ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» προσφέρει  αποφράξεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας που περιλαμβάνουν τακτικές συντηρήσεις του δικτύου της αποχέτευσής σας και επαγγελματικούς καθαρισμούς των σωληνώσεων του αποχετευτικού σας συστήματος και σας εξασφαλίζουν εγγυημένα αποτελέσματα για τη σωστή λειτουργία και τη μακροζωία των σωληνώσεων της γραμμής της αποχέτευσής σας. Χρόνια προβλήματα στο αποχετευτικό σας δίκτυο μπορεί να δημιουργήσουν ζημιές που απαιτούν πολυδάπανες επισκευές.

Infographic – ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Infographic - ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ -

Ένα λειτουργικό  αποχετευτικό δίκτυο συμβάλλει αποτελεσματικά στην καλή δημόσια υγεία,  στο καθαρό περιβάλλον και στη σωστή διατήρηση των κτιρίων. Επίσης, όταν η αποχέτευση είναι καθαρή, τότε το νερό που χρησιμοποιούμε ρέει καθαρό μέσα στους σωλήνες της. 

Αν όμως η αποχέτευση είναι βουλωμένη, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο ατυχημάτων από τις πλημμύρες που δημιουργούνται. Επιπλέον, κίνδυνος για λοιμώξεις, εξαιτίας πιθανούς εμφάνισης τρωκτικών και άλλων παρασίτων καθώς και τεράστιος κίνδυνος για τα κτίρια τα οποία καταστρέφονται εξαιτίας της συσσωρευμένης υγρασίας ή της εμφάνισης μούχλας. 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – FAQ

Πώς λειτουργεί η κάμερα για απόφραξη;

O τεχνικός εισάγει μια εξειδικευμένη κάμερα ελέγχου σωλήνων αποχέτευσης στους σωλήνες της αποχέτευσης ή του υπονόμου. Τα ισχυρά φώτα της κάμερας ανάβουν έτσι ώστε να φαίνεται τι υπάρχει μέσα στο σωλήνα από την οθόνη. Τα φώτα και η οθόνη κλειστού κυκλώματος επιτρέπουν στον τεχνικό να βλέπει τα πάντα στο αποχετευτικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Ποια είναι τα σημάδια χαλασμένης ή φραγμένης αποχέτευσης;

• Τα νερά υπερχειλίζουν από το μπάνιο, τη λεκάνη, το νεροχύτη.
• Δυσάρεστες οσμές βγαίνουν από το νεροχύτη, το νιπτήρα ή τη λεκάνη.
• Μούχλα σε τοίχο ή ταβάνι.
• Χαμηλή ροή αποστράγγισης.
• Εμφάνιση ποντικών ή κατσαρίδων στο σπίτι.

Πως μπορώ να συντηρήσω την αποχέτευση σε καλή κατάσταση;

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι για συντηρήσετε καθαρή την αποχέτευση.
• Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητών στο νεροχύτη.
• Μην ρίχνετε ρευστά φαγητά στη λεκάνη.
• Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν να λούσετε τα μαλλιά σας.
• Να πλένετε τα κατοικίδιά σας έξω από το σπίτι.
• Ρίχνετε βραστό νερό στις αποχετεύσεις εβδομαδιαίως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό εάν έχετε πλαστικούς (PVC) σωλήνες, επειδή το νερό με θερμοκρασία πάνω από 80 C (βαθμούς Κελσίου) μπορεί να μαλακώσει ορισμένους τύπους σωλήνων PVC.

Τι δεν πρέπει να ρίχνω στην αποχέτευση;

• Λίπη ή λάδια από το μαγείρεμα.
• Καφές ή κόκκοι καφέ.
• Τσίχλες, αυτοκόλλητα.
• Μωρομάντιλα, χαρτοπετσέτες, χαρτομάντιλα και άλλα προϊόντα χαρτιού.
• Ταμπόν, σερβιετάκια και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.
• Αν έχετε σκουπιδοφάγο, μη ρίχνετε κρέας, κοτόπουλο και ψαροκόκαλα, καθώς και τσόφλια αυγών.

Περισσότερα στο άρθρο ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ή ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Τις περισσότερες φορές, λίγο πριν βουλώσει η αποχέτευση, μας δίνει κάποια σημάδια. Κάποιες φορές είναι έντονα και άλλες φορές ίσως χρειάζεται να επιστήσουμε μεγαλύτερη προσοχή. Τα σημάδια αυτά είναι συγκεκριμένα.

 Αρχικά θα σας αναφέρουμε τις άσχημες μυρωδιές οι οποίες μπορεί να έρχονται μέσα από τα φρεάτια ή τα σιφόνια. Άλλη ένδειξη ό,τι κάτι δεν πάει καλά με την αποχέτευση είναι η αργή αποστράγγιση των νερών μέσα στα είδη υγιεινής. Επίσης, όταν το νερό αντί να φεύγει μέσα στο σιφόνι, επιστρέφει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί το νερό να συνοδεύεται και από υπολείμματα υλικών που βρίσκονται μέσα στον σωλήνα όπως π.χ. αποσυντιθέμενες τρίχες, κομμάτια σαπουνιού ή οδοντόκρεμας. 

Τις ίδιες ενδείξεις έχουμε και όταν το βούλωμα προέρχεται από τις κουζίνες. Επίσης, τα ίδια ισχύουν και για τη λεκάνη της τουαλέτας. Αν κάθε φορά που τραβάτε καζανάκι τα λύματα δεν φεύγουν με ευκολία προς την αποχέτευση ή το νερό αντί να αδειάσει μέσα στη λεκάνη ανεβαίνει σε στάθμη δηλαδή επιστρέφει, τότε πάλι κάτι συμβαίνει με την αποχέτευση. 

Τέλος η υπερχείλιση σε φρεάτια, σιφόνια και υδρορροές συγκαταλέγεται και αυτή στα σημάδια της βουλωμένης αποχέτευσης. 

ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

 • Καθαρισμός αποχετευτικού δικτύου στον Υμηττό.
 • Αποφράξεις αποχετευτικών αγωγών στην περιοχή του Υμηττού.
 • Καθαρισμούς δικτύου όμβριων υδάτων και υδρορροών στον Υμηττό.
 • Απόφραξη και καθαρισμός φρεατίων στον Υμηττό.
 • Καθαρισμός φρεατίων και σιφωνίων στον Υμηττό.
 • Αποφράξεις Μπάνιου, Κουζίνας και Βεράντας στον Υμηττό.
 • Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας στον Υμηττό.
 • Αποφράξεις κατακόρυφων αποχετεύσεων (όρθια στήλη) στον Υμηττό.
 • Κάμερα τηλεοπτικής επισκόπησης της αποχέτευσης και των προβληματικών αγωγών στον Υμηττό.
 • Διάγνωση προβλημάτων αποχετευτικών αγωγών με κάμερα στον Υμηττό.
 • Αποφράξεις υδρορροών σε γραφεία και διαμερίσματα στον Υμηττό.
 • Άντληση Υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους όπως από υπόγεια και γκαράζ στον Υμηττό.
 • Απόφραξη νεροχύτη, Απόφραξη νιπτήρων, Απόφραξη λεκάνης στον Υμηττό.
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ

 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞH ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞH ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
 • ΑΠΟΦΡΑΞH ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. (κ.α.)

ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» αναλαμβάνει ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΥΔΑΤΩΝ με απόλυτη επιτυχία. Πολλές περιοχές στην Αττική αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις απότομες νεροποντές. Υπαίθριοι χώροι, κατοικίες, υπόγεια και αποθήκες πλημμυρίζουν, ανελκυστήρες υφίστανται σημαντικές βλάβες και οι άνθρωποι βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται, μη μπορώντας να κάνουν κάτι προκειμένου να αποφύγουν την ανεπανόρθωτη αυτή ζημιά.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ - ΑΝΤΛΗΣΗ

Πραγματοποιούμε άμεσα και υπεύθυνα αντλήσεις υδάτων ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές. Χάρη στον τελευταίου τύπου τεχνολογικό εξοπλισμό, τις ειδικές αντλίες αναρρόφησης και το άρτια εκπαιδευμένο δυναμικό της εταιρείας μας πραγματοποιούμε αποτελεσματικές αντλήσεις υδάτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Με το που έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ», θα έρθει αμέσως στο μέρος που θα μας υποδείξετε. Δραστηριοποιούμαστε επί σειρά ετών στις αντλήσεις υδάτων και διαθέτουμε την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για να επιλύσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά  το πρόβλημά σας.

ΡΙΖΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Εάν αντιμετωπίζετε μια βουλωμένη αποχέτευση, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, οι ρίζες των δέντρων να είναι ο κύριος υπεύθυνος. Είναι συχνό φαινόμενο οι ρίζες των δέντρων να εισχωρήσουν στις σωληνώσεις, προκαλώντας μπλοκαρίσματα. Ακόμη και αν το δέντρο έχει αφαιρεθεί, οι ρίζες μπορεί να συνεχίσουν να προκαλούν προβλήματα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ - ΡΙΖΕΣ

Μία από τις συνηθέστερες αιτίες της δημιουργίας υπερχειλίσεων των σωλήνων αποχέτευσης και άλλων προβλημάτων αποχέτευσης είναι η διείσδυση ριζών. Ρίζες από δέντρα και μεγαλύτερους θάμνους αναζητούν πηγή νερού και εισέρχονται στη γραμμή αποχέτευσης από μια άρθρωση.

Αυτές αναπτύσσονται και επεκτείνονται για να γεμίσουν το σωλήνα με ρίζες που μοιάζουν με τρίχες. Οι μάζες αυτές φράζουν με χαρτί υγείας, γράσο και άλλα απορρίμματα που προέρχονται από το σπίτι στην κύρια γραμμή αποχέτευσης. Καθώς οι ρίζες συνεχίζουν να αυξάνονται, ασκούν πίεση στον σωλήνα, ο οποίος τελικά θα σπάσει.

Η εταιρία μας θα απομακρύνει και θα αφαιρέσει τις ρίζες δέντρων από την αποχέτευσή σας, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ομάδα της «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ»,  έχει τα εργαλεία να τις απομακρύνει με τα ειδικά και υπερσύγχρονα ριζοκοπτικά μηχανήματα, με την ελάχιστη αναστάτωση στον κήπο σας. Όχι μόνο θα αφαιρέσει τις ρίζες που εμποδίζουν τους σωλήνες σας να λειτουργούν ομαλά, αλλά θα καθαρίσει και τις σωληνώσεις.

Αν τα δέντρα βλάπτουν τους σωλήνες σας, μπορείτε να φτάσετε άμεσα στη ρίζα του προβλήματος με την «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ».

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΥΔΡΟΒΟΛΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Για σωστή απόφραξη και καλό καθαρισμό χρησιμοποιούμε Πιεστικό Μηχάνημα Aπόφραξης. Τα συστήματα εκτόξευσης νερού υψηλής πίεσης που είναι εγκατεστημένα σε κάθε ένα από τα οχήματα του στόλου μας είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εγγυόμαστε τα καλύτερα αποτελέσματα κάθε φορά.

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ», έχουμε τον απαραίτητο ριζοκοπτικό εξοπλισμό για την κοπή / αφαίρεση των ριζών από δέντρα που έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό της αποχέτευσής σας. Επίσης εμπόδια από χαρτιά και άλλα αντικείμενα που συνηθίζεται να αποφράσσουν τους αγωγούς καθαρίζονται εύκολα από τις ειδικές κεφάλες που περιστροφικά καθαρίζουν τον αγωγό. Τα μηχανήματα αυτά έχουν κατασκευαστεί για να αντιμετωπίζουν κάθε είδους εμπόδια που μπορεί να εμφανισθούν μέσα στις αποχετεύσεις σας, από ρίζες δέντρων που έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό των σωλήνων μέχρι το γνωστό πουρί, που προέρχεται κυρίως από τα λίπη, τα έλαια και τα καθαριστικά προϊόντα που έχουν δημιουργήσει συσσωματώσεις. Όλες οι μέθοδοι απόφραξης και καθαρισμού που χρησιμοποιούμε δεν δημιουργούν φθορές στις σωληνώσεις.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Στην «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ», ο εξοπλισμός με κάμερα, μας επιτρέπει να προβούμε σε λεπτομερή έλεγχο  ενός συστήματος αποστράγγισης ή σωλήνα για να εντοπίσουμε τυχόν προβλήματα. Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε μια προγραμματισμένη προληπτική σύμβαση συντήρησης της αποχέτευσης για την ελαχιστοποίηση μελλοντικών προβλημάτων. Εκτελούμε όλα τα έργα με τα υψηλότερα πρότυπα ανεξάρτητα από το μέγεθος με την μεγαλύτερη προσοχή μας ανά πάσα στιγμή.

Η επισκευή και η αντικατάσταση των σωλήνων αποχέτευσης μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά με την τεχνολογία μιας κάμερας διάγνωσης της αποχέτευσης θα δώσουμε στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει μία ειλικρινή, τεκμηριωμένη αναφορά για το τι χρειάζεται και τι θα κοστίσει πραγματικά.

Έρευνες αποχέτευσης με κάμερα CCTV

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητο για τον μηχανικό αποστράγγισης να χρησιμοποιηθεί μία ειδική κάμερα CCTV για να καθορίσει την κατάσταση των σωληνώσεων αποχέτευσης. Αυτό περιλαμβάνει την τοποθέτηση μίας κάμερας αποχέτευσης στην αποφραγμένη περιοχή για την καταγραφή της.

Υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον μας ενημερώσετε πριν την έναρξη των εργασιών, να σας παραδώσουμε ψηφιακή καταγραφή σε USB ή SD card με τη διάγνωση. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να διαβιβάσει στις ασφαλιστικές εταιρείες, ύστερα από οποιεσδήποτε διαφωνίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη, εάν απαιτείται.

Όλα τα οχήματά μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με υδροβολή υψηλής πίεσης, εξοπλισμό κάμερας με CCTV, μηχανικές και ηλεκτρικές περιστροφικές μηχανές. Καλέστε μας τώρα στο 6931 030303.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία της κάμερας διάγνωσης αποχέτευσης, καλέστε την ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΥΜΗΤΤΟΣ. Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού, για να ξεκινήσετε την επιθεώρηση των σωλήνων της αποχέτευσης σας σήμερα!

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ

Η «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ» σας προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές όλο το 24ωρο!! Ένα πιθανό πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί, μπορούμε με την 35χρονη εμπειρία και τον άρτιο εξοπλισμό μας να το διευθετήσουμε άμεσα και οριστικά με ένα απλό τηλεφώνημα. Πραγματοποιούμε με απόλυτη συνέπεια αποφράξεις στην περιοχή του Υμηττού με πλήρη αποτελεσματικότητα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Η πολυετής εμπειρία καθώς και η συνέπεια, είναι τα 2 βασικά συστατικά που θα κάνουν το πρόβλημα της απόφραξης να μην σας τρομάζει, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση.

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

Κοντά σας άμεσα όλο το 24ωρο με ένα τηλεφώνημα. Με συνέπεια, πείρα, επαγγελματισμό, εξειδικευμένα συνεργεία με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε κάθε σας ανάγκη άμεσα, φθηνά και με τον μέγιστο επαγγελματισμό. Κάθε στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής του Υμηττού μπορεί να χρειαστεί να λύσουν ένα πρόβλημα απόφραξης του αποχετευτικού δικτύου. Αυτός είναι ο ρόλος της «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ». Να αντιμετωπίσει όλες τις αποφράξεις που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Υμηττού.

ΥΜΗΤΤΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Υμηττός είναι δημοτική ενότητα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού. Γειτονεύει με τους Δήμους ΒύρωναΗλιούπολης και Αθηναίων.

Ιδρύθηκε το 1928 για τη στέγαση προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη, πολλοί από τους οποίους είχαν βρει αρχικά καταφύγιο στον γειτονικό Βύρωνα. Αρκετά από τα προσφυγικά σπίτια διατηρούνται ακόμα σε διάφορα σημεία του Υμηττού.

Γνωστή αθλητική ομάδα της περιοχής είναι ο Α. Ο. Αμύντας, που ιδρύθηκε το 1950. Το Φεστιβάλ “Στη σκιά των βράχων”, που διοργανώνεται πλέον από κοινού από τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα και ο χώρος διεξαγωγής του είναι το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Πολιτιστικός φορέας της πόλης με παρουσία και προσφορά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα για πάνω από μισό αιώνα είναι ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού (Φ.Ο.Υ.).  Στον Υμηττό υπάρχουν δύο ενορίες, ο Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και ο Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου & Αγίας Φωτεινής. Μεγάλη έκταση του πρώην δήμου καταλαμβάνει το εργοστάσιο της ΠΥΡ.ΚΑΛ..

Κορυφαίο ιστορικό γεγονός της πόλης αποτέλεσε η θυσία των τριών νέων αγωνιστών του Κάστρου του Υμηττού το 1944.

Πηγή: Wikipedia

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ