ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΘΗΝΑ

ΑΜΕΣΑ • ΥΠΕΥΘΥΝΑ • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΑΡΧΙΚΗ » Οικολογικός καθαρισμός σωλήνων

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Επωφεληθείτε από την προσφορά μας και τηλεφωνήστε για να σας ενημερώσουμε πως θα απαλλαγείτε μόνιμα από οποιοδήποτε πρόβλημα απόφραξης στο αποχετευτικό σας δίκτυο.
6931 03 03 03

Οικολογικός καθαρισμός σωλήνων

Δημοσιευμένο από angel 

Συνήθως όταν πλένουμε τα πιάτα στον νεροχύτη, δεν αντιλαμβανόμαστε την ποσότητα των τροφών που φεύγουν με το πλύσιμο και καταλήγουν μέσα στους σωλήνες. Φωλιάζουν και δεν φεύγουν. Κι όταν δεν φεύγουν, οι σωλήνες κάποια στιγμή βουλώνουν και το νερό αντί να φεύγει, βγάζει κομματάκι βρωμερές μπουρμπουλήθρες. Οι περισσότεροι/ες από εμάς όταν συμβεί κάτι τέτοιο, συνήθως καταφεύγουμε στα γνωστά απορρυπαντικά του εμπορίου.

Αλλά υπάρχει μία πολύ πιο υγιεινή και φθηνή λύση, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας. Ποια είναι αυτή;

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda (όπως την πουλούν στο εμπόριο. Το αναφέρω διότι την αναζήτησα και πολύς κόσμος την ήξερε μόνο με το αγγλικό της όνομα!). Παίρνουμε λοιπόν ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα, το ρίχνουμε μέσα στη σωλήνωση κι από πάνω ρίχνουμε τρία φλυτζάνια καυτό νερό.

Αν και πάλι το νερό δεν φεύγει, ρίξτε ένα φλυτζάνι σόδα πλυσίματος στον σωλήνα και αφήστε το για λίγο να δράσει. Η σόδα πλυσίματος είναι πιο αλκαλική από τη μαγειρική (καλό θα είναι, να μην τη χρησιμοποιήσετε, αν είχατε ξεβουλώσει πρόσφατα τον σωλήνα του νεροχύτη με κάποιο απορρυπαντικό του εμπορίου). Στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία με τη μαγειρική σόδα.

Αν και πάλι το νερό δεν φεύγει (μα, καλά, τι έχετε ρίξει μέσα;), ρίξτε ένα φλυτζάνι ξύδι. Η σόδα και το ξύδι θα αλληλεπιδράσουν δημιουργώντας αφρούς και ο σωλήνας θα ξεβουλώσει (επιτέλους!).

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε τη μαγειρική σόδα στις σωληνώσεις μία φορά την εβδομάδα, ούτως ώστε να διατηρούνται καθαροί. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να βάζετε μόνο το 1/4 του φλυτζανιού.

    2 σκέψεις στο “Οικολογικός καθαρισμός σωλήνων”

    Τα σχόλια είναι κλειστά.