ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - 24 ώρες - 365 ημέρες - Απόφραξη με κάμερα - Απόφραξη από ρίζες - Νεροχύτες - Τουαλέτες - Μπανιέρες - Σιφώνια - Φρεάτια - Υδρορροές - Αντλήσεις

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της αποχέτευσης. Σημαντικός τόσο για την υγεία μας όσο και για την καλή κατάσταση των κτιρίων μας. Ο καλύτερος τρόπος ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση το αποχετευτικό μας δίκτυο είναι ασφαλώς η πρόληψη.

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά πραγματικά δε θέλει και πολύ να βουλώσει το σύστημα της αποχέτευσης. Σ αυτό βέβαια συμβάλλουν κι άλλοι παράγοντες όπως η παλαιότητα και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί το αποχετευτικό σύστημα.

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να προκύψει η ανάγκη για ξεβούλωμα του αποχετευτικού δικτύου εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως τη κατασκευή και το μέγεθος του δικτύου. Παρακάτω θα αναλύσουμε τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει μία βουλωμένη αποχέτευση αλλά και τους λόγους που μπορεί να προκληθεί  η οποιαδήποτε ζημιά. Ακόμη θα δούμε μερικές σημαντικές ενδείξεις τις οποίες δεν πρέπει να αγνοούμε αλλά και πως να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα.

ΠΩΣ ΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Κάθε αποχετευτικό δίκτυο είναι μοναδικό και διαφέρει από κατοικία σε κατοικία. Για παράδειγμα, μια μονοκατοικία μπορεί να έχει ένα μεγάλο αποχετευτικό δίκτυο ενώ μια πολυκατοικία να έχει ένα μικρό το οποίο πρέπει να εξυπηρετήσει πολλούς κατοίκους. Άρα η κατασκευή και το μέγεθος της αποχέτευσης παίζει σημαντικό ρόλο σε πιθανά βουλώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι είναι η σημαντικότερη αιτία.

Αφού τα μεγέθη των αποχετευτικών αγωγών διαφέρουν το ένα από το άλλο, οι αιτίες ενός βουλώματος είναι πολλές και ποικίλες. Όλες οι αποχετεύσεις μπορούν να βουλώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Όμως τις περισσότερες πιθανότητες έχουν οι παλιές αποχετεύσεις αφού είναι και οι πιο ταλαιπωρημένες ενώ πολλά προβλήματα μπορούν να παρατηρηθούν σε αποχετεύσεις  όπου επιβαρύνονται από σημαντικές τεχνικές και οικοδομικές κακοτεχνίες. Η κύρια αιτία όμως για τα βουλώματα είναι η χρήση που γίνεται καθημερινά στην κάθε αποχέτευση.

Αίτια βουλώματος αποχέτευσης

 • Στο δίκτυο ενός σπιτιού τα πιο συχνά αίτια βουλώματος είναι η συσσώρευση από τα λίπη αλλά και από την ρίψη χαρτιών και διαφόρων αντικειμένων μέσα στους σωλήνες της αποχέτευσης.
 • Επιπλέον το δίκτυο αποχέτευσης μπορεί να βουλώσει πολύ συχνά από φύλλα και λάσπη, αλλά αρκετές φορές μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα και από τις ρίζες φυτών και δένδρων.
 • Οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα υλικά που ρίχνουν στις τρύπες αποστράγγισης (νεροχύτη, νιπτήρα, μπάνιου, λεκάνης). Αυτές οδηγούν τα υλικά μέσα στους αγωγούς και τους βουλώνουν. Παράλληλα δεν γνωρίζουν πως πολλά από αυτά τα υλικά δεν διασπώνται.
 • Με την πάροδο του χρόνου είναι λογικό να συσσωρεύονται όλο και περισσότερα υλικά με αποτέλεσμα οι σωλήνες να φράζουν και το νερό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μέσα στους αγωγούς. Αυτό έχει ως συνέπεια οι αγωγοί της αποχέτευσης να υπερχειλίζουν και να πλημμυρίζουν.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το βούλωμα της αποχέτευσης μπορεί να οδηγήσει σε πολλά και μεγάλα προβλήματα. Μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες οι οποίες έπειτα μπορούν να γίνουν αιτίες για σωματικά ατυχήματα και ζημιές σε ένα κτίριο. Η υγρασία στους τοίχους και τα πατώματα ενδέχεται να προκαλέσει μούχλα, καταστρέφοντας έτσι δομικά υλικά αλλά μπορεί να εμφανίσει και διάφορα είδη μικροβίων. Επομένως, σε ένα αποχετευτικό δίκτυο μπορεί να υπάρξει και υψηλός υγειονομικός κίνδυνος. Ακόμη, η βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να δημιουργήσει διαρροές νερού οι οποίες κοστίζουν πολλά χρήματα σε λογαριασμούς νερού και μπορούν να δυσκολέψουν την καθημερινότητα σας.

Επομένως, μόλις παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα φροντίστε να το διορθώσετε με μια απόφραξη.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μερικές από τις πιθανές ενδείξεις μιας βουλωμένης αποχέτευσης είναι οι εξής. Αρχικά τα λύματα και τα νερά δεν μπορούν να βρουν δίοδο προς την κεντρική αποχέτευση με αποτέλεσμα να γυρνάνε προς τα πίσω. Επιπλέον, δημιουργούνται υπερχειλίσεις και πλημμύρες στους σωλήνες και τα φρεάτια ενώ, δημιουργούνται και άσχημες μυρωδιές οι οποίες μπορούν να αναδυθούν από τα σιφώνια. Άλλη μια ένδειξη που αναφέραμε και προηγουμένως είναι η ύπαρξη υγρασίας από τυχόν διαρροές στον χώρο. Τέλος, η αποστράγγιση του νερού γίνεται με αργό τρόπο και μερικές φορές μπορούν να παρατηρηθούν διάφοροι παράξενοι ήχοι όταν χρησιμοποιούμε τη βρύση.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΒΟΥΛΩΜΑΤΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 • Ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης προβλημάτων στην αποχέτευση είναι να αποφεύγετε τη ρίψη οποιουδήποτε αντικειμένου στα σιφώνια του νεροχύτη, νιπτήρα, μπαλκονιού ή της μπανιέρας σας. 
 • Ως έξτρα προστατευτικό μέτρο μπορείτε να τοποθετήσετε προστατευτικά φίλτρα (ειδικά σχαράκια στις εισόδους των σιφονιών) τα οποία μπορείτε να βρείτε εύκολα στο εμπόριο ή κομμάτια από τούλι. Αυτά θα βοηθήσουν στην συγκράτηση τριχών, υπολειμμάτων από σαπούνια ή και λίπη τα οποία καταλήγουν στους αποχετευτικούς σωλήνες όπου και συνήθως κολλάνε. 
 • Καλό επίσης είναι να αποφεύγετε να πετάτε χαρτί υγείας μέσα στην τουαλέτα καθώς είναι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να βουλώσει η αποχέτευση της. 
 • Άλλο ένα χρήσιμο μέτρο είναι να ρίχνετε 1 με 2 κατσαρόλες βραστό νερό μία φορά την εβδομάδα ώστε να αποτρέψετε την οποιαδήποτε συσσώρευση από λίπη. 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μην ρίξετε το βραστό νερό απευθείας στον πορσελάνινο νιπτήρα, αλλά μέσα στον αγωγό, και μην χρησιμοποιείτε βραστό-καυτό νερό, αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC, καθώς το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC. Ενδεχομένως να προκαλέσει και χαλάρωση των αρμών. Τους πλαστικούς σωλήνες προσπαθήστε να τους καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα αποφρακτικό έμβολο ή μια βεντούζα.

 • Επίσης, το πλύσιμο των κατοικίδιων σας είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να επιστήσετε τη δέουσα προσοχή. Καλό θα ήταν κάθε φορά που τα πλένετε στη μπανιέρα ή στο μπαλκόνι να έχετε καλύψει πρώτα το σιφόνι με ένα πανί. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να μαζέψετε όλη την περιττή τρίχα που φεύγει με το πλύσιμο και να την πετάξετε μετά στα σκουπίδια.
 • Τέλος, αν θέλετε να είστε «έξτρα» σίγουροι ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τους σωλήνες μία φορά τον χρόνο και να τους καθαρίζετε με προσοχή ώστε να μην προκαλέσετε κάποια ζημιά. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Ξεβούλωμα νεροχύτη με επέμβαση στο σιφόνι».

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟ ΣΙΦΩΝΙ

 • Λίπη ή λάδια από το μαγείρεμα. 
 • Καφές ή κόκκοι καφέ. 
 • Αν έχετε σκουπιδοφάγο, μη ρίχνετε κρέας, κοτόπουλο και ψαροκόκαλα, καθώς και τσόφλια αυγών (κέλυφος) 
 • Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμιά.
 • Τσίχλα. 
 • Αυτοκόλλητα από τα φρούτα όταν τα πλένουμε. 
 • Τρίχες. 
 • Μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα.
 • Ταμπόν, σερβιετάκια.
 • Είδη από βαμβάκι (ντεμακιγιάζ), μπατονέτες, αποτσίγαρα, μαλακτικά, χαρτομάντιλα ή παρόμοια ινώδη υλικά 
 • Υπολείμματα από σέλινο, καρότα και φλούδες πατάτας.
 • Τραυμαπλάστ και οδοντικό νήμα. 
 • Ξυράφια, λεπίδες, σύριγγες, βελόνες. 
 • Προφυλακτικά, μπαλόνια ή λαστιχένια γάντια.
 • Φάρμακα, λοσιόν και καλλυντικά.
 • Κόλλα.
 • Πώματα μπουκαλιών, είτε μεταλλικά είτε πλαστικά.
 • Μικρά παιχνίδια.
 • Χρώματα, διαλύτες χρωμάτων, βερνίκια νυχιών.
 • Λάδι αυτοκινήτων, αντιψυκτικό, κ.λπ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Βέβαια, αυτό που θα σας βοηθήσει περισσότερο είναι να έχετε στο πλευρό σας πάντα μια καλή εταιρεία αποφράξεων. Κάντε μια έρευνα αγοράς και επιλέξτε την πιο έμπειρη και αξιόπιστη. Συνεργαστείτε μαζί της ώστε να κάνετε μια τακτική συντήρηση σε σιφώνια, φρεάτια και υδρορροές. Μόνο έτσι μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι ότι η αποχέτευση δεν θα βουλώσει ποτέ ξανά σύντομα ή ότι τα μολυσμένα νερά θα πλημμυρίσουν και θα σας μολύνουν τον χώρο.

Χάρη στον επαγγελματικό καθαρισμό της αποχέτευσης μπορείτε να ξεβουλώσετε ή και να καθαρίσετε όλους τους αγωγούς και τα φρεάτια. Σας προτείνουμε να κάνετε καθαρισμό 2 φορές τον χρόνο, έναν την άνοιξη και έναν το φθινόπωρο και πάντα πριν κάνετε απολύμανση. 

Έχοντας 35χρονη και πλέον εμπειρία, η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» εξυπηρετεί 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι στη διάθεσή σας ολόκληρο το 24ωρο, Κυριακές και αργίες. Τα συνεργεία της αποτελούνται από τεχνικούς που είναι πολύ καλοί γνώστες των αποφράξεων. Χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα πιεστικά και ηλεκτροκίνητα μηχανήματα και είμαστε σε θέση να εστιάσουμε ακριβώς στο πρόβλημα και στις δικές σας ανάγκες.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» σας δίνει εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση και αυτό το επιβεβαιώνουν περίτρανα οι εκατοντάδες ευχαριστημένοι της πελάτες!