ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΘΗΝΑ

ΑΜΕΣΑ • ΥΠΕΥΘΥΝΑ • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΑΡΧΙΚΗ » Βουλωμένος νεροχύτης; 2 λύσεις για να τον ξεβουλώσετε σε χρόνο… dt!

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Επωφεληθείτε από την προσφορά μας και τηλεφωνήστε για να σας ενημερώσουμε πως θα απαλλαγείτε μόνιμα από οποιοδήποτε πρόβλημα απόφραξης στο αποχετευτικό σας δίκτυο.
6931 03 03 03

Βουλωμένος νεροχύτης; 2 λύσεις για να τον ξεβουλώσετε σε χρόνο… dt!

Αποφασίσατε να πλύνετε τα πιάτα και το νερό δεν… κατεβαίνει. Ο νιπτήρας σας γίνεται μία μικρή λίμνη και μερικές φορές δύσοσμες μυρωδιές ξεπροβάλλουν από το νεροχύτη σας. Το ίδιο συμβαίνει και στο νιπτήρα σας. Μικρά σκουπίδια και τρίχες ίσως τα έχουν βουλώσει και πιστέψτε μας δε θα αργήσει και πολύ η ώρα της… πλημμύρας.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΕΜΑΤΟ ΝΕΡΟ
ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΣ ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ

Για αυτό το λόγο, δείτε 2 φυσικούς τρόπους για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη (και το νιπτήρα) σας και ακολουθήστε έναν από αυτούς κάθε φορά που νομίζετε, πως κάτι δεν πάει καλά.

Συνταγή Νο1

Τι θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 1 κατσαρόλα ζεστό νερό

Εκτέλεση:

Ρίξτε μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη σας τη μαγειρική σόδα και ύστερα προσθέστε το λευκό ξίδι. Αφήστε τα για μερικά λεπτά να δράσουν ενώ ταυτόχρονα δείτε το μείγμα να αφρίζει . Μόλις περάσουν αρκετά λεπτά, ρίξτε μέσα το βραστό νερό και αφήστε το να φτάσει μέχρι τον αγωγό.

Συνταγή Νο2

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια με πάγο
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Χλιαρό-κρύο νερό

Εκτέλεση:

Γεμίστε το σημείο που βρίσκεται το σιφόνι σας με παγάκια και καλύψτε το εντελώς. Ρίξτε πάνω στα παγάκια αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι και ύστερα αφήστε τη βρύση να τρέχει κρύο νερό. Μην την κλείσετε μέχρι να λιώσουν τα παγάκια και να εξαφανιστεί κάθε τους ίχνος. Το αλάτι με αυτό τον τρόπο, θα κυλήσει μέσα στον αγωγό της κουζίνας σας και θα διώξει λίπη και βρωμιές.

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Γνωρίζουμε καλά το ξεβούλωμα και την απόφραξη.
Από το νιπτήρα μέχρι την κεντρική αποχέτευση.

Τι να κάνω για να ξεβουλώσω τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα

  • Ρίξτε στην τρύπα του νεροχύτη ή του νιπτήρα, 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και στην συνέχεια 1 φλυτζάνι ξύδι.  Βάλτε την τάπα και αφήστε το να δράσει για μισή έως μία ώρα.  Βγάλτε την τάπα και ρίξτε αρκετή ποσότητα βραστό νερό.  Ο συνδυασμός σόδας με ξίδι και καυτό νερό θα διαλύσει τα λίπη και τα κατάλοιπα τροφίμων ή σαπουνιού και ο νεροχύτης ή ο νιπτήρας θα πρέπει να ξεβουλώσει.  
  • Σε επίμονες περιπτώσεις, αφήστε το διάλυμα να δράσει, με ταπωμένο τον νεροχύτη, όλη την νύχτα.  Αν δεν ξεβουλώσει, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν στερεά κατάλοιπα μέσα π.χ. τρόφιμα ή τρίχες.  Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε βεντούζα για να βοηθήσετε τα στερεά να απομακρυνθούν.  Όταν χρησιμοποιείτε βεντούζα, να αφήνετε μια μικρή ποσότητα νερού μέσα στον νεροχύτη, για να δημιουργηθεί το απαραίτητο κενό αέρα.  
  • Αν το βούλωμα επιμένει, βάλτε μέσα στην τρύπα του νεροχύτη ένα μακρύ αιχμηρό αντικείμενο (προσοχή στους σωλήνες από πλαστικό), που θα βοηθήσει είτε να τραβήξετε έξω τα στερεά ή να τα σπρώξετε στην αποχέτευση.  Τελευταία λύση, ξεβιδώστε το σημείο του σωλήνα της αποχέτευσης, ακριβώς κάτω από τον νεροχύτη και καθαρίστε το, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.