ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ. Μερικές φορές έρχεται η άβολη στιγμή που η λεκάνη της τουαλέτας βουλώνει. Και όχι απλά βουλώνει, αλλά έχει και κόπρανα. Και ενώ για κανέναν δεν είναι ευχάριστο να ξεβουλώσει λεκάνη τουαλέτας με κόπρανα, τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε; Εδώ λοιπόν θα καλύψουμε εύκολους και γρήγορους τρόπους να να ξεφύγετε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας είναι απλά να χρησιμοποιήσετε μια ατσαλίνα ή ένα έμβολο. Και τα δύο αυτά εργαλεία μπορούν να αποφράξουν την αποχέτευση της τουαλέτας σας μέσα σε λίγα λεπτά. Όχι μόνο μπορούν να σπάσουν το φράγμα, αλλά μπορούν επίσης να το σπρώξουν προς τα έξω ώστε το νερό να μπορεί να ρέει ελεύθερα. Υπάρχουν επίσης αρκετοί χημικοί παράγοντες και αρκετά προϊόντα καθημερινής χρήσης για το σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθηθείτε και  να σπάσετε ή να διαλύσετε τα βουλώματα στη λεκάνη της τουαλέτας. 

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΕΝΤΟΥΖΑ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο τρόπο για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας, το έμβολο (βεντούζα) είναι το πιο ιδανικό εργαλείο για να ξεκινήσετε. Κάθε σπίτι πρέπει να έχει ένα έμβολο. Ξεκινήστε σηκώνοντας το καπάκι της λεκάνης για τυχόν πιτσιλίσματα και στη συνέχεια τοποθετήστε το έμβολο μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας και καλύψτε πλήρως την αποχέτευση με το ελαστικό άκρο. Στη συνέχεια, πιέστε το έμβολο στη λεκάνη πριν το απελευθερώσετε απαλά για να δημιουργήσετε αναρρόφηση. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, για να μην πέσουν σταγόνες μολυσμένου νερού επάνω σας. Καλό είναι να στέκεστε πιο πίσω από το έμβολο για να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης, φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια πριν αγγίξετε το έμβολο για να αποφύγετε να λερώσετε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν το νερό δεν αρχίσει να ρέει αφού πιέσετε με το έμβολο την πρώτη φορά, επαναλάβετε την κίνηση πίεσης μερικές φορές, τόσες όσες χρειάζεται. Εάν δεν αποφράξει μετά από περίπου 4 έως 10 προσπάθειες, ίσως χρειαστεί να προχωρήσετε σε άλλη μέθοδο. 

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ (ΠΙΓΚΑΛ)

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Εκτός από το έμβολο, θα πρέπει να έχετε και μια βούρτσα τουαλέτας (πιγκάλ) δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Μια βούρτσα τουαλέτας μπορεί να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τη διάσπαση των στερεών απορριμμάτων και τον καθαρισμό της αποχέτευσης της τουαλέτας. Θα σας βοηθήσει επίσης να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας από τυχόν λεκέδες που παραμένουν αφού ξεπλύνετε την τουαλέτα. Για να χρησιμοποιήσετε τη βούρτσα της τουαλέτας σας ξεκινήστε φορώντας ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και στη συνέχεια τοποθετήστε τη βούρτσα μέσα στην τουαλέτα. Στη συνέχεια, πιέστε το τμήμα σκούπας της βούρτσας τουαλέτας προς τα κάτω για να σπάσετε απαλά το μπλοκάρισμα. Σίγουρα είναι δυσάρεστη αυτή η εργασία, αλλά είναι απαραίτητη προκειμένου να μην έχετε μπροστά σας μία άσχημη και ρυπαρή εικόνα. Αφού σπάσετε το φράγμα, πάρτε ένα έμβολο (βεντούζα) και κάντε μερικές προσπάθειες να το αναρροφήσετε. Εάν το νερό ρέει ελεύθερα, μπορείτε να ξεπλύνετε τη λεκάνη της τουαλέτας με ζεστό νερό.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΑΤΣΑΛΙΝΑ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μία ατσαλίνα ή αλλιώς φίδι υδραυλικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση μιας βουλωμένης λεκάνης τουαλέτας. Ο μηχανισμός που μοιάζει με φίδι εισχωρεί στην αποχέτευση και περιστρέφοντας μπορείτε να σπάσετε το φράγμα και να μπορέσει το νερό να ρέει ελεύθερα. Μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα περισσότερα καταστήματα οικιακών συσκευών ή από το διαδίκτυο. Είναι αρκετά οικονομική και εύχρηστη. Για να χρησιμοποιήσετε την ατσαλίνα, σπρώξτε το μεταλλικό άκρο της όσο πιο βαθιά φτάνει στην αποχέτευση της λεκάνης και όταν νιώσετε αντίσταση τραβήξτε ελαφρά προς τα έξω. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία σπρώχνοντας μέσα – έξω μερικές φορές για να μπορέσετε να σπάσετε το βούλωμα και να χαλαρώσετε τα απόβλητα. Στη συνέχεια, τραβήξτε την ατσαλίνα προς τα έξω και ξεπλύνετε καλά τη λεκάνη της τουαλέτας και καθαρίστε καλά την ατσαλίνα από τα βακτήρια.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΡΟΥΧΩΝ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Εάν δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία που αναφέραμε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη κρεμάστρα ρούχων. Για αυτή τη μέθοδο, πάρτε μία συρμάτινη κρεμάστρα και με μία πένσα ξετυλίξτε την να γίνει ευθεία στο κάτω μέρος και στο πάνω μέρος της δημιουργήστε έναν γάντζο. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κάτω μέρος της κρεμάστρας στη λεκάνη της τουαλέτας και περιστρέψτε το δεξιά κι αριστερά μερικές φορές. Φροντίστε να φορέσετε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια εκ των προτέρων για να αποφύγετε να λερώσετε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η κρεμάστρα θα βοηθήσει να αποκολληθούν τα κόπρανα και τελικά να σπάσει το φράγμα που είχε δημιουργηθεί, το οποίο θα διαλυθεί και θα μπορείτε να το ξεπλύνετε. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτήν τη μέθοδο, καθώς η συρμάτινη κρεμάστρα μπορεί εύκολα να χαράξει το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας σας. 

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΙΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Ψάχνετε για λιγότερο πρακτική προσέγγιση; Λοιπόν, εδώ είναι μια απλή λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Το μείγμα του ζεστού νερού και του υγρού απορρυπαντικού πιάτων μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για να σπάσει τα φράγματα. Αυτή η λύση μπορεί να διαρκέσει πιο πολύ σε σύγκριση με τις άλλες, όμως είναι εξίσου αποτελεσματική. Για αυτή τη μέθοδο βράστε σε μία κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρει βράση ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων. Στη συνέχεια ρίξτε αργά και προσεκτικά το μείγμα από την κατσαρόλα στη λεκάνη της τουαλέτας. Αφού ρίξετε το ζεστό νερό στην τουαλέτα, αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 έως 7 λεπτά για να μαλακώσουν τα κόπρανα. Θα πρέπει να δείτε ότι τα απόβλητα αρχίζουν να αραιώνουν και να διαλύονται μετά από μερικά λεπτά. Μόλις αραιώσουν σημαντικά μπορείτε να ξεπλύνετε τη λεκάνη της τουαλέτας. Αν έχει ξεβουλώσει η αποχέτευση της λεκάνης της τουαλέτας σας, το νερό θα ρέει κανονικά. Αλλά αν δεν το κάνει, φροντίστε να έχετε το έμβολο σας πρόχειρο για να αποφύγετε την υπερχείλιση στο πάτωμά σας. Να έχετε υπόψη σας ότι αυτή τη μέθοδο μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά, καθώς η προσθήκη υπερβολικού νερού μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση της λεκάνης της τουαλέτας ενώ είναι βουλωμένη.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΦΑΓΗΤΟΥ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μια άλλη μέθοδος που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι η χρήση πλαστικής μεμβράνης φαγητού και μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα είναι πραγματικά ένα από αυτά τα βασικά οικιακά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο να διαλύει τα κόπρανα που προκαλούν βούλωμα στη λεκάνη της τουαλέτας. Για αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείτε μερικά φλιτζάνια ζεστό νερό. Σηκώστε το καπάκι της λεκάνης τουαλέτας και μετά ρίξτε περίπου 3 με 6 φλιτζάνια νερό στη λεκάνη. Στη συνέχεια, προσθέστε αμέσως ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Μπορείτε επίσης να έχετε ετοιμάσει το μείγμα ζεστού νερού και σόδας πριν το ρίξετε στη λεκάνη της τουαλέτας. Αφού το κάνετε αυτό, καλύψτε τη λεκάνη με πλαστική μεμβράνη φαγητού. Αυτό θα βοηθήσει να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά η μαγειρική σόδα. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να καθίσει στη λεκάνη από 15 λεπτά έως μία ώρα, εάν είναι απαραίτητο. Προσπαθήστε να το παρακολουθείτε συχνά για να δείτε εάν τα απόβλητα έχουν διαλυθεί. Μόλις διαλυθούν εντελώς, πάρτε το έμβολο (βεντούζα), κάντε του ένα ή δύο καλά βυθίσματα και μετά ξεπλύνετε τη λεκάνη. Κρατήστε το έμβολο σας κοντά για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

Coca-Cola ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΦΑΓΗΤΟ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

 Η Coca-Cola εκτός από αναψυκτικό είναι εξαιρετική για να ξεβουλώσετε μια λεκάνη τουαλέτας. Το φωσφορικό οξύ αυτού του αναψυκτικού είναι αυτό που το καθιστά ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό αποφρακτικό. Εάν έχετε επιπλέον κουτάκια ή μπουκάλια Coca-Cola στο σπίτι σας, θα σας είναι χρήσιμα για αυτό τον τρόπο απόφραξης. Ξεκινήστε σηκώνοντας το καπάκι της λεκάνης της τουαλέτας και στη συνέχεια ρίξτε από 2 έως 5 φλιτζάνια Coca-Cola στη λεκάνη της τουαλέτας. Στη συνέχεια, καλύψτε το καπάκι της λεκάνης με πλαστική μεμβράνη φαγητού για να επιταχύνετε τη χημική διαδικασία του αναψυκτικού. Αφήστε την Coca-Cola στη λεκάνη από 10 λεπτά έως μία ώρα. Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό της λεκάνης. Θα παρατηρήσετε ότι τα απόβλητα έχουν διαλυθεί πλήρως. Ξεπλύνετε τη λεκάνη σας για να δείτε εάν έχει απαλλαγεί από το φράξιμο. Και φυσικά, να έχετε υπόψη σας την υπερχείλιση του νερού. 

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΧΛΩΡΙΝΗ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μερικές φορές τα φράγματα της λεκάνης μπορούν επίσης να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας οικιακή χλωρίνη. Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από το φράγμα, δοκιμάστε να ρίξετε δύο φλιτζάνια χλωρίνη μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, καλό είναι να έχετε ανοιχτό το παράθυρο ή την πόρτα του μπάνιου για να αερίζεται ο χώρος καθώς η μυρωδιά μπορεί να είναι πολύ έντονη.  Αφήστε τη χλωρίνη να καθίσει στη λεκάνη της τουαλέτας για περίπου 10 με 15 λεπτά, ώστε να έχει χρόνο να σπάσει το φράγμα και μετά μπορείτε να ξεπλύνετε τη λεκάνη.

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν ως λύση για να απαλλαγείτε από μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας. Τα συστατικά που βρίσκονται στα περισσότερα σαμπουάν όμως λειτουργούν θαυμάσια για να διαλύουν τα απόβλητα, όπως λειτουργούν για να καθαρίσουν το λίπος και βρωμιά των μαλλιών σας. Οποιοδήποτε καθημερινό σαμπουάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτήν τη μέθοδο. Για να ξεκινήσετε, ρίξτε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό στη λεκάνη της τουαλέτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό απευθείας από τη βρύση. Αμέσως μετά, ρίξτε περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού σαμπουάν στη λεκάνη της τουαλέτας και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 έως 30 λεπτά. Ελέγχετε το φράξιμο κάθε 10 λεπτά περίπου για να δείτε εάν έχει μετακινηθεί στην αποχέτευση. Μόλις αποκολληθεί ξεπλύνετε τη λεκάνη για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει. Εάν αυτή η μέθοδος δε λειτούργησε ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ισχυρότερη χημική ουσία ή άλλη μέθοδο.

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Εάν δεν έχετε απαλλαγεί από το βούλωμα της λεκάνης σας, να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές εμπορικές επιλογές αποφράξεων που μπορείτε να προμηθευτείτε, είτε από το σούπερ μάρκετ της περιοχής σας, ή από εξειδικευμένα καταστήματα οικιακών αποφράξεων. Αυτοί οι παράγοντες καθαρισμού αποστράγγισης περιέχουν αντιδραστικές χημικές ουσίες που προκαλούν την αποσύνθεση των αποβλήτων. Εάν προτιμάτε μια απόλυτα φυσική προσέγγιση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό αποχέτευσης με βάση τα ένζυμα, το οποίο είναι λιγότερο σκληρό αλλά εξίσου αποτελεσματικό. Τα καθαριστικά ενζύμων περιέχουν βιοαποδομήσιμα ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των αποβλήτων έτσι ώστε να υγροποιηθούν. Εάν το φράξιμο είναι σοβαρό, αυτά μπορεί να είναι η καλύτερη λύση πριν καλέσετε ειδικό τεχνικό καθαρισμού αποχέτευσης.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΛΕΚΑΝΕΣ

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Ένα τηλέφωνο 6931 030303

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΒΟΥΛΩΝΕΙ Η ΛΕΚΑΝΗ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟ ΚΟΠΡΑΝΑ

Το μέγεθος και η ποσότητα των στερεών απορριμμάτων στη λεκάνη μπορεί σίγουρα να προκαλέσει βούλωμα στην τουαλέτα. Αλλά, μερικές φορές, τα φράγματα της τουαλέτας προκαλούνται από κακές συνήθειες χρήσης της λεκάνης.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τα φράγματα της λεκάνης στο μέλλον:

  • Μην πετάτε χαρτί υγείας στη λεκάνη, καθώς με το πέρασμα του χρόνου δημιουργείται φραγή στην αποχέτευση.
  • Μην πετάτε ποτέ προϊόντα προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, υγρά μαντηλάκια ή άλλα μη βιοδιασπώμενα αντικείμενα μέσα στη λεκάνη.
  • Να έχετε δίπλα στη λεκάνη τον κάδο απορριμμάτων για να πετάτε ακόμα και το πιο μικρό σκουπίδι μέσα. 
  • Να ξεπλένετε πάντα τη λεκάνη της τουαλέτας μετά από κάθε χρήση.

Τα περισσότερα βουλώματα μπορούν να αποφευχθούν εάν προσέχετε τι πετάτε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Συμπέρασμα

Δυστυχώς, οι βουλωμένες λεκάνες τουαλέτας είναι κάτι που μπορεί να γίνει περιστασιακά. Ωστόσο, η γνώση αυτών των μεθόδων για να τις αποφράξετε, όπως η χρήση ατσαλίνας (υδραυλικών φιδιών), εμβόλων, χημικών ουσιών και μαγειρικής σόδας, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο όταν πρόκειται να διορθώσετε το πρόβλημα. Έτσι, εάν διαπιστώσετε ότι η λεκάνη της τουαλέτας σας βουλώνει ενώ έχει ακόμα κόπρανα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις προαναφερθείσες μεθόδους για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του φράγματος γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΚΑΝΗ – FAQ

Βουλώνουν τη λεκάνη τα μωρομάντιλα και τα υγρά μαντιλάκια;

Ναι. Στη λεκάνη δεν πρέπει να απορρίπτεται τίποτα άλλο εκτός από τα φυσικά μας λύματα. Κανένα άλλο αντικείμενο ακόμα και υδατοδιαλυτό δεν προορίζεται για την αποχέτευση της λεκάνης.

Γιατί δεν καθαρίζει η λεκάνη μου όταν τραβάω το καζανάκι ενώ δεν είναι βουλωμένη;

Εάν η τουαλέτα δεν ξεπλένεται καλά, ενδεχομένως οφείλεται σε ένα από τα παρακάτω προβλήματα:
– Η στάθμη του νερού στο καζανάκι έχει ρυθμιστεί σε χαμηλή στάθμη νερού.
– Κάποιο εμπόδιο φράζει την τουαλέτα, τη φλάντζα ή την αποχέτευση.
– Οι οπές εισόδου είναι μπλοκαρισμένες.

Είναι ασφαλή τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης;

Τα χημικά καθαριστικά δε βλάπτουν μόνον εσάς, αλλά και τους σωλήνες σας. Πολλά από τα υγρά χημικά καθαριστικά αποχετεύσεων περιέχουν δυνατές τοξικές χημικές ουσίες. Ενδέχεται να προκληθούν σοβαρά εξανθήματα και εγκαύματα εάν τα χημικά καθαριστικά έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Επίσης, προσέξετε να μην τα εισπνεύσετε, ειδικά αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα.

Μπορώ να ξεβουλώσω την τουαλέτα με ορυκτό αλάτι;

Πάρτε ένα φλιτζάνι ορυκτό αλάτι και προσθέστε 9 λίτρα ζεστό νερό σε έναν κουβά. Διαλύστε τελείως το αλάτι στον κουβά και ρίξτε το αργά στην τουαλέτα. Αφήστε το όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Το ορυκτό αλάτι στην αποχέτευση της τουαλέτας θα διασπάσει λίπη και υπολείμματα.