξη.

Ελέγξτε τους σωλήνες σας για ορατές διαρροές. Οι λεκέδες νερού στην οροφή μπορεί να είναι αποτέλεσμα σπασμένων σωλήνων. Εάν δεν υπάρχουν ορατές ρωγμές, αλλά υποψιάζεστε ένα πρόβλημα σπασίματος, ζητήστε από έναν επαγγελματία να ρίξει μια ματιά.

6. Μαλλιά και τρίχες

Η συσσώρευση τριχών από μαλλιά είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες μιας μπλοκαρισμένης αποχέτευσης. Είναι εύκολο να παραβλέψετε μερικές τούφες μαλλιών που πέφτουν στο πάτωμα του ντους. Πριν το καταλάβετε, συστάδες μαλλιών έχουν ήδη φράξει την αποχέτευση του μπάνιου.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΤΟΥΖΙΕΡΑΣ - ΣΙΦΩΝΙ ΤΡΙΧΕΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Εάν παρατηρήσετε μικρές ποσότητες συγκέντρωσης μαλλιών στην αποχέτευση δαπέδου, φορέστε ένα ζευγάρι γάντια και τραβήξτε όλα τα μαλλιά έξω. Ρωτήστε το τοπικό σας κατάστημα εργαλείων σπιτιού εάν έχουν οποιοδήποτε εργαλείο για την αρπαγή μαλλιών που είναι ορατά στην αποχέτευση. Όταν τα μαλλιά συσσωρεύονται στην είσοδο των σωλήνων αποχέτευσης, μπορούν να επιφέρουν τοπικές βλάβες ή ακόμα και σε ολόκληρο το σύστημα αποχέτευσης του σπιτιού.

7. Λίπη, Έλαια και Γράσο

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η συσσώρευση λίπους και λαδιού είναι κοινή στους νεροχύτες κουζίνας. Αυτές οι λιπαρές ουσίες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθούν όταν κολλάνε στην εσωτερική επένδυση των σωλήνων σας. Εάν συνεχίσετε να ρίχνετε χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη, τελικά θα φράξει την αποχέτευση σε σημείο που κανένα υγρό δεν θα είναι σε θέση να περάσει.

Μην απορρίπτετε το λίπος στην αποχέτευση της κουζίνας. Όταν κρυώσει το λίπος, θα σκληρύνει κατά μήκος των σωλήνων. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα λιπαρά πράγματα σε ένα μικρό δοχείο, να το αφήσετε να στερεοποιηθεί στο ψυγείο και στη συνέχεια να το απορρίψετε με τα σκουπίδια σας.

8. Προϊόντα περιποίησης

Στο Σίδνεϊ ξόδεψαν δύο χρόνια αφαιρώντας 1 εκατομμύριο κιλά υγρών μαντιλιών από τους υπονόμους. Αυτή η διαδικασία κόστισε στο κράτος σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια. Κάποιοι κατασκευαστές προωθούν τα μαντιλάκια χεριών και σώματος ως «υδατοδιαλυτά», αυτά όμως τα συνθετικά υλικά χρειάζονται χρόνια για να διαλυθούν.

Κάποιοι πετάνε πάνες ή μωρομάντιλα στην τουαλέτα. Όταν βυθίζονται στο νερό, αυτά τα αντικείμενα επεκτείνονται καθώς απορροφούν την υγρασία – εμποδίζοντας τελικά την πρόσβαση σε σωλήνες και αποχετεύσεις. Οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να πετάνε προϊόντα περιποίησης στα σημεία αποστράγγισης των κτιρίων. Μπορούν να πετάγονται σε καθορισμένους κάδους ή μαζί με τα σκουπίδια.

9. Ξένα αντικείμενα

Τα παιδιά είναι διαβόητα για την τοποθέτηση ξένων αντικειμένων σε οποιοδήποτε άνοιγμα βλέπουν, συμπεριλαμβανομένων των αποχετεύσεων τουαλέτας, νεροχύτη, μπανιέρας και δαπέδου ακόμα και στα λούκια της βεράντας. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν εύκολα να μπλοκάρουν το αποχετευτικό σύστημα.

10. Απορρίμματα τροφίμων

Απορρίψτε τα απορρίμματα τροφίμων και τα απόβλητα σωστά. Όταν καθαρίζετε πιάτα, να είστε προσεκτικοί με οτιδήποτε μπορεί να πέσει κατά λάθος και να προκαλέσει απόφραξη.

Μην αφήνετε υπολείμματα από την προετοιμασία του φαγητού στο νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε επικαλυπτόμενα φίλτρα ή τούλια για να μην εισέρχονται σωματίδια τροφών μέσα στο σιφώνι.

11. Έλεγχος αποχετευτικού συστήματος

Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα νέο σπίτι ή κτίριο, προσλάβετε έναν επαγγελματία για να επιθεωρήσει ολόκληρο το ακίνητο. Τα ελαττώματα είναι συχνά ακριβά για να διορθωθούν ειδικά αν δεν εντοπιστούν νωρίς.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» σας προσφέρει έλεγχο με κάμερα, όλου του αποχετευτικού σας δικτύου, με δυνατότητα παράδοσης της ψηφιακής καταγραφής σε USB ή SD card. Απλά τηλεφωνήστε μας στο 6931 03 03 03 για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – FAQ

Γιατί να επιλέξετε «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ»;

Έχουμε 35 χρόνια εμπειρία.
Είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Χριστούγεννα, Πάσχα, 15αύγουστο.
Διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό.
Αγαπάμε τη δουλειά μας και αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή όλα τα προβλήματα φραγής.

Tips – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ή ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ

Τι μπορώ να ρίξω σε ένα βουλωμένο νεροχύτη για να τον ξεβουλώσω;

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι φρέσκια μαγειρική σόδα μέσα στην τρύπα του νεροχύτη, κατόπιν ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Τοποθετούμε ένα ελαστικό πώμα ή άλλο κάλυμμα τρύπας νεροχύτη πάνω από το άνοιγμα αποστράγγισης (την τρύπα του νεροχύτη). Περιμένουμε 15 λεπτά για να αφήσουμε το ξίδι και τη μαγειρική σόδα να ξεβουλώσει την αποχέτευσή σας. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κάλυμμα αποστράγγισης (τάπα) και ρίχνουμε ζεστό νερό στην τρύπα του νεροχύτη για να ξεβουλώσουμε το φράξιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Μπορεί η coca-cola να ξεβουλώσει τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα;

Για ήπια βουλώματα μπορείτε να δοκιμάσετε την γνωστή σε όλους coca-cola. Ρίξτε ένα μπουκάλι 2 λίτρων (Pepsi, Coca-cola) ή γενικά υποκατάστατα τέτοιου τύπου στην τρύπα του βουλωμένου αγωγού. Αυτού του τύπου τα αναψυκτικά είναι στην πραγματικότητα αρκετά καυστικά και αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της συσσώρευσης μαζών των αποχετεύσεων, αλλά είναι πολύ πιο ήπια από τα εμπορικά τοξικά καθαριστικά τα οποία μπορεί να φθείρουν τις σωληνώσεις.

Αν ρίξω βραστό νερό στο σιφώνι θα το ξεβουλώσει;

Το βραστό νερό είναι η εύκολη πρώτη προσέγγιση για το ξεβούλωμα νιπτήρα, νεροχύτη, μπανιέρας. Η έκχυση ενός δοχείου με βραστό νερό κατευθείαν στην τρύπα της αποστράγγισης μπορεί να διαλύσει το φράξιμο, ειδικά εάν αποτελείται από σαπούνι ή λίγδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Το λευκαντικό μπορεί να ξεβουλώσει μία βουλωμένη ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε από 1/5 έως 3/4 ενός φλιτζανιού λευκαντικό για να απολυμάνετε ή να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τις αποχετεύσεις, ρίχνοντας κατόπιν ζεστό νερό. Αυτό όμως δεν θα ξεβουλώσει το φράξιμο της αποχέτευσης. Το λευκαντικό είναι εξαιρετική ουσία για την απολύμανση και τη θανάτωση μικροβίων, αλλά δεν θα διαλύσει τις μάζες από τρίχες και σαπούνι που παγιδεύονται στους σωλήνες και προκαλούν φράξιμο.

Μπορεί το αλάτι να ξεβουλώσει ένα βουλωμένο σωλήνα;

Το αλάτι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό καθαρισμού λόγω των λειαντικών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Υπάρχει πιθανότητα τα ήπια βουλώματα να ξεβουλώσουν την αποχέτευση με αλάτι. Φτιάξτε ένα διάλυμα αλάτι και νερό 50/50, θερμάνετε μέχρι σχεδόν να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε το αλμυρό νερό μέσα στην αποχέτευση. Επαναλάβετε αυτό μερικές φορές και στη συνέχεια ξεπλύνετε την αποχέτευση με κρύο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Το ξίδι θα βλάψει τους πλαστικούς σωλήνες PVC;

Τα περισσότερα χημικά καθαριστικά παράγουν θερμότητα στο εσωτερικό του σωλήνα. Το PVC μπορεί να μην αντέξει τη θερμότητα και να αλλοιωθεί ή να φθαρεί η σύνδεση των αρμών των σωλήνων. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια οικιακή χημική ουσία απόφραξης, δοκιμάστε ξίδι και μαγειρική σόδα. Δεν δημιουργούν κανένα κίνδυνο στους σωλήνες σας, αρκεί να μην τα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με βραστό νερό.

Το Βραστό νερό μπορεί να βλάψει του πλαστικούς σωλήνες στηνΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;

ΝΑΙ! Το νερό σε θερμοκρασία άνω των 80 βαθμών Κελσίου είναι ικανό να αλλοιώσει την ανθεκτικότητα των πλαστικών σωλήνων PVC όπως επίσης μπορεί να επηρεάσει τη στεγανότητα των συνδέσμων μεταξύ τους.

Είναι ασφαλές να ρίχνουμε ξίδι στο σιφώνι της κουζίνας;

Για τη συντήρηση των σωληνώσεων της αποχέτευσης μερικοί προτείνουν να ρίχνετε ζεστό νερό στο νεροχύτη της κουζίνας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης που προκαλεί φραγμούς στην εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων. Εναλλακτικά, ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι στο σιφώνι της κουζίνας και αφήστε το να παραμείνει για 30 λεπτά.

Γιατί μυρίζει ο νεροχύτης μου σαν σάπιο αυγό;

Ένας δύσοσμος νεροχύτης προκαλείται συνήθως από βακτήρια που συσσωρεύονται από τα λίπη και τα τρόφιμα τα οποία πέφτουν μέσα στην αποχέτευση. Αυτά στη συνέχεια κολλάνε στους σωλήνες προκαλώντας τη γνωστή μυρωδιά σάπιου αυγού.

Τι είναι η κάμερα για απόφραξη;

Η επιθεώρηση με κάμερα για απόφραξη είναι πολύ σημαντική για τον καθαρισμό αποχετεύσεων. Είναι μία μικροσκοπική κάμερα συνδεδεμένη σε μια εύκαμπτη ράβδο. Χωράει σχεδόν σε όλα τα σιφώνια και, χάρη στην ευελιξία της, μπορεί να ταξιδέψει εύκολα στις καμπύλες και τις στροφές της αποχετευτικής γραμμής.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος σωλήνων με κάμερα απόφραξης;

• Επισημαίνει την ακριβή φύση και τη θέση των προβληματικών σημείων. Έτσι γνωρίζετε την ακριβή διάγνωση ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.
• Μπορεί να εντοπίσει μικρά προβλήματα πριν γίνουν μεγάλα.
• Ίσως να βρεθείτε προ εκπλήξεων με αυτά που θα πιθανόν να ανακαλύψετε. Με την πάροδο του χρόνου, όσα πράγματα πέφτουν στην αποχέτευση μπορούν να μείνουν εκεί για πάντα όπως μικρά νομίσματα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ποιος ξέρει τι άλλο;

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Πώς λειτουργεί η κάμερα για απόφραξη;

O τεχνικός εισάγει μια εξειδικευμένη κάμερα ελέγχου σωλήνων αποχέτευσης στους σωλήνες της αποχέτευσης ή του υπονόμου. Τα ισχυρά φώτα της κάμερας ανάβουν έτσι ώστε να φαίνεται τι υπάρχει μέσα στο σωλήνα από την οθόνη. Τα φώτα και η οθόνη κλειστού κυκλώματος επιτρέπουν στον τεχνικό να βλέπει τα πάντα στο αποχετευτικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο:<h4>ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ</h4>

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τις ρίζες των δέντρων στο αποχετευτικό δίκτυο;

Ορυκτό Αλάτι: οι ρίζες των δέντρων που αναπτύσσονται γύρω από τους σωλήνες αποχέτευσης και μέσα σε αυτούς μπορούν να αντιμετωπισθούν με τη χρήση ενός φλιτζανιού ορυκτού άλατος ρίχνοντάς το μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας.
Θειικός Χαλκός: ενώ είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ορυκτό αλάτι, ο θειϊκός χαλκός χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τις ρίζες των δέντρων σε αποχετευτικές γραμμές και να αποτρέψει το φράξιμο των σωλήνων.
Ριζοκοπτικός Μηχανισμός: Ο ειδικός μηχανισμός που διαθέτουμε για την κοπή ριζών μέσα στις αποχετεύσεις.

Ποια είναι τα σημάδια σε μια χαλασμένη ή φραγμένηΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;

• Τα νερά υπερχειλίζουν από το μπάνιο, τη λεκάνη, το νεροχύτη.
• Δυσάρεστες οσμές βγαίνουν από το νεροχύτη, το νιπτήρα ή τη λεκάνη.
• Μούχλα σε τοίχο ή ταβάνι.
• Χαμηλή ροή αποστράγγισης.
• Εμφάνιση ποντικών ή κατσαρίδων στο σπίτι.

Πως μπορώ να συντηρήσω τηνΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ σε καλή κατάσταση;

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι για συντηρήσετε καθαρή την αποχέτευση.
• Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητών στο νεροχύτη.
• Μην ρίχνετε ρευστά φαγητά στη λεκάνη.
• Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν να λούσετε τα μαλλιά σας.
• Να πλένετε τα κατοικίδιά σας έξω από το σπίτι.
• Ρίχνετε ζεστό νερό (όχι βραστό) στις αποχετεύσεις εβδομαδιαίως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Τι δεν πρέπει να ρίχνω στηνΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;

• Λίπη ή λάδια από το μαγείρεμα.
• Καφές ή κόκκοι καφέ.
• Τσίχλες, αυτοκόλλητα.
• Μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα και άλλα προϊόντα χαρτιού.
• Ταμπόν, σερβιετάκια και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.
• Αν έχετε σκουπιδοφάγο, μη ρίχνετε κρέας, κοτόπουλο και ψαροκόκαλα, καθώς και τσόφλια αυγών.

Περισσότερα στο άρθρο <h4>ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ή ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ</h4>

Γιατί να μας επιλέξετε για άντληση υδάτων;

Είμαστε μία εταιρεία με εμπειρία. Η επί πολλά χρόνια κινητοποίησή μας στον τομέα των αποφράξεων και αντλήσεων, μας έχουν εξοπλίσει με την κατάλληλη πείρα προκειμένου να καταπολεμήσουμε κάθε πρόβλημα με απόλυτη επιτυχία. Διαθέτουμε αντλίες απορρόφησης υδάτων με μεγάλη ισχύ ενώ μέσα στα θετικά μας στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και η άμεση και γρήγορη ανταπόκριση. Όλα μας τα συνεργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα σε καθημερινή βάση και οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου για να παρέμβουν και να λύσουν ένα πρόβλημα έκτακτης ανάγκης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

-Που οφείλεται το συνεχές βούλωμα της λεκάνης στην τουαλέτα μου;

Το βούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας οφείλεται κυρίως στην απροσεξία και την άγνοια. Δυστυχώς υπάρχει η αίσθηση ότι τα ρευστά αποφάγια (σούπα, φιδές, σάλτσες) μπορούν να πετάγονται μέσα στη λεκάνη κάτι το οποίο είναι αρκετά επιβαρυντικό για την αποχέτευση της λεκάνης. Τα δε υλικά που πέφτουν στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας, είναι διάφορα. Την πρώτη θέση κατέχουν τα μωρομάντηλα ενώ δεύτερα σε κατάταξη είναι τα κρεμαστά αποσμητικά. Άλλα παραδείγματα αποτελούν οι τρίχες, οι πάνες, οι σερβιέτες, το χαρτί τουαλέτας, τα καλλυντικά και τα σαπούνια. Επιπρόσθετα πολλά άτομα έχουν την συνήθεια να τελούν άδειασμα της άμμου της γάτας τους μέσα στη λεκάνη ή να πετάνε τις τρίχες των κατοικίδιων τους ύστερα από το μπάνιο ή το κούρεμα. Επιπλέον τα παιδιά μικρής ηλικίας συνηθίζουν να ρίχνουν πολλές φορές διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα μικρά παιχνίδια.

Περισσότερα στο άρθρο ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ή ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά τηνΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ;

Στους σωλήνες της αποχέτευσης ένας τακτικός καθαρισμός είναι σίγουρα η καλύτερη πρόληψη ώστε τα μικρά προβλήματα να μην γίνονται μεγάλα. Με τον προληπτικό καθαρισμό το αποχετευτικό δίκτυο παραμένει μόνιμα καθαρό χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα από συσσωρεύσεις μαζών όπως τρίχες, λίπη, χαρτιά, ρίζες και όλα τα φυσικά υλικά που βουλώνουν την αποχέτευση με το πέρασμα του χρόνου. Είτε πρόκειται για σιφώνι μπάνιου, είτε για νιπτήρα, είτε για νεροχύτη, είτε για κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης πολυκατοικίας, είτε για φρεάτιο, μπορούμε να παρέχουμε συντήρηση και καθαρισμό.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ