ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΡΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να αποφράξετε μία αποχέτευση, αλλά δεν είναι πάντα σαφές ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για τις αποχετευτικές εγκαταστάσεις του δικού σας σπιτιού. Εμπειρικά, καλό είναι να ξεκινήσετε με ήπιες μεθόδους για να αποφύγετε τυχόν καταστροφή στις σωληνώσεις σας προτού προχωρήσετε σε πιο δραστικά μέτρα.

Infographic – ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - Infographic

ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Για να αποφράξετε ένα νεροχύτη ή νιπτήρα μπάνιου
Χρησιμοποιήστε μια λυγισμένη συρμάτινη κρεμάστρα

Οι τρίχες, το δέρμα, η βρωμιά και τα υπολείμματα φαγητού μπορούν εύκολα να φράξουν τις αποχετεύσεις σας καθώς ενώνονται με τα υπολείμματα σαπουνιού που συσσωρεύεται στα τοιχώματα του σωλήνα αποχέτευσης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του νερού. 

Μια απλή κρεμάστρα μπορεί να ξεβουλώσει αποτελεσματικά ένα βουλωμένο νεροχύτη. Πάρτε μια κανονική κρεμάστρα, ισιώστε την και δημιουργήστε ένα μικρό σχήμα γάντζου στη μία άκρη του σύρματος. Σπρώξτε αυτό το άκρο αργά προς τα κάτω στο σιφόνι και αρχίστε να περιστρέφετε απαλά. Αποφύγετε να πιέζετε την κρεμάστρα προς τα κάτω, καθώς αυτό μπορεί να μετακινήσει το μπλοκάρισμα πιο κάτω στην αποχέτευση. Αντ ‘αυτού κάνετε απαλές κινήσεις «προώθησης» και «αγκίστρωσης» για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση και την αφαίρεση του βουλώματος που φράζει την αποχέτευση σας. 

Για αποχετεύσεις ντους και τουαλέτας – Απορρυπαντικό πιάτων

Οι αποχετεύσεις του μπάνιου φράζουν εύκολα από τις τρίχες. Στις τουαλέτες, τα βουλώματα γίνονται συνήθως από κόπρανα, χαρτί υγείας, μαντηλάκια, γυναικεία είδη υγιεινής ή σωρός από τρίχες (να πετάτε τα πάντα στον κάδο απορριμμάτων).  

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι μια εξαιρετική λύση για τα βουλώματα του μπάνιου, επειδή διασπά τα υπολείμματα και λιπαίνει την αποχέτευση σας. Ρίξτε ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό πιάτων και στη συνέχεια ζεστό νερό. Κατόπιν χρησιμοποιήστε ένα έμβολο για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του μπλοκαρίσματος. Καλό είναι να φοράτε λαστιχένια γάντια όσο αποφράσσετε τις αποχετεύσεις του μπάνιου. 

Μαγειρική σόδα και ξύδι – Νιπτήρας μπάνιου ή νεροχύτης

Η δύναμη αυτού του φυσικού μείγματος μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ήπιων βουλωμάτων, όπως στο νιπτήρα του μπάνιου ή στο νεροχύτη σας. 

Αρχικά, ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση και μόλις καθίσει ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Αμέσως μετά  προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μαζί με ένα φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο μπορείτε να το αφήσετε, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. 

Στη συνέχεια, ανοίξτε τη βρύση από την πλευρά του ζεστού νερού και αφήστε το να τρέξει για να επιβεβαιώσετε ότι η φραγή έχει φύγει. 

Η μαγειρική σόδα δε λειτουργεί; Δοκιμάστε ανθρακικό νάτριο (σόδα πλυσίματος)

Αν η μαγειρική σόδα δεν βοήθησε, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο δυνατή επιλογή, τη σόδα με ανθρακικό νάτριο, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα καθαρισμού και είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για τις αποφράξεις των αποχετεύσεων. Είναι πιο αλκαλική  από τη μαγειρική σόδα και κάνει πιο ισχυρό καθαρισμό στην αποχέτευση.

Ρίξτε λίγο ζεστό νερό στο νεροχύτη σας και στη συνέχεια μια κούπα σόδα. Από πάνω ξανα ρίξτε λίγο βραστό νερό και αφήστε τη να δράσει για 5 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν μπλοκαρίσματος. Εάν ο νεροχύτης σας εξακολουθεί να στραγγίζει αργά, επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά.

TIP: Εάν δεν έχετε αλκαλική σόδα, μπορείτε να μετατρέψετε τη μαγειρική σόδα σε αλκαλική ως εξής: Βάλτε σε ένα μικρό ταψί μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας και βάλτε τη στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς C. Έτσι θα απελευθερωθεί το υπερβολικό διοξείδιο του άνθρακα της μαγειρικής σόδας και θα μετατραπεί σε σόδα πλυσίματος.

Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα υγρών-στερεών

Μια τέτοια ηλεκτρική σκούπα κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομα – καθαρίζει τόσο υγρά όσο και στερεά. Αυτοί οι τύποι ηλεκτρικής σκούπας χρησιμοποιούνται συχνά για την απορρόφηση απορριμμάτων σε φραγμένες αποχετεύσεις, ειδικά εάν η απόφραξη είναι ψηλά. 

Πριν ξεκινήσετε, δημιουργήστε ένα σφράγισμα πάνω από την οπή για να αποφύγετε τη δημιουργία ακαταστασίας – μια παλιά κεφαλή εμβόλου που τοποθετείται πάνω από την τρύπα βοηθάει. Στη συνέχεια, γυρίστε τη σκούπα στη ρύθμιση υγρού με την πιο ισχυρή αναρρόφηση και τοποθετήστε την πάνω από την οπή. Ανοίξτε τη σκούπα και αφήστε να τραβήξει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήστε και ρίξτε νερό για να δείτε εάν ο νεροχύτης έχει ξεμπλοκάρει.  

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ με Coca – cola

Αυτή είναι μια λιγότερο γνωστή λύση και είναι κάτι που μπορεί να έχετε το ψυγείο σας. Ρίξτε ένα μπουκάλι coca-cola 2 λίτρων – ή τύπου cola – μέσα στη βουλωμένη αποχέτευση.  

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αρκετά καυστικό και αποτελεσματικό για να απομακρύνει τη συσσώρευση στις αποχετεύσεις σας, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο από τα εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης. Αφήστε το να καθίσει και περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα πριν ανοίξετε το ζεστό νερό για να επιβεβαιώσετε ότι ξεβούλωσε.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε coca cola

Καλό είναι να χρησιμοποιείται coca cola ή ανθρακούχα γενικά σε επίμονα βουλώματα. Λόγω της οξύτητάς τους τα ανθρακούχα αναψυκτικά ναι μεν μπορούν να βοηθήσουν στο ξεβούλωμα, ωστόσο μπορούν να αφήσουν μια κολλώδη μεμβράνη λόγω του σιροπιού ζάχαρης. Εάν έχετε ένα μικρό βούλωμα στο νεροχύτη, χρησιμοποιήστε μια πιο ήπια μέθοδο, όπως μαγειρική σόδα ή σόδα πλυσίματος.  

Καθαρίστε την παγίδα U (σιφώνι)

Εάν η μέθοδος με το ξύδι ή τη σόδα δεν είναι αποτελεσματική για την απόφραξη της αποχέτευσης, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε με απλό τρόπο την πηγή του φράγματος. Ευτυχώς, δε χρειάζεται να καλέσετε έναν ειδικό για να καθαρίσει το σωλήνα U καθώς μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας.  

Η παγίδα P ή σωλήνας U είναι ο κυρτός σωλήνας κάτω από τον νεροχύτη σας που έχει σχεδιαστεί για να εγκλωβίζει τα υπολείμματα σκουπιδιών ώστε να μην εισέρχονται στο υπόλοιπο αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας. Τοποθετήστε έναν κουβά κάτω από τον νεροχύτη σας για να πέσει το υπερβολικό νερό που θα βγει και χρησιμοποιήστε ένα κλειδί ή μια πένσα για να ξεβιδώσετε το σωλήνα σχήματος U (την παγίδα p) κάτω από τον νεροχύτη σας. Αδειάστε το περιεχόμενό του και μεταφέρετε το σωλήνα U σε άλλο νεροχύτη για να ξεπλύνετε και να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα. Στη συνέχεια, βιδώστε τον και ρίξτε νερό για να δείτε εάν το φράξιμο σας έχει φύγει.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ με έμβολα (βεντούζα)

Μπορείτε να αποφράξετε χειροκίνητα την αποχέτευση με ένα έμβολο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό έμβολο, καθώς υπάρχει διαφορετικός τύπος για κάθε αποχέτευση. Της τουαλέτας είναι πιο μεγάλο, ενώ του νεροχύτη ή του ντους πιο μικρό και σε σχήμα ποτηριού. 

Ξεβιδώστε τη σχάρα ή την τάπα και εφαρμόστε το έμβολο του κυπέλλου στην αποχέτευση και προσπαθήστε να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο σφιχτό σφράγισμα (η χρήση βαζελίνης στο χείλος του εμβόλου μπορεί να βοηθήσει). Στη συνέχεια, πιέστε δυνατά, και τραβήξτε προς τα πάνω. Τέλος, ρίξτε νερό για να δείτε εάν το φράγμα έχει καθαριστεί ή  επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται.

Ατσαλίνα (φίδι), τρυπάνι και χιλιόποδα

Αυτά τα εργαλεία απόφραξης είναι οικονομικά και εύκολο να τα προμηθευτείτε από καταστήματα υδραυλικών ειδών. Όμως εάν είστε αρχάριοι στις υδραυλικές εργασίες καλό είναι να ζητήσετε από ειδικό τεχνικό αποφράξεων να σας λύσει το πρόβλημα καθώς μπορεί να προκαλέσετε σοβαρή ζημιά στις σωληνώσεις σας εάν δεν τα χρησιμοποιήσετε σωστά.

Καυστική σόδα 

Η καυστική σόδα είναι πιο σκληρή από τις φυσικές εναλλακτικές καθώς μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα. Γνωστό ως υδροξείδιο του νατρίου, η χρήση καυστικής σόδας απαιτεί να φοράτε προστατευτικά γυαλιά ματιών  και λαστιχένια γάντια. Βεβαιωθείτε ότι είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χειρίζεστε αυτό το χημικό και βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά.

Σε έναν κουβά, προσθέστε τρία τέταρτα του λίτρου κρύο νερό, ακολουθούμενο από τρία φλιτζάνια καυστική σόδα. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει. Ρίξτε το μείγμα στην φραγμένη αποχέτευση και αφήστε το για 20 έως 30 λεπτά. Ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση για να ξεπλυθεί το μείγμα. Εάν έχετε πολύ βουλωμένη αποχέτευση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει τα πάντα, όμως τα βουλώματα επιμένουν. Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι.

Το σπίτι σας είναι παλιό  

Τα σπίτια που έχουν παλαιότερους σωλήνες είναι και πιο επιρρεπή σε βουλώματα και διαρροές. Οι εύθραυστοι εσωτερικοί τους τοίχοι δεν βοηθούν ιδιαίτερα για αποφυγή προσκόλλησης πουρί στις σωληνώσεις.

Εάν αυτό ισχύει, προσπαθήστε να εντοπίσετε τις θέσεις στους σωλήνες σας που αντιμετωπίζουν τα πιο συχνά φράγματα. Στη συνέχεια, αντί να κάνετε ολική αντικατάσταση σωληνώσεων μπορείτε πιο οικονομικά να αλλάξετε το τμήμα των σωληνώσεων που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τέλος, εγκαταστήστε ένα σύστημα ανίχνευσης διαρροών για την παρακολούθηση της ροής του νερού και την αποφυγή διαρροών.

Οι αεραγωγοί σας είναι βουλωμένοι

Προκύπτουν χρόνια φράγματα εάν οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης δεν αερίζονται σωστά. Εάν έχετε μια επαναλαμβανόμενη αργή αποστράγγιση όταν πλένετε τα χέρια σας ή βουρτσίζετε τα δόντια σας ή εάν το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει μέσα από το σιφόνι λίγο μετά την απομάκρυνση των βουλωμάτων, ελέγξτε εάν οι αεραγωγοί της αποχέτευσης είναι φραγμένοι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Οι βουλωμένες αποχετεύσεις δημιουργούν πρόβλημα αν είναι κάτι που συμβαίνει σε τακτική βάση. Προσπαθείτε πάντα να αφαιρείτε τα βουλώματα με ήπια συστατικά πριν καταφύγετε σε σκληρές χημικές ουσίες. Αν για οποιοδήποτε λόγο αντιμετωπίσετε ένα δύσκολο και επίμονο βούλωμα καλέστε μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ – Video

Μπορείτε να ενημερωθείτε σε 3 λεπτά για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, για τις δυνατότητες που διαθέτουμε και τις τεχνικές που εφαρμόζουμε.