ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» γνωρίζουμε τις αποχετεύσεις μέσα και έξω-κυριολεκτικά. Μπορούμε να εντοπίσουμε γρήγορα την αιτία ενός φράγματος. Θα χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να καθαρίσουμε γρήγορα τις φραγμένες αποχετεύσεις και θα τις βάλουμε ξανά σε ομαλή λειτουργία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούμε υπηρεσίες ελέγχου της αποχέτευσης με κάμερα διάγνωσης, για τον εντοπισμό της πηγής του φράγματος και την επιθεώρηση της ακεραιότητας των σωλήνων της γραμμής της αποχέτευσης. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να καθαρίσετε ένα φραγμένο αποχετευτικό δίκτυο, καλέστε τους έμπειρους τεχνικούς μας που θα κάνουν τη δουλειά σωστά και σίγουρα.

Ακολουθούμε Ευρωπαϊκούς κανόνες, ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που εφάπτεται της ανθρώπινης υγείας. Δεν σας παρέχουμε προχειροδουλειές γιατί γνωρίζουμε ότι θα έχετε επιπλέον επιβάρυνση, θα χάσετε πολύτιμο χρόνο και η ταλαιπωρία για εσάς θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η συνεχής και άρτια εκπαίδευση των τεχνικών μας αλλά και η εξειδικευμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούμε μας έχει καταστήσει ως μια από τις καλύτερες εταιρείες στον χώρο μας. Σας εγγυόμαστε πλήρη αντιμετώπιση των προβλημάτων με αξιοπιστία, τιμιότητα και ειλικρίνεια.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» ξεκίνησε τις εργασίες της το 1985 και έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον οικιακό, εμπορικό και δημόσιο τομέα των αποφράξεων, καθαρισμών αποχέτευσης και άντλησης υδάτων.

Infographic – ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 • Καθαρισμός αποχετευτικού δικτύου στο Αιγάλεω.
 • Αποφράξεις αποχετευτικών αγωγών στην περιοχή του Αιγάλεω.
 • Καθαρισμούς δικτύου όμβριων υδάτων και υδρορροών στο Αιγάλεω.
 • Απόφραξη και καθαρισμός φρεατίων στο Αιγάλεω.
 • Καθαρισμός φρεατίων και σιφωνίων στο Αιγάλεω.
 • Αποφράξεις Μπάνιου, Κουζίνας και Βεράντας στο Αιγάλεω.
 • Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας στο Αιγάλεω.
 • Αποφράξεις κατακόρυφων αποχετεύσεων (όρθια στήλη) στο Αιγάλεω.
 • Κάμερα τηλεοπτικής επισκόπησης της αποχέτευσης και των προβληματικών αγωγών στο Αιγάλεω.
 • Διάγνωση προβλημάτων αποχετευτικών αγωγών με κάμερα στο Αιγάλεω.
 • Αποφράξεις υδρορροών σε γραφεία και διαμερίσματα στο Αιγάλεω.
 • Άντληση Υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους όπως από υπόγεια και γκαράζ στο Αιγάλεω.
 • Απόφραξη νεροχύτη, Απόφραξη νιπτήρων, Απόφραξη λεκάνης στο Αιγάλεω.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ. (κ.α.)

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Το πιεστικό μηχάνημα απόφραξης είναι ένα εργαλείο το όποιο χρησιμοποιείται προκειμένου να ολοκληρωθεί ικανοποιητικά μια απόφραξη ή ένας καθαρισμός. Όλα τα οχήματα του συνεργείου μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης, με τα οποία μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η δουλειά θα γίνει σωστά και αποτελεσματικά όπως απαιτείται.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ», πραγματοποιεί αποφράξεις και καθαρισμούς αποχέτευσης με Πιεστικό Μηχάνημα Aπόφραξης. Τα συστήματα εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης που είναι εγκατεστημένα σε κάθε ένα από τα οχήματά της, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εγγυώνται τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα συστήματα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να καταπολεμούν οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να βρεθεί μέσα στην αποχέτευσή σας, από ρίζες δέντρων έως λίπη και υπολείμματα από φαγητά που μπορούν να συσσωρευτούν στον σωλήνα.

Έχουμε επίσης στη διάθεσή μας τον κατάλληλο ριζοκοπτικό εξοπλισμό ο οποίος θα φροντίσει για την κοπή και αφαίρεση των ριζών από την αποχέτευσή σας. Σε περιπτώσεις που ο φραγμός έχει δημιουργηθεί από άλλα αντικείμενα όπως χαρτί υγείας, πάνες, σερβιέτες, εσώρουχα κ.λ.π., οι ειδικές περιστροφικές κεφαλές μπορούν εύκολα να διασπάσουν όλα τα εμπόδια καθαρίζοντας τον αγωγό χωρίς να τον φθείρουν.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο έλεγχος της κατάστασης των σωληνώσεων είναι δύσκολος χρησιμοποιώντας τις κλασικές μεθόδους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η«ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κάμερα CCTV για να πραγματοποιήσει ένα πλήρη και ακριβή έλεγχο. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την εισαγωγή της κάμερας στην αποφραγμένη περιοχή που επιθυμούμε να ελέγξουμε, καθώς επίσης και την ψηφιακή καταγραφή της.

Οι τεχνικοί μας χρησιμοποιούν μικρές κάμερες τοποθετημένες σε εύκαμπτες ράβδους για να δουν ακριβώς ποιο είναι το ζήτημα με το δίκτυο αποχέτευσης ή το σωλήνα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων και μπορεί να παρέχει στον τεχνικό πληροφορίες που είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υπάρχει η δυνατότητα, να σας παραδώσουμε μια ψηφιακή καταγραφή της διάγνωσης σε USB ή SD card. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι θα πρέπει να μας ενημερώσετε πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε εργασία.

Χρήση ψηφιακής καταγραφής κάμερας για πολλούς λόγους

Την ψηφιακή καταγραφή του αποχετευτικού σας δικτύου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για διάφορους λόγους όπως:

 • Ως αποδεικτικό στοιχείο για πιθανή αποζημίωση.
 • Ως αποδεικτικό στοιχείο για τα αίτια και την προέλευση διαρροών.
 • Έλεγχο του αποχετευτικού δικτύου πριν την αγορά οικίας ή κτιρίου.
 • Έλεγχο για την μελέτη από τον τεχνικό σας για τους πιθανούς τρόπου επισκευής σε περίπτωση σπασίματος σωλήνα.
 • Εύρεση αντικειμένων που έπεσαν στην αποχέτευση όπως δαχτυλίδια, νομίσματα, σκουλαρίκια κ.ο.κ

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες πάνω στην τεχνολογία της κάμερας απόφραξης ή θέλετε να μάθετε πως γίνεται η χρήση της, καλέστε μας στο 6931 030303. Σε αυτό το τηλέφωνο μπορείτε να μας καλέσετε για να κανονίσετε μία προγραμματισμένη επίσκεψη ώστε να ελέγξουμε τις σωληνώσεις της αποχέτευσής σας.

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στην περίπτωση που έχει πλημμυρίσει το υπόγειο, το σπίτι, η αποθήκη ή το γκαράζ σας, τα σύγχρονα οχήματά μας, που φέρουν ειδικού τύπου αντλίες, έρχονται στο χώρο σας και απομακρύνουν το νερό που έχει συσσωρευθεί. Ακόμα και αν ο χώρος σας δεν είναι εύκολα προσβάσιμος, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ», διαθέτουμε οχήματα πολλών μεγεθών, τα οποία είναι έτοιμα να μεταβούν στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ οι σύγχρονες και ισχυρές αντλίες αναρρόφησης που προσαρμόζονται στα οχήματα επιτυγχάνουν αντλήσεις υδάτων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλες οι υπηρεσίες μας διεξάγονται υπεύθυνα και επαγγελματικά. Είτε πραγματοποιούμε αποφράξεις είτε αντλήσεις υδάτων, εργαζόμαστε σκληρά για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση.

Καλέστε μας στο6931 030303 και θα έρθουμε άμεσα στην τοποθεσία που θα μας υποδείξετε. Διαθέτουμε πολλά χρόνια εμπειρίας στις αντλήσεις υδάτων και τον εξοπλισμό για να κάνουμε την δουλειά επαγγελματικά, γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τακτική συντήρηση και καθαρισμό της αποχέτευσής σας. Ένα προληπτικό συμβόλαιο συντήρησης της αποχέτευσης με την «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» διασφαλίζει ότι θα έχετε λιγότερα προβλήματα εξοικονομώντας σίγουρα πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Η σύμβαση μπορεί να προσαρμοστεί στις ακριβείς απαιτήσεις σας και θα σας δώσει τη δυνατότητα να την εντάξετε στον προϋπολογισμό σας όσον αφορά το σύνολο των δαπανών της συντήρησής σας σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Οι τακτικές προγραμματισμένες επισκέψεις για καθαρισμό ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία των παλαιών αποχετεύσεων ενώ διατηρούν τις νέες σωληνώσεις σε άψογη κατάσταση.

Οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία που φέρουν τα μηχανήματα των οχημάτων της, οδηγούν στην αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση κάθε εργασίας.

Ο καθαρισμός και η συντήρηση μπορούν να γίνουν σε όλα τα μέρη, είτε είναι σιφώνι μπάνιου και νιπτήρα, είτε είναι νεροχύτης, είτε φρεάτιο, είτε ο κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης μιας πολυκατοικίας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσετε τα μεγάλα κόστη για τυχόν επισκευές ή αντικαταστάσεις σωλήνων. Αντίθετα, χωρίς την συντήρηση και με την κακή χρήση της αποχέτευσης μπορεί να δημιουργηθεί έντονη υγρασία, να σπάσουν ή να ραγίσουν οι σωλήνες.

Εμείς στην«ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ σας προσφέρουμε συμβουλές καθώς και βοήθεια μέσω των τεχνικών μας οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας. Μπορούμε να καθαρίσουμε όλους τους βουλωμένους αγωγούς, είτε πρόκειται για ένα επιφανειακό πρόβλημα, είτε είναι το πιο σοβαρό αποχετευτικό πρόβλημα. Μπορείτε να μας καλέσετε στο6931 030303.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Υπάρχουν πολλοί κανόνες που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα καταλήξουμε σε άσχημες καταστάσεις σχετικά με την αποχέτευσή μας. Τα παρακάτω είναι μερικά προληπτικά μέτρα:

 • Μην ρίχνετε λίπη, σάλτσες ή λάδια από το μαγείρεμα γιατί συσσωρεύονται και προκαλούν κολλήσεις σε άλλα αντικείμενα, δημιουργώντας βούλωμα στην αποχέτευση.
 • Μην αφήνετε στο νεροχύτη ζυμαρικά, ρύζι και ψωμιά γιατί θα αναμιχθούν με το νερό και θα προκαλέσουν μπλοκαρίσματα.
 • Μην ρίχνετε στην λεκάνη μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα και άλλα προϊόντα χαρτιού.
 • Ποτέ μην ξεπλύνετε στερεά απόβλητα κουζίνας μέσω του σωλήνα. Όχι μόνο θα εμποδίσει ροή των υδάτων, αλλά θα επιδεινωθεί επίσης δημιουργώντας αποκρουστική μυρωδιά.
 • Προσέξτε τα δέντρα και τους θάμνους στην αυλή σας. Οι ρίζες εισχωρούν στην αποχέτευση και δημιουργούν πολλά προβλήματα.
 • Καλέστε τους ειδικούς υπηρεσιών αποχέτευσης για προληπτικό καθαρισμό.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – FAQ

Πώς λειτουργεί η κάμερα για απόφραξη;

O τεχνικός εισάγει μια εξειδικευμένη κάμερα ελέγχου σωλήνων αποχέτευσης στους σωλήνες της αποχέτευσης ή του υπονόμου. Τα ισχυρά φώτα της κάμερας ανάβουν έτσι ώστε να φαίνεται τι υπάρχει μέσα στο σωλήνα από την οθόνη. Τα φώτα και η οθόνη κλειστού κυκλώματος επιτρέπουν στον τεχνικό να βλέπει τα πάντα στο αποχετευτικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Ποια είναι τα σημάδια χαλασμένης ή φραγμένης αποχέτευσης;

• Τα νερά υπερχειλίζουν από το μπάνιο, τη λεκάνη, το νεροχύτη.
• Δυσάρεστες οσμές βγαίνουν από το νεροχύτη, το νιπτήρα ή τη λεκάνη.
• Μούχλα σε τοίχο ή ταβάνι.
• Χαμηλή ροή αποστράγγισης.
• Εμφάνιση ποντικών ή κατσαρίδων στο σπίτι.

Πως μπορώ να συντηρήσω την αποχέτευση σε καλή κατάσταση;

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι για συντηρήσετε καθαρή την αποχέτευση.
• Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητών στο νεροχύτη.
• Μην ρίχνετε ρευστά φαγητά στη λεκάνη.
• Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν να λούσετε τα μαλλιά σας.
• Να πλένετε τα κατοικίδιά σας έξω από το σπίτι.
• Ρίχνετε ζεστό νερό (όχι βραστό) στις αποχετεύσεις εβδομαδιαίως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Τι δεν πρέπει να ρίχνω στην αποχέτευση;

• Λίπη ή λάδια από το μαγείρεμα.
• Καφές ή κόκκοι καφέ.
• Τσίχλες, αυτοκόλλητα.
• Μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα και άλλα προϊόντα χαρτιού.
• Ταμπόν, σερβιετάκια και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.
• Αν έχετε σκουπιδοφάγο, μη ρίχνετε κρέας, κοτόπουλο και ψαροκόκαλα, καθώς και τσόφλια αυγών.

Περισσότερα στο άρθρο ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ή ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται στο Δυτικό Τομέα του Αθηναϊκού Πεδίου της Περιφέρειας Αττικής.

Συνορεύει προς τα ανατολικά με το Δήμο Αθηναίων, βόρεια με τους δήμους Περιστερίου και Χαϊδαρίου, δυτικά με τους δήμους Νίκαιας και Αγ. Βαρβάρας και νότια με τους δήμους Ρέντη και Ταύρου.

Η περιοχή του Αιγάλεω ονομάστηκε έτσι από το βουνό Αιγάλεω, που το αρχαιοελληνικό του όνομα σημαίνει «λαός κατσικιών» (Αιγάλεως < {αίγα + λεώς}, λεώς είναι αντέκταση του λαός). Κατά μια άλλη ερμηνεία η λέξη Αιγάλεω προέρχεται από τις λέξεις «αίγες» (= κύματα) και «λάας» (= λίθος, βράχος), οπότε ο όρος Αιγάλεω αποδίδεται ως «ο βράχος στον οποίο σπάζουν τα κύματα». Σύμφωνα με μια εκτίμηση η ονομασία του Αιγάλεω κατά τα τέλη του 19ου αιώνα ήταν Μπαστάρδι που μάλλον παραπέμπει στην ιταλική γλώσσα.

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο όρος Αιγάλεω είχε εγκατασταθεί ο βασιλέας των Περσών Ξέρξης για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ναυμαχίας στον κόλπο της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ. Το βουνό δεν ανήκει στον δήμο Αιγάλεω, καθώς τα όριά του δήμου εκτείνονται σε μικρή απόσταση απ’ αυτό, προς την πλευρά τής Αθήνας.

Το κέντρο του Αιγάλεω διασχίζεται από την αρχαία Ιερά Οδό που βρίσκεται στην ίδια θέση από την εποχή του Θησέως (και της οποίας αχνάρι έχει αποκαλυφθεί πρόσφατα, πάνω από τον σταθμό του Μετρό και εκτίθεται σε δημόσια θέα), επί της οποίας λάμβανε χώρα η λατρευτική πομπή των Ελευσινείων Μυστηρίων, που ξεκινούσε από τον Κεραμεικό και κατέληγε στον σημερινό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα στην περιοχή του σημερινού Δήμου Αιγάλεω δεν υπήρχε καν οικισμός. Η γη είχε κατά το παρελθόν καλλιεργηθεί από Έλληνες κατοίκους των Αθηνών και εν συνεχεία από Φράγκους, Καταλανούς, Φλωρεντίνους και φυσικά Τούρκους. Ο ποταμός Κηφισσός λατρευόταν στην αρχαιότητα ως θεός. Με βάση την Ακρόπολη χαράχθηκαν και οι βασικοί οδικοί (ιππήλατοι) άξονες της περιοχής, βάσει της εδαφικής διαμόρφωσης. Στον Ελαιώνα υπήρχαν εκτεταμένα δάση από πεύκα και ευκαλύπτους, καθώς και οπωρώνες, αμπέλια, αγροί και περιβόλια

Τ.Κ. ΑΙΓΑΛΕΩ: 122 42.

Πηγή: Wikipedia

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ