ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ», με πολυετή εμπειρία και άρτιο υπερσύγχρονο εξοπλισμό, παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.  Άμεση εξυπηρέτηση, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα της αποχέτευσής σας. Προσφέρουμε ποιοτικά αποτελέσματα εργασίας στις πιο ανταγωνιστικές και προσιτές τιμές της αγοράς.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε  μας έχουν καταξιώσει στους καλύτερους της αγοράς. Τα σύγχρονα μηχανήματα και η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού μας, θα σας απαλλάξει από το πρόβλημα των αποχετεύσεών σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας έστω και για να σας δώσουμε πληροφορίες εντελώς δωρεάν. Kαλέστε μας τώρα στο6931 030303.

Infographic – ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ - Infographic - ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις μπορεί να είναι πηγή προβλημάτων στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Εάν εντοπίσετε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, ίσως είναι καιρός να καλέσετε την «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ»:

 • Το βρώμικο νερό επιστρέφει από τις αποχετεύσεις.
 • Στάσιμο νερό στα νεροχύτη του σπιτιού σας.
 • Άσχημες μυρωδιές που προέρχονται από τις αποχετεύσεις.
 • Υπερχειλίσεις στις τουαλέτες.
 • Διαρροή σωλήνων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία που φέρουν τα μηχανήματα των οχημάτων της, οδηγούν στην αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση κάθε εργασίας.

 • Καθαρισμός αποχετευτικού δικτύου στην Πεντέλη.
 • Αποφράξεις αποχετευτικών αγωγών στην περιοχή της Πεντέλης.
 • Καθαρισμούς δικτύου όμβριων υδάτων και υδρορροών στην Πεντέλη.
 • Απόφραξη και καθαρισμός φρεατίων στην Πεντέλη.
 • Καθαρισμός φρεατίων και σιφωνίων στην Πεντέλη.
 • Αποφράξεις Μπάνιου, Κουζίνας και Βεράντας στην Πεντέλη.
 • Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας στην Πεντέλη.
 • Αποφράξεις κατακόρυφων αποχετεύσεων (όρθια στήλη) στην Πεντέλη.
 • Κάμερα τηλεοπτικής επισκόπησης της αποχέτευσης και των προβληματικών αγωγών στην Πεντέλη.
 • Διάγνωση προβλημάτων αποχετευτικών αγωγών με κάμερα στην Πεντέλη.
 • Αποφράξεις υδρορροών σε γραφεία και διαμερίσματα στην Πεντέλη.
 • Άντληση Υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους όπως από υπόγεια και γκαράζ στην Πεντέλη.
 • Απόφραξη νεροχύτη, Απόφραξη νιπτήρων, Απόφραξη λεκάνης στην Πεντέλη.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ. (κ.α.)

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» για τον καθαρισμό της αποχέτευσης χρησιμοποιούμε Πιεστικό Μηχάνημα Aπόφραξης. Τα συστήματα εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης που είναι εγκατεστημένα σε κάθε ένα από τα οχήματα του στόλου μας είναι η τελευταία λέξη των τεχνολογίας και εγγυώνται τα καλύτερα αποτελέσματα.

Έχουν κατασκευαστεί για να αντιμετωπίσουν κάθε είδους εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν μέσα στις αποχετεύσεις σας. Από ρίζες δέντρων που έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό των σωλήνων μέχρι το γνωστό πουρί, που προέρχεται κυρίως από τα λίπη, τα έλαια και τα καθαριστικά προϊόντα που έχουν δημιουργήσει συσσωματώσεις και όλα αυτά χωρίς να δημιουργούν κινδύνους για τους ίδιους τους σωλήνες.

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» έχουμε τον απαραίτητο ριζοκοπτικό εξοπλισμό για την κοπή / αφαίρεση των ριζών από δέντρα που έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό των αποχέτευτικών σας δικτύων. Επίσης εμπόδια από χαρτιά και άλλα αντικείμενα που συνηθίζεται να αποφράσσουν τους αγωγούς καθαρίζονται εύκολα από τις ειδικές κεφάλες που περιστροφικά καθαρίζουν τον αγωγό.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια με την κάμερα επιθεώρησης αποχέτευσης. Ο εξοπλισμός CCTV, μας επιτρέπει να προβούμε σε λεπτομερή επιθεώρηση ενός συστήματος αποστράγγισης ή σωλήνα για να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα. Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε μια προγραμματισμένη προληπτική σύμβαση συντήρησης της αποχέτευσης για την ελαχιστοποίηση μελλοντικών προβλημάτων. Εκτελούμε όλα τα έργα με τα υψηλότερα πρότυπα και την μεγαλύτερη προσοχή μας ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το μέγεθος του έργου.

Όταν υπάρχουν προβλήματα στις γραμμές της αποχέτευσης, ξέρετε πόσο χρονοβόρα μπορεί να είναι. Μια φραγμένη γραμμή αποχέτευσης ή μια αποχέτευση που έχει αργή λειτουργία μπορεί να συμβεί στον πιο άβολο χρόνο, καταστρέφοντας τα σχέδιά σας για όλη την ημέρα. Αν δείτε σημάδια ενδεχόμενης εμπλοκής των αποχετευτικών εγκαταστάσεων, η υπηρεσία επιθεώρησης των καναλιών της αποχέτευσης με κάμερα διάγνωσης θα σας βοηθήσει στην παροχή λύσης.

Πραγματοποιούμε  επιθεωρήσεις της γραμμής αποχέτευσης με μία μικροσκοπική, αδιάβροχη κάμερα. Αυτή είναι μία  σημαντική  διαδικασία συντήρησης για να διατηρήσετε την αποχέτευσή σας σε άριστη κατάσταση. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιείται έλεγχο αποχέτευσης όταν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα ακίνητο. Η γνώση της κατάστασης της γραμμής αποχέτευσης του σπιτιού και του συστήματος των εγκαταστάσεων, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν θα συναντήσετε ζητήματα αποχετευτικών δικτύων, βοηθώντας σας να διαπραγματευτείτε την τιμή αγοράς του ακινήτου.

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» γνωρίζουμε ότι ακόμα και μια διαρροή στο σύστημα αποχέτευσης μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι σας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσουμε ένα μικρό πρόβλημα πριν μετατραπεί σε μεγάλη καταστροφή.

ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Κατασκευή

Το πρόβλημα της απόφραξης συνήθως δημιουργείται από την προχειρότητα κάποιων κατασκευαστών που βάζουν σωλήνες κακής ποιότητας στην κατασκευή του σπιτιού οι οποίοι φθείρονται ή καταστρέφονται εύκολα. Επίσης ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική του δικτύου αποχέτευσης καθώς και η κατάλληλη διατομή των σωληνώσεων ανάλογα με το φορτίου κάθε κτιρίου παίζουν σημαντικό ρόλο.

Χρήση

Η κακή χρήση που γίνεται από εμάς προκαλεί το φράξιμο των σωλήνων από τα διάφορα σκουπίδια που πετάμε μέσα σε αυτούς. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι πως η αποχέτευση δεν είναι κάδος απορριμμάτων. Δεν ρίχνουμε δηλαδή καμένα λάδια και δεν αφήνουμε τα υπολείμματα από το καθαρισμό λαχανικών (πατατών, κ.λ.π.), να εισέλθουν στο άνοιγμα (τρύπα) του νεροχύτη. Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε διχτυωτά καπάκια και φίλτρα που τοποθετούνται πάνω στην τρύπα του νεροχύτη ή του νιπτήρα και να πετάμε στα σκουπίδια ότι συλλέγεται εκεί κάθε φορά (υπολείμματα φαγητών, τρίχες). Τα χαρτιά υγείας επίσης είναι βέβαιο ότι θα βουλώσουν κάποια στιγμή την λεκάνη όταν τα πετάμε μέσα σε αυτήν.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ και το άρθρο ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ για να έχετε μία πλήρη εικόνα προστασίας της αποχέτευσής σας.

Συντήρηση

Η συντήρηση των σωλήνων η οποία κρατά την αποχέτευση σε καλή κατάσταση πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είτε πρόκειται για μια κατσαρόλα ζεστό νερό (όχι καυτό) κάθε εβδομάδα, είτε πρόκειται για ένα συμβόλαιο τακτικής συντήρησης από επαγγελματίες όπως η ομάδα της «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ».

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Συνεργαστείτε με την  «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» για την τακτική συντήρηση και τον καθαρισμό του δικτύου σας.  Ένα προληπτικό συμβόλαιο συντήρησης της αποχέτευσης με την εταιρία μας θα έχετε σίγουρα λιγότερα προβλήματα εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Η σύμβαση μπορεί να προσαρμοστεί στις ακριβείς απαιτήσεις σας και να σας δώσει τη δυνατότητα να εντάξετε στον προϋπολογισμό σας το σύνολο των δαπανών της συντήρησής σας σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι ένας αποδοτικός τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι η αποχέτευσή σας θα παραμείνει καθαρή και σε καλή λειτουργία. Το σύστημα προσφέρει τακτικές επισκέψεις για να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των βουλωμένων αποχετεύσεων.

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» εξυπηρετούμε τους κατοίκους της Πεντέλης, φιλικά και επαγγελματικά και αυτό μας επιτρέπει να θεωρούμαστε η ιδανικότερη και πιο αξιόπιστη λύση στο χώρο των αποφράξεων των αποχετευτικών συστημάτων.

Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες σας που περιλαμβάνουν τακτικές συντηρήσεις του δικτύου της αποχέτευσής σας, αποφράξεις παντός είδους και επαγγελματικούς καθαρισμούς των σωληνώσεων του αποχετευτικού σας συστήματος, στην περιοχή της Πεντέλης καθώς και τις γύρω περιοχές, με συνέπεια, επαγγελματισμό, ασφάλεια, σιγουριά και εγγυημένα αποτελέσματα για το σπίτι ή την επιχείρησή σας.

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

Επί 35 χρόνια η δραστηριοποίησή μας στο χώρο των αποφράξεων και των αντλήσεων υδάτων αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και όχι μόνο, δημιουργούν πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τις κτιριακές υποδομές των αστικών κέντρων αλλά και της υπαίθρου. Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που εξαιτίας μιας ξαφνικής καταιγίδας πλημμυρίζουν υπόγειοι χώροι και τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτούς υφίστανται μερική ή ολική καταστροφή.  Η άντληση υδάτων, στις περιπτώσεις αυτές, καθίσταται επιτακτική και επείγουσα. Διαθέτουμε όλο τον εξοπλισμό και τη γνώση για άντληση νερού.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – FAQ

Γιατί να μας επιλέξετε για άντληση υδάτων;

Είμαστε μία εταιρεία με εμπειρία. Η επί πολλά χρόνια κινητοποίησή μας στον τομέα των αποφράξεων και αντλήσεων, μας έχουν εξοπλίσει με την κατάλληλη πείρα προκειμένου να καταπολεμήσουμε κάθε πρόβλημα με απόλυτη επιτυχία. Διαθέτουμε αντλίες απορρόφησης υδάτων με μεγάλη ισχύ ενώ μέσα στα θετικά μας στοιχεία συμπεριλαμβάνεται και η άμεση και γρήγορη ανταπόκριση. Όλα μας τα συνεργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα σε καθημερινή βάση και οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου για να παρέμβουν και να λύσουν ένα πρόβλημα έκτακτης ανάγκης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος σωλήνων με κάμερα απόφραξης;

• Επισημαίνει την ακριβή φύση και τη θέση των προβληματικών σημείων. Έτσι γνωρίζετε την ακριβή διάγνωση ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.
• Μπορεί να εντοπίσει μικρά προβλήματα πριν γίνουν μεγάλα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζουμε τακτικά την αποχέτευση;

Στους σωλήνες της αποχέτευσης ένας τακτικός καθαρισμός είναι σίγουρα η καλύτερη πρόληψη ώστε τα μικρά προβλήματα να μην γίνονται μεγάλα. Με τον προληπτικό καθαρισμό το αποχετευτικό δίκτυο παραμένει μόνιμα καθαρό χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα από συσσωρεύσεις μαζών όπως τρίχες, λίπη, χαρτιά, ρίζες και όλα τα φυσικά υλικά που βουλώνουν την αποχέτευση με το πέρασμα του χρόνου.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

-Που οφείλεται το συνεχές βούλωμα της λεκάνης στην τουαλέτα μου;

Το βούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας οφείλεται κυρίως στην απροσεξία και την άγνοια. Δυστυχώς υπάρχει η αίσθηση ότι τα ρευστά αποφάγια (σούπα, φιδές, σάλτσες) μπορούν να πετάγονται μέσα στη λεκάνη κάτι το οποίο είναι αρκετά επιβαρυντικό για την αποχέτευση της λεκάνης. Τα δε υλικά που πέφτουν στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας, είναι διάφορα. Την πρώτη θέση κατέχουν τα μωρομάντηλα ενώ δεύτερα σε κατάταξη είναι τα κρεμαστά αποσμητικά. Επιπλέον τα παιδιά μικρής ηλικίας συνηθίζουν να ρίχνουν πολλές φορές διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα μικρά παιχνίδια.

Περισσότερα στο άρθρο ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ή ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΠΕΝΤΕΛΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Πεντέλη είναι δημοτική κοινότητα του Δήμου Πεντέλης ο οποίος απαρτίζεται επίσης από την Παλαιά, τη Νέα Πεντέλη και τα Μελίσσια.

Κατά τον 7ο αιώνα π.Χ. το όρος της Αττικής που βρίσκεται βορειοανατολικά των Αθηνών ονομάζεται “Βριλησσός” (που σημαίνει “Ισχυρός Λίθος” από τα συνθετικά βριάω-βριώ:έχω ισχύ + λάας:πέτρα + κατάληξη σος). Με αυτή την ονομασία συναντάμε το όρος σε κείμενα του Ηρόδοτου και του Θουκυδίδη. Υπάρχει μια σύγχυση της ονομασίας του όρους αυτού με έναν ποταμό της αρχαιότητας που παρουσιάζεται σε κάποια κείμενα με την ίδια ονομασία. Ορισμένοι συγχέουν τον ποταμό αυτό με τη μεγάλη ρεματιά που πηγάζει από τη σημερινή Νέα Πεντέλη, διέρχεται από Βριλήσσια και Μελίσσια και χύνεται στο δήμο Χαλανδραίων.

Τον 3ο αιώνα π.Χ. το όρος ονομάζεται Πεντέλη από το δήμο που εγκαθίσταται στο λόφο μπροστά από το βουνό (Αρχαίος Δήμος Πεντέλης), εκεί όπου βρίσκεται η σημερινή πλατεία Αγίας Τριάδος.

Κατά τους χριστιανικούς χρόνους οικοδομούνται πολλές μονές ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του βουνού. Η πιο γνωστή είναι η “Μονή Ταώ Παντοκράτωρος Σωτήρος Ιησού Χριστού” που οικοδομείται επί ερειπωμένου ναού το 12ο αιώνα μ.Χ. από τον Νικόλαο Καμάτηρο, γόνο βυζαντινής οικογενείας. Αργότερα εγκαθίσταται στον ακατοίκητο λόφο η Ιερά Μονή Πεντέλης της Αρχιεπισκοπής των Αθηνών. Ολόκληρη η έκταση του λόφου, αλλά και του Πεντελικού Όρους τίθεται πλέον υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αρχιεπισκοπής. Η Μονή τιμάται στο όνομα “Κοιμήσεως της Θεοτόκου”. Ιδρύεται το 1578 από τον επίσκοπο Ευρίπου Άγιο Τιμόθεο και συγκεντρώνει πλήθος μοναχών.

Τ.Κ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ: 152 36, 153 49.

Πηγή: Wikipedia

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ