ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά την τουαλέτα πρώτο και κυριότερο για λόγους υγείας, δεύτερον για λόγους αισθητικής, τρίτον για τους επισκέπτες μας αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Κανείς μας όμως δεν απολαμβάνει να καθαρίζει το πιο επιβαρυμένο με μικρόβια μέρος του σπιτιού.

Οι λεκάνες τουαλέτας εκτίθενται σε έντονη βρωμιά, βακτήρια και λίγδα, από την καθημερινή χρήση αλλά και από τη συνολική χρήση του μπάνιου. Το να αφήσετε να συσσωρευτεί μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την οικογενειακή υγιεινή αλλά και για την προσωπική σας υγεία.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Ευτυχώς, δε χρειάζεται να ασχολούμαστε με τον καθαρισμό της τουαλέτας μας κάθε μέρα. Θα χρειαστεί να καθαρίζετε τα διαφορετικά μέρη της λεκάνης σας ανά διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Κάθε εβδομάδα, μπορείτε να καθαρίζετε το εξωτερικό και εσωτερικό της λεκάνης. Κάνετε την εργασία πιο εύκολη για τον εαυτό σας απολυμαίνοντας τακτικά το κάθισμα.

Κάθε 3-6 μήνες, καθαρίζετε εσωτερικά το καζανάκι, καθώς ένα βρώμικο καζανάκι μπορεί να προκαλέσει άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο σας αλλά και να δημιουργήσει βλάβη στον εσωτερικό μηχανισμό.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Πριν ασχοληθείτε με τη λεκάνη σας, οργανώστε τα εργαλεία καθαρισμού. Κάθε μέρος της τουαλέτας χρειάζεται το δικό του καθαριστικό διάλυμα. Επίσης, είναι σημαντικό αυτό το καθαριστικό σετ να το χρησιμοποιείτε μόνο για τη λεκάνη καθώς για παράδειγμα τα γάντια από τη λεκάνη δεν τα φοράμε για να καθαρίσουμε άλλα σημεία του σπιτιού, όπως π.χ. την κουζίνα!

Τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε την τουαλέτα:

 • Καθαριστικό τουαλέτας της επιλογής σας
 • Βουρτσάκι τουαλέτας
 • Πανιά από μικροΐνες ή χαρτοπετσέτες
 • Απολυμαντικό ή καθαριστικό γενικής χρήσης για το μπάνιο
 • Προστατευτικός εξοπλισμός, γάντια – γυαλιά

Επίσης, μπορεί να θέλετε να έχετε μια σφουγγαρίστρα σε περίπτωση που χυθεί νερό της τουαλέτας στο πάτωμα.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Για να καθαρίσετε βαθιά την τουαλέτα σας, θα χρειαστεί να τρίψετε και να απολυμάνετε κάθε επιφάνεια: μπολ, κάθισμα, χείλος, λαβή και εξωτερικό. Αυτό θα εξαλείψει τα περισσότερα βακτήρια και θα αποτρέψει τη μούχλα ή το ωίδιο. Ξεκινήστε αδειάζοντας το μπολ:

 • Ρίξτε έναν κουβά νερό για να ξεπλύνετε την τουαλέτα χωρίς να ξαναγεμίσετε
 • Απενεργοποίηση βαλβίδας και έκπλυση

Μην ξεχάσετε τα λαστιχένια γάντια και τα γυαλιά σας! Τα καθαριστικά για όλες τις χρήσεις και τα προϊόντα καθαρισμού μπάνιου τείνουν να περιέχουν λευκαντικό, το οποίο μπορεί να είναι σκληρό για το δέρμα σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ με ξύδι

Αυτό είναι εύκολο. Ξεκινήστε πασπαλίζοντας ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην λεκάνη για να καθαρίσετε τις βρώμικες επιφάνειες. 

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να την απλώσετε, ειδικά στους επίμονους λεκέδες.
 • Ακολούθως ρίξτε λευκό ξύδι. Ενώ το μείγμα αφρίζει, χρησιμοποιήστε τη βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε το μπολ.
 • Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ με καθαριστικό λεκάνης του εμπορίου

Πάρτε το καθαριστικό και εφαρμόστε το κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, γυρίζοντας κυκλικά. Ρίχνουμε τόσο ώστε να κυλήσει προς τα κάτω, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για 5-10 λεπτά.

 • Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα της τουαλέτας σας για να τρίψετε σταθερά, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα και σκουπίδια. Προσπαθήστε να κρατήσετε την κεφαλή της βούρτσας μέσα στο μπολ για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.
 • Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και κάτω από το χείλος έως όσο μπορείτε βαθιά στην αποχέτευση!
 • Στη συνέχεια, κλείστε το καπάκι και ενεργοποιήστε ξανά τη βαλβίδα για να ξεπλύνετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ με «βόμβες» τουαλέτας

Εάν χρησιμοποιείτε ανθρακούχες βόμβες τουαλέτας για να καθαρίσετε, είναι απλό! Απλώς πάρτε μια από τις βόμβες καθαρισμού της τουαλέτας σας και πετάξτε την στο νερό.

Μόλις η βόμβα αρχίσει να διαλύεται και να αφρίζει, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε γύρω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Φτάστε μέχρι κάτω από το χείλος και κατεβείτε μέχρι την αποχέτευση. Όταν όλα είναι καθαρά, κλείστε το καπάκι και ξεπλύνετε για να ξεπλύνετε.

Πως να φτιάξετε «καθαριστικές βόμβες» λεκάνης

Εξοπλισμός
 • Καλούπια καραμέλας σιλικόνης ή πλαστικές θήκες για παγάκια
Υλικά
 • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • 1/4 φλιτζάνι κιτρικό οξύ
 • 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
 • 1 κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (Το γνωστό μας Οξυζενέ)
 • 15 με 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας για όμορφη μυρωδιά 

Οδηγίες
 • Προσθέστε τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ ανάμειξης και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή ένα σύρμα για να σπάσετε τις σβώλους. Η μαγειρική σόδα καθαρίζει φυσικά και εξαλείφει τις οσμές, δημιουργώντας την τέλεια βάση για αφρώδη μίγματα. Προσθέστε το κιτρικό οξύ το οποίο προσθέτει επίσης αφρό σε αυτά τα καθαριστικά. Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, ανακατέψτε το ξύδι και το οξυζενέ. Τώρα ΑΡΓΑ σταγόνα-σταγόνα, προσθέστε το ξύδι και το οξυζενέ στη μαγειρική σόδα.Αν τα προσθέσετε όλα με τη μία, θα δημιουργηθεί μεγάλη ανακατωσούρα λόγω της αντίδρασης μεταξύ της μαγειρικής σόδας και του κιτρικού οξέος!
 • Τώρα προσθέστε το αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε απαλά. Αυτό είναι μόνο για άρωμα, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε όποιο άρωμα σας αρέσει. Π.χ. λεβάντα. Χρησιμοποιήστε μισό κουταλάκι του γλυκού για να βάλετε το μείγμα στις φόρμες καραμέλας και πιέστε το απαλά με τα δάχτυλά σας. Δεν πρέπει να τα γεμίσετε εντελώς, γιατί αυτό θα επεκταθεί. Αφήστε να στεγνώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
 • Τοποθετήστε τις αποξηραμένες βόμβες τουαλέτας σε γυάλινο βάζο και κρατήστε τις σφραγισμένες κοντά στην τουαλέτα σας. Φροντίστε να βάλετε ετικέτα και να τα κρατήσετε μακριά από μικρά παιδιά! Την επόμενη φορά που τα πράγματα μυρίζουν, μετά το ξέπλυμα, ρίξε μια βόμβα τουαλέτας και τα πράγματα θα φρεσκαριστούν σε ελάχιστο χρόνο.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ της εξωτερικής επιφάνειας

Ενώ περιμένετε να λειτουργήσει το καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας που προτιμάτε, ξεκινήστε να καθαρίζετε το εξωτερικό της τουαλέτας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα απολυμαντικό σπρέι είτε ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις.

Ξεκινήστε από την κορυφή της δεξαμενής νερού (καζανάκι), μέχρι τη βάση της λεκάνης. Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να σκουπίσετε τις επιφάνειες, αλλάξτε με ένα καινούργιο όταν χρειασθεί. Μην ξεχνάτε τη λαβή, τις άκρες από το καζανάκι και τυχόν γωνίες και σχισμές.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ καθίσματος ΛΕΚΑΝΗΣ

Το δέρμα σας αγγίζει το κάθισμα της λεκάνης, γι’ αυτό φροντίστε να το απολυμαίνετε τακτικά.  Χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό σπρέι ή σκουπίστε με χαρτί για να το καθαρίσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι σε μπουκάλι σπρέι.

Δεν είναι μόνο το πάνω μέρος του καθίσματος, παρεμπιπτόντως – θα χρειαστεί να σηκώσετε το κάθισμα και να απολυμάνετε και από κάτω, και μετά το χείλος της τουαλέτας. Ξεπλύνετε το κάθισμα με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα χημικών.

Καλό είναι να έχετε απολυμαντικά μαντηλάκια στα μπάνια σας για να καθαρίσετε γρήγορα τα καθίσματα της τουαλέτας μετά τη χρήση.

Καθαρισμός πίσω από την τουαλέτα

Αυτό θα είναι λίγο άβολο – το να φτάσετε πίσω από τη λεκάνη μπορεί να περιλαμβάνει περίεργες γωνίες. Μπορείτε να σφουγγαρίσετε την περιοχή, αλλά αυτό δε θα καθαρίσει τα πάντα λόγω του στενού χώρου.

Υπάρχουν εύκαμπτες βούρτσες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Εναλλακτικά, το ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού λειτουργεί επίσης.

Φροντίστε να ξεπλύνετε και να στεγνώσετε καλά την περιοχή! Η παραμονή της υγρασίας μπορεί να διαβρώσει τυχόν μεταλλικά εξαρτήματα ή να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Όπως λένε – ό,τι δε φαίνεται το ξεχνάμε. Συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε το καζανάκι, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το ανοίξουμε και να το καθαρίσουμε και να το απολυμάνουμε.

Στο εσωτερικό μπορεί να συσσωρευτούν κοιτάσματα ορυκτών, ενώ το νερό μπορεί να αναπτύξει ωίδιο ή μύκητες. Ένα καθαρό καζανάκι μπορεί επίσης να μειώσει τους λεκέδες από σκληρό νερό και τη σκουριά στη λεκάνη.

Πριν καθαρίσετε το καζανάκι

Αδειάστε το καζανάκι κλείνοντας τη βαλβίδα νερού για να σταματήσει η ροή του νερού. Τραβήξτε το καζανάκι μέχρι να αδειάσει τελείως. Ποτέ μην καθαρίζετε το καζανάκι με χλωρίνη γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει κάποια υλικά του συστήματος στο καζανάκι.

Καθαρισμός του εσωτερικού στο καζανάκι με απολυμαντικό

Ψεκάστε το εσωτερικό στο καζανάκι με απολυμαντικό καθαριστικό, διαποτίζοντας τις επιφάνειες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν μεταλλικά εξαρτήματα.

 • Αφήστε το καθαριστικό να καθίσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μακριά λαβή για να καθαρίσετε τα πάντα. Μη χρησιμοποιείτε την ίδια βούρτσα με αυτή για τον καθαρισμό της λεκάνης!
 • Πάρτε ένα σφουγγάρι βρεγμένο με απολυμαντικό για να σκουπίσετε τα διάφορα μέρη: πλωτήρα μπάλας, πτερύγιο, αλυσίδα λαβής, σωλήνας επαναπλήρωσης.
 • Ανοίξτε ξανά τη βαλβίδα και αφήστε τη δεξαμενή να ξαναγεμίσει. Ξεπλύνετε 2-3 φορές για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Καθαρισμός στο καζανάκι με λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι έχει άφθονη απολυμαντική δύναμη, επομένως είναι εξαιρετικό για καθαρισμό. Από μόνο του, δε θα βλάψει τους εσωτερικούς μηχανισμούς – απλώς μην το ανακατεύετε με τίποτα άλλο!

 • Μόλις στραγγίξει το καζανάκι, χρησιμοποιήστε μια υγρή ελαφρόπετρα για να απομακρύνετε τυχόν συσσωρεύσεις ορυκτών ή βρωμιά στους τοίχους και τον πάτο. Σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα υγρό σφουγγάρι.
 • Γεμίστε τη δεξαμενή με ξύδι και νερό μέχρι τη βαλβίδα υπερχείλισης. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει όλη τη νύχτα (περίπου 12 ώρες), στη συνέχεια ξεπλύνετε για να στραγγίξει το καζανάκι.
 • Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα και μετά ενεργοποιήστε ξανά τη βαλβίδα και γεμίστε ξανά το καζανάκι.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Το σκληρό νερό και η σκουριά μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας ή στα μεταλλικά εξαρτήματα. Αντιμετωπίστε τους δύσκολους λεκέδες για να διατηρήσετε την υγιεινή και να διατηρήσετε την τουαλέτα σας καθαρή.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ – Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες σκουριάς

Το νερό της τουαλέτας συχνά μεταφέρει σκουριά από μεταλλικά εξαρτήματα μέσα στο καζανάκι ή από τους σωλήνες. Η σκουριά συσσωρεύεται στην επιφάνεια του μπολ.

 • Καθαρίστε τη σκουριά με μια πάστα σκόνης κιτρικού οξέος με λίγο νερό. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε φυσικά τη συσσώρευση σκουριάς.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δύο φλιτζάνια αποσταγμένο λευκό ξύδι ή μια ελαφρόπετρα. Παραδόξως, μια κόκα κόλα μπορεί επίσης να λειτουργήσει!
 • Εάν παρατηρήσετε συχνά υπολείμματα σκουριάς στη λεκάνη της τουαλέτας σας, ελέγξτε τα εξαρτήματα στο καζανάκι για να δείτε εάν κάποια διαβρώνονται και χρειάζονται αντικατάσταση.

Πώς γίνεται ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ από σκληρό νερό

Εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει σκληρό νερό, μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση ορυκτών στην πορσελάνινη επιφάνεια της τουαλέτας σας.

 • Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι φίλοι σας – απλώς όχι ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα ως λειαντικό καθαριστικό για τη συσσώρευση σκληρού νερού.
 • Ακολουθήστε ρίχνοντας ξύδι για να δημιουργήσετε μια αντίδραση που χαλαρώνει τη βρωμιά και απολυμαίνει το μπολ.
 • Ξεπλύνετε καλά.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν καθαρίζουν μια τουαλέτα είναι ότι δεν καθαρίζουν τη βούρτσα και τη βάση της! Βάζετε αυτή τη βούρτσα καθημερινά μέσα στη λεκάνη για να τρίψετε μερικά πολύ άσχημα πράγματα – επομένως χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα.

 • Μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος είναι να ψεκάσετε τη βούρτσα της λεκάνης (πιγκάλ) με οξυζενέ ή λευκό ξύδι. Σηκώστε το κάθισμα της λεκάνη και μαγκώστε το ανάμεσα στο χείλος της λεκάνης και στο κάθισμα για να στεγνώσει.
 • Είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε τη βούρτσα τουαλέτας να στεγνώσει πριν την επανατοποθετήσετε στη θήκη της. 

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Ένα πράγμα που ξεχνούν οι άνθρωποι είναι να σκουπίζουν ή να ξεσκονίζουν την τουαλέτα πριν καθαρίσουν. Εάν αφήσετε σκόνη στην επιφάνεια, απλώς θα τη σκουπίσετε όταν φτάσετε στη δουλειά. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί ή το εξάρτημα σκόνης μιας ηλεκτρικής σκούπας για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Μήπως ξεχνάμε να καθαρίσουμε πίσω και κάτω από την τουαλέτα, όπου βρίσκονται οι σωλήνες και οι βαλβίδες; Εκεί μπορεί να συσσωρευτούν σκόνη, τρίχες και βακτήρια και τα υλικά είναι επιρρεπή σε σκουριά.

Χρησιμοποιώντας μόνο μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με ξύδι. Ναι – καλά διαβάσατε! Συχνά συνιστάται, αλλά δεν είναι ένα θαυματουργό καθαριστικό στην περίπτωση αυτή. Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι αλκαλικό ενώ το ξύδι είναι όξινο, οπότε συνδυάζοντάς τα ούτως ή άλλως τα κάνετε να ακυρωθούν.

Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος χρήσης των δύο είναι να χρησιμοποιήσετε πρώτα τη μαγειρική σόδα ως λειαντικό καθαριστικό και μετά με ένα σπρέι ξιδιού για να απολυμάνετε. Ο αφρός που προκύπτει μπορεί επίσης να χαλαρώσει τυχόν εναπομείνασες ακαθαρσίες για να σκουπίσετε.

Επίσης, φροντίστε να καθαρίσετε και το έμβολο (βεντούζα) της λεκάνης σας! Μπορεί να μην το χρησιμοποιείτε συχνά, αλλά όταν το κάνετε, καθαρίστε το με ένα ισχυρό αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό σπρέι μετά τη χρήση.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΛΕΚΑΝΗΣ

Καλέστε μας κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός
θα έρθει στο χώρο σας άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
6931 030303

Ταχεία εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες.
Κυριακές και Αργίες.