ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Η γραμμή αποχέτευσης ενός σπιτιού είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δομικής ακεραιότητάς του. Είναι όμως κι ένα σημείο που ίσως δεν ελέγχεται με τη συχνότητα που θα έπρεπε και ειδικά όταν υπάρχουν δέντρα κοντά, καθώς το πιο συνηθισμένο πρόβλημα βουλωμένης αποχέτευσης είναι η εισχώρηση ρίζας δέντρου. Δείτε σε αυτό το άρθρο γιατί μπορεί να συμβεί αυτό, ποιες είναι οι συνέπειες και πώς μπορείτε να το διορθώσετε;

Είναι λογικό οι ρίζες των δέντρων να αναπτύσσονται όπου υπάρχει πηγή νερού. Το άσχημο σενάριο είναι αυτή η πηγή νερού να προέρχεται από μια υδρορροή.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΖΗΜΙΕΣ

Όταν έχουν εισχωρήσει ρίζες δέντρων στην αποχέτευσή σας μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο σπίτι σας, όπως:

Σπασμένοι σωλήνες

Τα δέντρα έχουν μεγάλη δύναμη και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τις ρίζες τους καθώς ο ρόλος τους στην ανάπτυξή τους είναι βασικός για την επιβίωσή τους.

Έτσι, αν ο σωλήνας της αποχέτευσής σας έχει ακόμα κι ένα μικρό ράγισμα, οι ρίζες των δέντρων ψάχνοντας για υγρασία θα καταφέρουν να εισχωρήσουν.

Η είσοδος της ρίζας του δέντρου θα αρχίσει να δημιουργεί πίεση και θα εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του νερού. Το αποτέλεσμα θα είναι να αρχίσουν βουλώματα στην αποχέτευση κι όσο ο καιρός περνάει η πίεση αυτή θα δημιουργήσει και σπάσιμο στις σωληνώσεις.

Καταβόθρα αυλής

Μόλις σπάσει ένας σωλήνας γίνεται διαρροή νερού και όταν αυτή η διαρροή προέρχεται από τη γραμμή της αποχέτευσής σας είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Το γκαζόν του κήπου σας μπορεί να υποστεί μεγάλη ζημιά και να αρχίσετε να βλέπετε λακκούβες. Αν το πρόβλημα παραμείνει μπορεί η διαρροή νερού να διαποτίσει την ιδιοκτησία σας και να προκαλέσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Θα χρειαστείτε επισκευές

Η εισβολή ρίζας δέντρου στη γραμμή της αποχέτευσής σας είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορείτε να επιλύσετε εύκολα μόνοι σας και σίγουρα πρέπει να απευθυνθείτε σε τεχνικό αποφράξεων.

Και όπως όλα τα προβλήματα με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις ενός σπιτιού, όσο περισσότερο παραμένουν άλυτα τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν στο σπίτι σας. Και φυσικά η επισκευή μπορεί να γίνει αρκετά δαπανηρή.

«ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ»

Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στην αφαίρεση και απομάκρυνση ριζών από οποιοδήποτε σημείο του αποχετευτικού δικτύου.

  • Η μέθοδος της υδροβολής θα αφαιρέσει και θα απομακρύνει τις ρίζες από την αποχέτευση και θα παραμείνει καθαρή μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, έτσι διασφαλίζεται η ακεραιτότητα και η υγεία του δένδρου.
  • Η μέθοδος του ηλεκτρομηχανικού κοχλία κόβει ρίζες δέντρων οποιουδήποτε μεγέθους με την αιχμηρή, περιστρεφόμενη κεφαλή του. Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές τεχνικές για την αντιμετώπιση των ριζών των δέντρων.
  • Χημικές μεθόδους ΔΕΝ προτείνουμε και ΔΕΝ χρησιμοποιούμε. Η χημική μέθοδος ενδέχεται να βλάψει το δένδρο ενώ σίγουρα βλάπτει τον εγγύς χώρο αλλά και το περιβάλλον γενικότερα.
  • Παρακολουθούμε συνεχώς τις νέες εξελίξεις στις μεθόδους και τεχνικές στον τομέα των υπηρεσιών αποχέτευσης.
  • Οι άρτια εκπαιδευμένοι τεχνικοί μας σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία που φέρουν τα μηχανήματα των οχημάτων της, οδηγούν στην αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση κάθε εργασίας.
  • Είμαστε πάντα διαθέσιμοι. 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, Κυριακές και αργίες, Χριστούγεννα, Πάσχα και 15αύγουστο.

Απλά τηλεφωνήστε μας στο 6931 030303.

ΠΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η εισχώρηση ρίζας δέντρου στη γραμμή αποχέτευσης είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα. Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τα πιο συνήθη είναι τα εξής:

Μαλακά ή πλημμυρισμένα μέρη του γκαζόν

Εάν δείτε στο γκαζόν της αυλής σας μαλακά σημεία τότε θα πρέπει να ελέγξετε τη γραμμή της αποχέτευσης. Όταν ο σωλήνας της αποχέτευσης έχει διαρροή ή έχει σπάει τότε απελευθερώνει νερό μαζί με λύματα. Έτσι αλλοιώνεται η εμφάνιση του γκαζόν και υπάρχει και δυσοσμία. Σε προχωρημένη διαρροή μπορεί να έχετε πλημμύρα στο γκαζόν του κήπου σας. Καλό είναι να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση όσο πιο σύντομα μπορείτε.

Επαναλαμβανόμενα φράγματα αποχέτευσης

Εάν έχετε συχνά βουλώματα στην αποχέτευσή σας τότε μπορεί να έχετε εισχώρηση ρίζας δέντρου στη γραμμή αποχέτευσης.

Εάν έχετε ξεκινήσει να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα μόνοι σας με χημικά καθαριστικά, καλό είναι να σημειώνετε τις ημερομηνίες καθαρισμού. Εάν διαπιστώσετε ότι τα βουλώματα είναι συχνά, απευθυνθείτε σε επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων για να ελέγξει τη γραμμή αποχέτευσης.

Μυρίζει ο αποχετευτικός αγωγός

Η πιο δυσάρεστη συνέπεια της εισχώρησης ρίζας δέντρου στη γραμμή αποχέτευσης είναι η μυρωδιά λυμάτων που μπορεί να υπάρχει διάχυτη στο σπίτι σας και δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την εστία. Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει μπορεί η γραμμή της αποχέτευσης να είναι ραγισμένη ή σπασμένη από τη ρίζα του δέντρου.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Τώρα που γνωρίζετε ποια είναι τα σημάδια της εισχώρησης ρίζας δέντρου στη γραμμή αποχέτευσης θα πρέπει να μάθετε και πώς θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να απευθυνθείτε σε τεχνικό αποφράξεων. Η αφαίρεση ρίζας δέντρου από την αποχέτευση αλλά και ο καθαρισμός της είναι μια εργασία που θέλει συγκεκριμένα εργαλεία, εμπειρία και γνώση.

Μη χρησιμοποιήτε χημικά σαν λύση για τις ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Η χημική αντιμετώπιση των ριζών ενδέχεται να προκαλέσει ολική ζημιά στο δένδρο αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά.

Εάν δε γνωρίζετε από ποιο υλικό είναι κατασκευασμένοι οι σωλήνες του σπιτιού σας, τα χημικά καθαριστικά μπορεί να τους καταστρέψουν και να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα δυνατά χημικά καθαριστικά έχουν τη δύναμη να διαβρώσουν ή και να σπάσουν τους αδύναμους σωλήνες.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΙΖΩΝ

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ

Μόλις επιλύσετε το πρόβλημα με τις ρίζες δέντρων στην αποχέτευσή σας ξεκινήστε προληπτικά μέτρα για να μη σας συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Να είστε προσεκτικοί με τον εξωραϊσμό

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί στην αρχιτεκτονική του κήπου σας. Πριν ξεκινήσετε να φυτεύετε κάποιο δέντρο θα πρέπει να είστε ενήμεροι για το πού ακριβώς είναι η αποχέτευση του σπιτιού σας αλλά και σε τι κατάσταση είναι οι σωληνώσεις σας. Να αποφεύγετε να φυτεύετε κοντά στο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας.

Αντικαταστήστε τυχόν σπασμένους σωλήνες

Κάντε καλό έλεγχο στις σωληνώσεις του σπιτιού σας και εάν παρατηρήσετε κάποια βλάβη αντιμετωπίστε την άμεσα. Ένας σωλήνας ραγισμένος είναι μεγάλη πρόκληση για μια κοντινή ρίζα δέντρου. Μην αφήνετε ραγισμένους ή κατεστραμμένους σωλήνες χωρίς αντιμετώπιση.

Κάνετε ετήσια επιθεώρηση των αποχετευτικών εγκαταστάσεων

Η καλύτερη τακτική για έλεγχο τυχόν εισχώρησης ρίζας δέντρου στις σωληνώσεις σας είναι η διάγνωση με κάμερα. Αυτή η διάγνωση γίνεται από επαγγελματία τεχνικό αποφράξεων, ο οποίος με την κάμερα που διαθέτει ελέγχει για τυχόν ζημιά ή εισχώρηση ρίζας δέντρου.

Επιλέξτε δέντρα που δεν αναπτύσσονται γρήγορα.

Τα δέντρα που μεγαλώνουν οι ρίζες τους ταχέως είναι ιδιαίτερα πιθανό να εισέλθουν στις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Επιλέξτε ένα μη επιθετικό είδος δέντρου ανάλογα πάντα με το εκάστοτε κλίμα της περιοχής σας.

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Προληπτική συντήρηση αποχέτευσης

Με την προληπτική τακτική συντήρηση και καθαρισμό της αποχετευτικής σας γραμμής προλαμβάνετε οποιαδήποτε διείσδυση ριζών στους σωλήνες σας. Έτσι διατηρείτε τις σωληνώσεις καθαρές και φυσικά χωρίς ρίζες.

Σε ό,τι αφορά στα αποχετευτικά συστήματα ενός σπιτιού η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ