ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΣΟΔΑ. Η μαγειρική σόδα (όξινο ανθρακικό νάτριο) είναι ένα βασικό προϊόν που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Είναι ένα προϊόν που, εκτός των ιδιοτήτων που γνωρίζουμε στη μαγειρική, μπορεί να κάνει θαύματα και στον καθαρισμό των αποχετεύσεων που μυρίζουν ή βουλώνουν. Η μαγειρική σόδα είναι μια φυσική ανόργανη ένωση και μπορεί να διαλύσει ορυκτά και οργανικά υλικά όπως π.χ. το λίπος που συσσωρεύεται στις σωληνώσεις. Επίσης έχει εξαιρετική απολυμαντική ιδιότητα και καταπολεμά τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν άσχημη μυρωδιά. Ο τακτικός καθαρισμός με μαγειρική σόδα μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία βουλωμάτων. Οπότε πριν χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά αποχέτευσης ή πριν αποσυναρμολογήσετε την παγίδα αποστράγγισης U του νεροχύτη της κουζίνας σας, δοκιμάστε να αποσυμφορήσετε την αποχέτευση του νεροχύτη με μαγειρική σόδα.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

Αν το βούλωμα νεροχύτη επιμένει
καλέστε μας κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα έρθει στο χώρο σας άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
6931 030303

Ταχεία εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες.
Κυριακές και Αργίες.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΣΟΔΑ

Εάν δεν σας είναι εύκολο να αποσυναρμολογήσετε την παγίδα U που βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι και κάτω από το νεροχύτη σας, για να ξεβουλώσετε ένα φράγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να έχετε κανονική ροή νερού. Είναι προτιμότερη από ένα σκληρό χημικό καθαριστικό για την αποχέτευση. Τα χημικά καθαριστικά δεν εγγυώνται πάντα την απόφραξη και εκτός αυτού είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το δέρμα σας καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα. Οι ειδικοί τεχνικοί αποφράξεων συνήθως είναι κατά της χρήσης των χημικών προϊόντων και αρκετές πολυκατοικίες απαγορεύουν ρητά τη χρήση των χημικών καθαριστικών. Προτού λοιπόν στραφείτε σε ένα καυστικό χημικό προϊόν για να αποφράξετε το νεροχύτη της κουζίνας σας κάντε μία δοκιμή με σπιτική μαγειρική σόδα.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πως κατά την απόφραξη που θα κάνετε, το νερό που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό, διότι το βραστό νερό ενδέχεται να καταστρέψει τις σωληνώσεις.

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΣΟΔΑ

Καλό είναι να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας κάθε εβδομάδα με ζεστό νερό αναμεμειγμένο με υγρό σαπούνι πιάτων για την καταπολέμηση του λίπους. Αν παρατηρήσετε ότι το νερό στο νεροχύτη της κουζίνας σας ρέει αργά, τότε καθαρίστε την αποχέτευση με μαγειρική σόδα. Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε τακτικά για συντήρηση των αποχετεύσεων. Επίσης μπορείτε να έχετε ένα κουτί μαγειρικής σόδας ανοιχτό στο ψυγείο σας για να απορροφά όλες τις οσμές. 

Εδώ θα δείτε διάφορες μεθόδους που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε την αποχέτευση του νεροχύτη με μαγειρική σόδα, οι οποίες είναι απλές.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΣΟΔΑ

Εξοπλισμός

Υλικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΣΟΔΑ

Πώς να καθαρίσετε μια αποχέτευση νεροχύτη με μαγειρική σόδα και ξύδι

1) Ζεστάνετε νερό

Ζεστάνετε νερό σε μία κατσαρόλα. Όχι να βράσει.

2) Ρίξτε ζεστό νερό και υγρό σαπούνι πιάτων στην αποχέτευση

Ρίξτε λίγο υγρό σαπούνι πιάτων που καταπολεμά το λίπος στην αποχέτευση και ρίξτε προσεκτικά το ζεστό νερό στην αποχέτευση. Το σαπούνι πιάτων θα βοηθήσει να διαλυθούν τα λίπη που έχουν συσσωρευτεί.

3) Ρίξτε μαγειρική σόδα στην αποχέτευση

Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Εάν η αποχέτευση έχει μικρή οπή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χωνί για απευθείας έκχυση της μαγειρικής σόδας στο άνοιγμα αποστράγγισης.

4) Συνεχίστε με ξύδι

Ρίξτε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στην αποχέτευση. Θα παρατηρήσετε μια χημική αντίδραση που θα κάνουν αυτά τα δύο συστατικά όταν ενωθούν καθώς η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική ουσία και το ξύδι είναι ένα ήπιο οξικό οξύ. Έτσι όταν ενώνονται αντιδρούν και εξουδετερώνουν το ένα το άλλο, κάνοντας αφρό. Αυτή η χημική αντίδραση μπορεί να απομακρύνει το βούλωμα στην αποχέτευση του νεροχύτη σας.

5) Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

Μόλις ολοκληρωθεί η χημική αντίδραση αφήστε να περάσουν 5 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε την αποχέτευση του νεροχύτη με ζεστό νερό. 

Εάν η αποχέτευση ρέει κανονικά, ρίξτε ζεστό νερό βρύσης για να ξεπλύνετε όλα τα υπολείμματα. Εάν δεν αποστραγγίζει, επαναλάβετε ξανά την παραπάνω διαδικασία. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν έχετε καιρό να καθαρίσετε την αποχέτευση, οπότε επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές.

Εάν το φράξιμο της αποχέτευσης δεν φύγει μετά από δύο ή περισσότερες προσπάθειες, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μαγειρικής σόδας και αλατιού που περιγράφεται παρακάτω.

Πώς να καθαρίσετε μια βουλωμένη αποχέτευση νεροχύτη με αλάτι και μαγειρική σόδα

Εάν η μέθοδος με μαγειρική σόδα και ξύδι δεν έχει βοηθήσει στην απόφραξη της αποχέτευσης του νεροχύτη, τότε χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και αλάτι. Καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνει το βράδυ καθώς η αποχέτευση του νεροχύτη δεν θα χρησιμοποιηθεί μέχρι το πρωί.

1) Ρίξτε μαγειρική σόδα στην αποχέτευση

Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη βουλωμένη αποχέτευση.

2) Ρίξτε αλάτι στην αποχέτευση

Κατόπιν ρίξτε ½ φλιτζάνι αλάτι στην αποχέτευση και αφήστε το μείγμα να μείνει για αρκετές ώρες. Καλό είναι όλη τη νύχτα.

3) Ξεπλύνετε με ζεστό νερό

Το πρωί, ζεστάνετε νερό και ρίξτε το σιγά σιγά στην οπή αποστράγγισης του νεροχύτη.

4) Ξεπλύνετε με νερό βρύσης

Εάν η αποχέτευση αποστραγγίζει κανονικά ξεπλύνετε με ζεστό νερό βρύσης. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία ή να δοκιμάσετε τη μέθοδο μαγειρικής σόδας και ξυδιού.

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν ξεβουλώνει την αποχέτευση, ίσως χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε την παγίδα U για να καθαρίσετε το φράξιμο. Αποσυναρμολογήστε το σωλήνα κάτω από το νεροχύτη τοποθετώντας ένα κουβά για τα νερά που θα τρέξουν και καθαρίστε καλά το εσωτερικό των σωληνώσεων. Κατόπιν επαναφέρετε το σωλήνα και ξεπλύνετε το νεροχύτη να δείτε αν το νερό ρέει κανονικά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΝΕΡΟΧΥΤΗ ΜΕ ΣΟΔΑ

  • Χρησιμοποιείτε πάντα φίλτρα (καπάκια) στις αποχετεύσεις σας για να μην πέφτουν μέσα τρίχες και μικρά σκουπίδια.
  • Ποτέ μη ρίχνετε λάδι ή λίπη στην αποχέτευση. Όταν μαγειρεύετε λιπαρά φαγητά, σκουπίστε τα μαγειρικά σκεύη με μια χαρτοπετσέτα πριν τα πλύνετε, ώστε λιγότερο λίπος και λάδι να πάνε στην αποχέτευση για να σχηματίσουν φράξιμο.
  • Ρίχνετε τακτικά ζεστό νερό με υγρό σαπούνι πιάτων, μέσα στην αποχέτευση για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λιπαρών φραγμάτων.
  • Η μέθοδος μαγειρικής σόδας και ξυδιού ή η μέθοδος μαγειρικής σόδας και αλατιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φρεσκάρετε και να απολυμάνετε και τον σκουπιδοφάγο σας. Για να μην έχετε δυσάρεστη μυρωδιά που έρχεται από την αποχέτευση, μπορείτε να ρίξετε στην αποχέτευση μικρότερες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ξυδιού ή μαγειρικής σόδας και αλατιού και να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗ – FAQ

Πώς γνωρίζετε εάν οι αποχετεύσεις σας είναι βουλωμένες;

Εάν το νερό αποστραγγίζεται αργά από τον νεροχύτη, το ντους, την μπανιέρα ή την τουαλέτα σας, τότε η αποχέτευση είναι βουλωμένη ή αρχίζει να βουλώνει.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας;

Μπορείτε να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και υγρό σαπούνι πιάτων. Εάν παρατηρήσετε ότι το νερό δεν κατεβαίνει γρήγορα στην αποχέτευση, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μαγειρικής σόδας για να το καθαρίσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για μηνιαία συντήρηση.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την απόφραξη των αποχετεύσεων;

Ένα φίλτρο (καπάκι με δυχτάκι) στην οπή αποστράγγισης μπορεί να βοηθήσει να μην εισχωρήσουν τα ανεπιθύμητα αντικείμενα στην αποχέτευση. Μη ρίχνετε φαγητό ή λίπος στις αποχετεύσεις της κουζίνας.

Γιατί επιστρέφει βρόμικο νερό στον νεροχύτη της κουζίνας μου;

Τα τρόφιμα, το λίπος, η βρομιά και οι τρίχες που συσσωρεύονται στους σωλήνες του νεροχύτη σας φράζουν την κύρια γραμμή. Εάν οι συσσωματώσεις φράξουν τη γραμμή αποχέτευσης, καλύπτουν το εσωτερικό του σωλήνα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ροής του νερού και την επιστροφή των νερών στο νεροχύτη σας.

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ – Video

Μπορείτε να ενημερωθείτε σε 3 λεπτά για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, για τις δυνατότητες που διαθέτουμε και τις τεχνικές που εφαρμόζουμε.