ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΒΕΝΤΟΥΖΑΣ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ - 24 ώρες - 365 ημέρες - Απόφραξη με κάμερα - Απόφραξη από ρίζες - Νεροχύτες - Τουαλέτες - Μπανιέρες - Σιφώνια - Φρεάτια - Υδρορροές - Αντλήσεις

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ. Οι βεντούζες είναι γνωστές σε όλα τα νοικοκυριά, καθώς πολλές φορές χρησιμοποιούνται για απλές αποφράξεις. Σίγουρα όταν έχετε αντιμετωπίσει βούλωμα είναι η πιο γρήγορη και εύκολη λύση στο πρόβλημά σας. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε είναι πως υπάρχουν πολλά είδη βεντούζας.

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τον απόλυτο οδηγό για κάθε είδους βεντούζα που υπάρχει κι ενδεχομένως μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή σε κάποιο eshop. Μερικές από αυτές είναι σωτήριες, άλλες όχι και τόσο εύχρηστες και κάποιες πολύ ιδιαίτερες και αποτελεσματικές στη λειτουργία τους.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΒΕΝΤΟΥΖΑΣ

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

Κλασσική ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ κυπέλλου

Αυτή η βεντούζα είναι η πιο απλή στον σχεδιασμό της. Αποτελείται από μια μακριά λαβή από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό, στερεωμένη στο ένα άκρο σε ένα εύκαμπτο λαστιχένιο κύπελλο. Το εσωτερικό του κυπέλλου είναι άδειο, χωρίς φλάντζα ή άλλο εξάρτημα.

Οι βεντούζες κυπέλλου χρησιμοποιούνται συχνά για απόφραξη στη λεκάνη της τουαλέτας όμως δεν είναι η σωστή βεντούζα για αυτή τη δουλειά καθώς δε σφραγίζουν πολύ καλά την οπή αποστράγγισης της λεκάνης και συχνά κολλάνε καθώς αποφράσσετε μέσα – έξω με αποτέλεσμα να βγαίνει το ρυπαρό νερό προς εσάς.

Η σωστή χρήση της βεντούζας κυπέλλου είναι για απόφραξη του νεροχύτη της κουζίνας ή για την αποχέτευση της μπανιέρας, τα οποία δεν μπορούν να καθαριστούν με πένσα ή συρμάτινο άγκιστρο. Κλείστε την οπή υπερχείλισης, χρησιμοποιήστε τη βεντούζα για να σφραγίσετε την αποχέτευση και, στη συνέχεια, ρίξτε νερό πάνω από το κύπελλο μέχρι να βυθιστεί. Βυθίστε δυνατά πάνω-κάτω και ελέγξτε για αποστράγγιση κάθε δέκα κινήσεις περίπου.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ φλάντζας (λεκάνης)

Η φλάντζα είναι το λαστιχένιο πώμα που είναι προσαρτημένο μέσα στο κύπελλο της βεντούζας και την εμποδίζει να αναστραφεί.

Σε αντίθεση με τις βεντούζες ποτηριών, οι βεντούζες φλάντζας είναι σχεδιασμένες για λεκάνες τουαλέτας. Η φλάντζα είναι το πρώτο μέρος της βεντούζας που εισέρχεται στην τουαλέτα και σφραγίζει το σωλήνα πιο σφιχτά από ότι το κύπελλο μόνο του. Όπως και άλλες βεντούζες τουαλέτας, οι βεντούζες φλάντζας διαθέτουν συχνά πλατφόρμες σταγόνων, ώστε να μπορείτε να τις στεγνώσετε και να αποφύγετε το πιτσίλισμα του νερού της τουαλέτας στο πάτωμα.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ κυψέλης

Οι βεντούζες κυψέλης έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτες. Αντί για κύπελλο, έχουν ένα στιβαρό εξάρτημα από καουτσούκ σε σχήμα κυψέλης, το οποίο λεπταίνει σε μια μικρότερη φλάντζα στο κάτω μέρος. Κάθε σωλήνας αποχέτευσης της τουαλέτας δεν έχει την ίδια διάμετρο, αλλά η δομή της βεντούζας κυψέλης με ανεστραμμένο θόλο είναι έτσι κατασκευασμένη που μπορείτε να πιέζετε μέχρι να δημιουργήσει σφράγιση.

Οι καλύτερες βεντούζες κυψέλης μπορούν να σφραγίσουν σωλήνες με διάμετρο έως και 15 εκατοστά. Ορισμένες διαθέτουν επίσης λαβές για πρόσθετη μόχλευση κατά την καταπολέμηση των βουλωμάτων.

Πολυεπίπεδη ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ (κλιμακωτή)

Οι πολυεπίπεδες βεντούζες λειτουργούν όπως οι βεντούζες κυψέλης, αλλά με πολλές επίπεδες βαθμίδες αντί για στρογγυλεμένη άκρη. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μια βεντούζα θα ταιριάζει στην τουαλέτα σας ή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια βεντούζα σε πολλές τουαλέτες, τότε η καλύτερη επιλογή είναι μια βεντούζα σε επίπεδα ή μια βεντούζα κυψέλης.

Συμβουλή: Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να προμηθευτείτε μια βεντούζα με μεταλλική ή πλαστική λαβή. Οι ξύλινες λαβές αν και έχουν ωραία εμφάνιση, έχουν τραχιά επιφάνεια και το ξύλο είναι εύκολο να πιάσει βρωμιά αλλά και να ποτιστεί με βακτήρια σε βάθος χρόνου. Επίσης οι ξύλινες λαβές λόγω της υγρασίας σαπίζουν εύκολα.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ φυσούνα (ακορντεόν)

Οι βεντούζες φυσούνα είναι εξαιρετικές για νεροχύτες και ντους. Οι βεντούζες με φλάντζα, κυψέλη και οι κλιμακωτές είναι ιδανικές για τουαλέτες. Αντί για συμπαγή μύτη έχουν ένα κυματοειδές μπολ που συμπιέζει σαν ακορντεόν. Η πίεση κάνει τη βύθιση πιο δυνατή και ξεπλένει πιο γρήγορα τα βουλώματα. Πρακτικά χρειάζεται αρκετή δύναμη η απόφραξη με τη συγκεκριμένη βεντούζα. 

Η συγκεκριμένη βεντούζα θέλει προσεκτικό καθάρισμα γιατί οι εσοχές-εξοχές που έχει δημιουργεί σημεία συγκέντρωσης κοπράνων και βακτηρίων, και αν παραμείνουν η βεντούζα γίνεται ανθυγιεινή. Προσοχή λοιπόν στην καθαριότητα, μετά την απόφραξη με το συγκεκριμένο είδος βεντούζας.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ισχύος

Αυτός ο τύπος βεντούζας έχει, στη θέση του κυπέλλου και της λαβής, μια αντλία σε σχήμα πιστολιού, η οποία τραβάει το νερό της λεκάνης της τουαλέτας και ρουφάει προς τα έξω το βούλωμα.

Είναι μια βεντούζα νέας τεχνολογίας η οποία αναπαράγει την κίνηση της παραδοσιακής βεντούζας, όμως αν και πιο σύγχρονη υπάρχει ο κίνδυνος εκτόξευσης μολυσμένου νερού κατά τη διάρκεια της απόφραξης.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ χωρίς αφή

Οι βεντούζες χωρίς αφή υποτίθεται ότι είναι μια νέα εξέλιξη στον τομέα της υγιεινής, δίνοντάς σας τη δύναμη να αφαιρέσετε μια απόφραξη χωρίς να αγγίξετε οτιδήποτε μπορεί να αγγίξει το βρώμικο νερό της τουαλέτας. Μια βεντούζα χωρίς αφή είναι μια μεγάλη φυσούνα που τοποθετείται ανάμεσα στο κάθισμα της λεκάνης της τουαλέτας και το μπολ και, στη συνέχεια, αντλείτε μετακινώντας το κάθισμα πάνω-κάτω.

Δεν είναι ιδανική βεντούζα για απόφραξη, και δημιουργεί αρκετή πίεση στο μπολ της λεκάνης της τουαλέτας, με αποτέλεσμα να σηκώνει το πτερύγιο στη δεξαμενή προκαλώντας ένα απροσδόκητο ξέπλυμα και επακόλουθη υπερχείλιση. Το μόνο που μπορείτε να πετύχετε με τη συγκεκριμένη βεντούζα είναι να λερώσετε το μπάνιο σας.

ΒΕΝΤΟΥΖΑ μιας χρήσης

Οι βεντούζες μιας χρήσης είναι ακόμα πιο δύσχρηστες από τις βεντούζες χωρίς αφή. Η βεντούζα μιας χρήσης είναι ένα μεγάλο αυτοκόλλητο που τοποθετείτε σε ολόκληρη την επιφάνεια της λεκάνης της τουαλέτας. Μόλις σφραγιστεί, ξεπλένετε τόσο όσο χρειάζεται για να πλημμυρίσει το μπολ της λεκάνης. Κατόπιν μόλις το αυτοκόλλητο αρχίζει να φουσκώνει προς τα έξω, το πιέζετε με τα χέρια σας, δίνοντας έτσι ώθηση προς τα μέσα στη λεκάνη σας.

Φυσικά, καταλαβαίνετε τι ακριβώς μπορεί να συμβεί με αυτή την πίεση και για ποιο λόγο είναι δύσχρηστη η συγκεκριμένη βεντούζα.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ

Μία κλασσική βεντούζα με μακριά λαβή με σχήμα φλιτζάνι ή μπολ στην άκρη της είναι η καλύτερη επιλογή για την απόφραξη της λεκάνης της τουαλέτας.

Για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη ή την μπανιέρα ή την αποχέτευση του ντους πάρτε μια κλασσική βεντούζα κυπέλλου χωρίς φλάντζα.

Για την τουαλέτα πάρτε μια βεντούζα με φλάντζα, ή βεντούζα κυψέλης ή βεντούζα με βαθμίδες.

Μην ξεχάσετε τη λαβή, η οποία όπως προαναφέρθηκε είναι προτιμότερο να είναι μεταλλική ή πλαστική καθώς το ξύλο διαβρώνεται εύκολα και κρατά πολλά βακτήρια. Μια θήκη για βεντούζα είναι επίσης μία εξαιρετική ιδέα.

Φροντίστε να απολυμαίνετε τακτικά τη βεντούζα σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στην τουαλέτα σας: Ρίξτε χλωρίνη στο μπολ της λεκάνης και αφήστε μέσα τη βεντούζα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την τουαλέτα αρκετές φορές πριν αφαιρέσετε τη βεντούζα για να φύγει όλη η χλωρίνη.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ – FAQ

Πώς μπορώ να ξεβουλώσω το νιπτήρα με βεντούζα;

Βρέξτε ένα πανί και χρησιμοποιήστε το για να σφραγίσετε την αποχέτευση υπερχείλισης του νιπτήρα. Βάλτε βαζελίνη στο κάτω χείλος του εμβόλου. Αφήστε το νερό να τρέξει στο νεροχύτη. Τοποθετήστε το έμβολο πάνω από την αποχέτευση και ανεβοκατεβάστε το αρκετές φορές διαδοχικά.

Πώς χρησιμοποιώ τη βεντούζα για να ξεμπλοκάρω την μπανιέρα;

Ο στόχος της βεντούζας είναι να απορροφήσει την απόφραξη. Γεμίστε την μπανιέρα με τουλάχιστον 10 εκατοστά νερό έτσι ώστε να μπορεί βυθισθεί όλο το πώμα της μπανιέρας με νερό, αλλά και το μπολ (κάτω μέρος) της βεντούζας. Αυτό γίνεται γιατί η βεντούζα παίρνει δύναμη αναρρόφησης από το νερό αλλά και το νερό επίσης δημιουργεί κενό αέρος το οποίο απαιτείται για να δημιουργηθεί πίεση.
Τοποθετήστε το μπολ της βεντούζας πάνω από την τρύπα αποστράγγισης της μπανιέρας και αρχίστε να κουνάτε τη βεντούζα πάνω και κάτω έντονα περίπου 10 φορές. Επαναλάβετε μερικές φορές όλο τον κύκλο και αν δε λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να προχωρήστε σε άλλες μεθόδους.

Μπορώ να ξεβουλώσω ένα νεροχύτη με μια βεντούζα;

Μια απλή βεντούζα με επίπεδο χείλος, δημιουργεί ένα σφράγισμα πάνω από την οπή του νεροχύτη για να ασκήσει την πίεση που απαιτείται για να αποσπάσει το φράξιμο. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης περιέχει αρκετό νερό για να βυθίσει την κεφαλή της βεντούζας και τοποθετήστε το κύπελλο (κεφαλή βεντούζας) πάνω από την τρύπα αποστράγγισης.

Τι μπορεί να αντικαταστήσει μια βεντούζα;

Ως εναλλακτική λύση δοκιμάστε να ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και δύο φλιτζάνια ξύδι στην τουαλέτα. Αφήστε το να αφρίσει για μισή ώρα. Εάν το φράξιμο δεν εξαφανιστεί, δοκιμάστε το κόλπο με ζεστό νερό.