ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί: ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ; Μία φορά τουλάχιστον στη ζωή μας έχει τύχει να θέλουμε να πλύνουμε τα πιάτα και ξαφνικά να βουλώνει ο νεροχύτης της κουζίνας, κάνοντας έτσι το πλύσιμο των πιάτων μία χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία καθώς το νερό δεν αποστραγγίζεται όπως θα έπρεπε.

Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικές τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε σπίτι σας προκειμένου να κάνετε το ξεβούλωμα του νεροχύτη μόνοι σας με οικιακά προϊόντα και χωρίς επιπλέον έξοδα.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Αν το βούλωμα νεροχύτη επιμένει
καλέστε μας κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα έρθει στο χώρο σας άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
6931 030303

Ταχεία εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες.
Κυριακές και Αργίες.

Ο βουλωμένος νεροχύτης είναι μια κατάσταση την οποία δεν θέλει να αντιμετωπίσει κανένας μας και προσπαθούμε να την αποφύγουμε με κάθε πιθανό τρόπο. Όμως, αργά ή γρήγορα όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα του βουλώματος και αναγκαζόμαστε να το επιλύσουμε. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα κάνοντας μια απόφραξη, αλλιώς η ζημιά ενδέχεται να γίνει πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε και να προκαλέσει μεγάλες βλάβες στο σπίτι ή στο μαγαζί. Έτσι, θα καταλήξουμε να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που θα δίναμε όταν το πρόβλημα ήταν ακόμα μικρό.

Αν μόνο αυτός ο νεροχύτης φαίνεται βουλωμένος και δεν έχετε πρόβλημα και με το νιπτήρα, την τουαλέτα ή την αποχέτευση, τότε το πρόβλημα είναι μάλλον τοπικό, τού συγκεκριμένου νεροχύτη και δεν αφορά την κεντρική γραμμή αποχέτευσης του σπιτιού σας. Πώς λοιπόν μπορείτε να τον ξεβουλώσετε με ορθό τρόπο και επίσης τι να κάνετε αν το βούλωμα αποδειχθεί λίγο πιο επίμονο;

Σε αυτό το άρθρο «ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ» θα μιλήσουμε για τους λόγους που μπορεί να βουλώσει ο νεροχύτης της κουζίνας σας προκειμένου να αποτρέψετε τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν. Ακόμα, θα μάθουμε πως να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας για να τον ξεβουλώσουμε.

Αν όμως οι τρόποι που προτείνουμε δεν έχουν κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, τότε σας συνιστούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού για να κάνουμε εμείς την απόφραξη για εσάς.

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

Αν σας επισκεφθούμε μπορούμε όχι μόνο να εγγυηθούμε ότι θα ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη με τα ειδικά μηχανήματά μας, αλλά και ότι θα περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να δημιουργηθεί ξανά το οποιοδήποτε πρόβλημα στο νεροχύτη της κουζίνας σας. Με την επίσκεψή μας φροντίζουμε να λύσουμε το πρόβλημα του βουλώματος που έχει δημιουργηθεί και να διανοιχθεί η φραγή της αποχέτευσης. Επίσης μπορούμε, εφόσον το επιθυμείτε, να καθαρίσουμε περαιτέρω τους σωλήνες που οδηγούν στην κεντρική αποχέτευση. Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες κάθε ώρα και μέρα, 365 μέρες το χρόνο και είμαστε πρόθυμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Μεγάλο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει μια αποχέτευση παίζει η ημερομηνία κατασκευής της και για πόσα χρόνια βρίσκεται σε συνεχή χρήση. Όμως ο πιο βασικός λόγος που μπορεί να βουλώσει ένας νεροχύτης είναι η κακή χρήση του.

Όταν μιλάμε για κακή χρήση του νεροχύτη εννοούμε όλα τα υλικά και μικρά αντικείμενα που αφήνουμε κατά λάθος ή επίτηδες να παρασυρθούν μαζί με το νερό κατευθείαν μέσα στο σιφόνι και τον σωλήνα της αποχέτευσης. Το πιο συχνό λάθος που κάνουν επαγγελματίες μάγειρες ή νοικοκυρές είναι να αδειάζουν λίπη και λάδια που περισσεύουν μετά το μαγείρεμα μέσα στον νεροχύτη. Αυτά τα υλικά μπορούν σε μεγάλη ποσότητα να δημιουργήσουν μια μάζα η οποία κολλάει στα τοιχώματα του σωλήνα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει το νερό.

Ακόμη, κάθε φορά που πλένουμε τα πιάτα θα πρέπει να σκουπίζουμε και να πετάμε όλα τα υπολείμματα τροφών διαφορετικά θα συσσωρευτούν και αυτά μέσα στο σιφόνι. Σημαντικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν φραγμό και αξίζει να σημειωθούν είναι: σαπούνια, οδοντογλυφίδες, κομμάτια από σφουγγάρι και φλούδες από φρούτα. Όλα τα παραπάνω δεν αποσυντίθεται γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος τους μέσα στον νεροχύτη και κάποια στιγμή να τον βουλώσουν.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Τις περισσότερες φορές θα υπάρχουν φανερές ενδείξεις ενός βουλωμένου νεροχύτη, με την πιο κύρια από αυτές να είναι η μη φυσιολογική ροή του νερού. Μόνο όταν ο νεροχύτης έχει βουλώσει μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το νερό αποστραγγίζεται αργά ή και καθόλου. Αυτό παρατηρείται εύκολα όταν με κάθε χρήση της βρύσης παρουσιάζονται μικρές λιμνούλες μέσα στο νεροχύτη και το νερό μένει στάσιμο. Σε μερικές πιο σοβαρές περιπτώσεις, το νερό μπορεί όχι μόνο να μην μπορεί να κατέβει στον σωλήνα αλλά και να επιστρέφει, περιέχοντας κομμάτια από λύματα που έχουν κολλήσει στον νεροχύτη. Ας ρίξουμε μια ματιά στους τρόπους που μπορείτε να κάνετε μια απόφραξη με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

1. Ξεβούλωμα νεροχύτη με βραστό νερό

Τα περισσότερα βουλώματα στους νεροχύτες και στις μπανιέρες οφείλονται σε ένα συνδυασμό από τρίχες ή κατάλοιπα τροφών μαζί με υπολείμματα σαπουνιού και χλιαρό νερό. Αν έχετε μεταλλικούς σωλήνες, τότε το καυτό νερό είναι το πρώτο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη σας. Tο νερό να φτάνει καυτό, όχι όμως σε σημείο βρασμού, στο κάτω μέρος του σωλήνα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου αυτή η ποσότητα νερού μπορεί να εμφανίσει άριστα αποτελέσματα. Αυτό γίνεται διότι το καυτό νερό μπορεί να διασπάσει λίπη και λάδια αλλά και να τα απομακρύνει από την αποχέτευση. Το χλιαρό νερό της βρύσης δεν θα προσφέρει καμιά βοήθεια και ούτε θα λύσει το πρόβλημά σας.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ρίξετε το βραστό νερό απευθείας στον ανοξείδωτο νεροχύτη (ή πορσελάνινο νιπτήρα), αλλά μέσα στον αγωγό, και μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό, αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC, καθώς το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC, ενδεχομένως να προκαλέσει και χαλάρωση των αρμών (και σκεφτείτε ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου). Τους πλαστικούς σωλήνες προσπαθήστε να τους καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα αποφρακτικό έμβολο ή μια βεντούζα.


 • Βάλτε στην κουζίνα σας μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 – 3,5 περίπου κιλά νερό και αφήστε το να βράσει ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βραστήρα νερού.
 • Μεταφέρετε προσεκτικά την κατσαρόλα με το βραστό νερό πάνω από το βουλωμένο νεροχύτη.
 • Ρίξτε αργά το βραστό νερό στο στόμιο του αποχετευτικού σωλήνα (όχι απευθείας πάνω στην πορσελάνη) και δείτε αν εξαλείφεται το πρόβλημα της φραγής.

2. Ξεβούλωμα νεροχύτη με σόδα και ξίδι

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου, υπάρχει ένα προϊόν που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και είναι τελείως ακίνδυνο για την φύση, τον άνθρωπο αλλά και τις σωληνώσεις. Αυτό το προϊόν πρόκειται για την μαγειρική σόδα η οποία όταν συνδυαστεί με ξύδι προκαλεί μια χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει κάθε βρωμιά που υπάρχει στον σωλήνα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μισό φλιτζάνι ξύδι και μαγειρική σόδα μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 10-20 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε το με καυτό νερό.

Τι θα χρειαστούμε

Έμβολο απόφραξης ή βεντούζα από καουτσούκ. • Αποφρακτικό σπιράλ νεροχύτη (για επίμονες περιπτώσεις). • Πένσα ή πτυσσόμενος κάβουρας (ενδεχόμενη η χρήση του). • Κουβάς (πιθανή η χρήση του). • Γάντια κουζίνας.

3. Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

Ο απλούστερος τρόπος για να ελευθερωθεί το σιφόνι είναι η απόφραξη με την παραδοσιακή βεντούζα των υδραυλικών ή με την πιο σύγχρονη, αντλία αναρρόφησης.

Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική βεντούζα για τους νεροχύτες και διαφορετική για την τουαλέτα. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα στο μέρος που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε, αλλά και για λόγους υγιεινής. Δεν θα πρέπει να τις μπερδεύετε και να τις χρησιμοποιείτε εναλλάξ.

 • Πρώτον, αν ο νεροχύτης διαθέτει έξοδο υπερχείλισης κλείστε την. Αυτή βρίσκεται στο πάνω μέρος του νεροχύτη. Τοποθετήστε στο άνοιγμα ένα κομμάτι πανί ή καλύπτοντας την τρύπα με μια φαρδιά κολλητική ταινία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχετε προηγουμένως χρησιμοποιήσει βραστό νερό, θα είναι καλύτερα να προσθέσετε τώρα λίγο κρύο νερό, γιατί το καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει υδρατμούς που θα εμφανιστούν γύρω από την τρύπα υπερχείλισης και θα μειώσουν την αντοχή τής κολλητικής ταινίας, με αποτέλεσμα να μην μείνει σταθερή στη θέση της και να ξεκολλήσει.
 • Αν πρόκειται για νεροχύτη κουζίνας, αφαιρέστε το «διχτάκι σουρωτήρι» ή το «διχτυωτό καλάθι». (Αν πρόκειται για νιπτήρα τουαλέτας, αφαιρέστε το πώμα αποστράγγισης. Σηκώστε και αφαιρέστε το ή περιστρέψτε και σηκώστε το.)
 • Γεμίστε το βουλωμένο νεροχύτη με νερό μέχρι τη μέση.
 • Τοποθετήστε το μέρος της βεντούζας, που μοιάζει με στρόγγυλη κούπα, πάνω από την τρύπα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμόσει καλά επάνω στην επιφάνεια τού νεροχύτη.
 • Ανεβοκατεβάστε τη βεντούζα με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, προκαλώντας βίαια ώθηση πάνω και κάτω. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο της αναρρόφησης και με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσετε τις ακαθαρσίες του αγωγού. Διαπιστώστε αν έχει αποτέλεσμα αυτή η μέθοδος, ελέγχοντας κατά διαστήματα την αποστράγγιση του αγωγού ή τη στάθμη του νερού στο νιπτήρα.
 • Αφού καθαρίσει, ανοίξτε την έξοδο υπερχείλισης και τοποθετήστε ξανά το πώμα αποστράγγισης ή το διχτυωτό καλαθάκι του νεροχύτη.
 • Αν το πρόβλημα παραμένει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

4. Ξεβούλωμα νεροχύτη με σπιράλ απόφραξης

Αν δεν ξεβουλώσει με τη χρήση της παραδοσιακής βεντούζας, δοκιμάσετε τον αποφρακτήρα χειρός ή το σπιράλ απόφραξης. Υπάρχει σε διάφορα μήκη από 4,5 μέχρι 15 μέτρα.

Ο χειρισμός του δεν είναι δύσκολος, χρειάζεται όμως προσοχή να μην προκληθεί ζημιά στις σωληνώσεις με κάποιο υπερβολικό ζόρισμα.

 • Απομακρύνετε το πώμα του νεροχύτη και επεκτείνετε το σπιράλ απόφραξης στην αποχέτευση. Όταν νιώσετε πως κάτι του φράζει την πορεία τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
 • Δοκιμάστε ξανά και ασκείστε μαλακή πίεση.
 • Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής. Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει αν η απόφραξη βρίσκεται στο πάνω μέρος του σωλήνα.
 • Επαναλάβετε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό από τη βρύση, καθώς το νερό αρχίζει να ρέει ανεμπόδιστα.
 • Αν το μήκος του σπιράλ που έχετε χρησιμοποιήσει είναι μεγαλύτερο από την απόσταση μεταξύ του στομίου του νεροχύτη και του σιφονιού, τότε η φραγή βρίσκεται μετά το σιφόνι. Για να απαλλαγείτε από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε το σιφόνι. Το σιφόνι είναι η φυσική παγίδα οσμών και αποβλήτων και είναι ο σωλήνας κάτω από το νεροχύτη σε σχήμα U).

 Αν το βούλωμα επιμένει, χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλειά, αλλά όχι μεγαλύτερης δυσκολίας. Πρέπει να λύσετε το σιφόνι για να ανακαλύψετε το πρόβλημα. Να το καθαρίσετε, να το επιδιορθώσετε ή να το αντικαταστήσετε.

5. Ξεβούλωμα νεροχύτη με επέμβαση στο σιφόνι

Θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σιφόνι και να καθαρίσετε τα τοιχώματά του με μια βούρτσα και καυτό νερό. Ίσως και κάποιο λιποδιαλυτικό απορρυπαντικό. Η αποσυναρμολόγηση του σιφονιού είναι αναγκαία και όταν το βούλωμα εντοπίζεται πιο μέσα, μετά δηλαδή το σιφόνι, προς την κατεύθυνση ροής του νερού. Στην περίπτωση αυτή καταλληλότερο εργαλείο είναι το σπιράλ απόφραξης.

 • Τοποθετήστε έναν κουβά ή μια λεκάνη κάτω από το σιφόνι του νεροχύτη, για να μαζέψετε το νερό που θα τρέξει, όταν λύσετε το σιφόνι.
 • Ξεβιδώστε με την πένσα ή τον κάβουρα τους δύο δακτυλίους, τις δύο βαλβίδες που ανάμεσά τους υπάρχει το σιφόνι του νεροχύτη. Για να προστατέψετε τους δακτυλίους – ροδέλες, καλύψτε τους με ένα πανί, πριν τους πιάσετε με τον κάβουρα. Σημειώστε πώς είναι προσανατολισμένες οι πλαστικές ροδέλες που ξεβιδώνετε.
 • Αδειάστε το νερό από το σιφόνι στον κουβά. Νερό θα τρέξει επίσης από τις δύο άκρες του σωλήνα. αποχέτευσης.
 • Όπως και στο προηγούμενο βήμα, επεκτείνετε το σπιράλ απόφραξης στο επίπεδο τμήμα του σωλήνα. Τραβήξτε απαλά προς τα έξω.
 • Δοκιμάστε ξανά και ασκείστε μαλακή πίεση.
 • Επεκτείνετε σε μεγαλύτερο βάθος το σπιράλ μέχρι να νιώσετε ότι έχετε φτάσει στο σημείο φραγής.
 • Τραβήξτε προς τα έξω περίπου 12 εκατοστά πάνω από το καλώδιο και σφίξτε τη βίδα
 • Γυρίστε την τροχαλία του σπιράλ σιγά και με απαλή πίεση.
 • Σπρώξτε το σπιράλ σε μεγαλύτερο βάθος μέχρι να αισθανθείτε ότι διορθώσατε το βούλωμα.
 • Επανατοποθετήστε το σιφόνι και ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό νερό από τη βρύση για να καθαρίσετε τυχόν εναπομείναντα υπολείμματα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΩ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Μην τα χρησιμοποιείτε. Τα χημικά καθαριστικά δεν είναι φιλικά ούτε προς το περιβάλλον ούτε προς τους αποχετευτικούς σωλήνες και γενικά το υδραυλικό σύστημα. Και επιπλέον μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται συχνά. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε τις τεχνικές οδηγίες καθαρισμού, που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό, αντί των καυστικών χημικών καθαριστικών.

Τα καυστικά χημικά καθαριστικά σπάνια είναι αποτελεσματικά σε επίμονα βουλώματα. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια ξεβουλώματος με χημικά, θα παραμείνετε με ένα νεροχύτη γεμάτο με χημικές τοξικές ουσίες που θα πρέπει να απομακρύνετε με το χέρι σας σε έναν κουβά και μετά να τα ρίξετε στην τουαλέτα.