ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΤΑ ΣΙΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ. Όταν αναφερόμαστε στα σιφώνια είναι καλό για εσάς να γνωρίζετε ότι αυτά ποικίλλουν και χρειάζεται διευκρίνιση για ποιο απ’ όλα πρόκειται καθώς διαθέτουν όλα τα είδη υγιεινής στο μπάνιο, ο νεροχύτης αλλά και η υδρορροή. Το σιφώνι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αποχετευτικής γραμμής σε κάθε οίκημα. Εκτελεί δύο πολύ χρήσιμους ρόλους. Πρώτον εμποδίζει τις οσμές οι οποίες ούτως ή άλλως υπάρχουν από τα λύματα και τις βρωμιές στην αποχέτευση να περάσουν μέσα στο σπίτι. Δεύτερον είναι η πρώτη περιοχή μετά την τρύπα αποστράγγισης μέσα στην οποία μπλοκάρουν τα υλικά που φράζουν τις σωληνώσεις πριν οδηγηθούν σε πιο βαθιά σημεία του δικτύου. Γενικότερα όλα τα σιφώνια ακολουθούν τη λογική του σχήματος U ώστε να εμποδίζουν τις κακοσμίες να εξέλθουν καθώς υπάρχει πάντα μία ποσότητα νερού στο κάτω κυρτό μέρος της σχεδίασής του.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Αν το βούλωσε οποιοδήποτε σιφώνι
καλέστε μας κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα έρθει στο χώρο σας άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
6931 030303

Ταχεία εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες.
Κυριακές και Αργίες.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΤΟ ΣΙΦΩΝΙ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Αν ένα από τα σιφώνια βουλώσει, τότε θα χρειαστεί να γίνει απόφραξη ώστε να μην επεκταθεί και αλλού το πρόβλημα καθώς όλα τα συστήματα της αποχέτευσης συνδέονται μεταξύ τους και αλληλεπιδρούν. Για παράδειγμα, αν πλημμυρίσει κάποια στιγμή η ταράτσα σας, φράζει η δίοδος για τα ύδατα, η ροή του νερού επιβραδύνεται και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί υπερχείλιση. Έτσι η ταράτσα θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως δεξαμενή συλλογής όμβριων υδάτων και να διαβρώσει τα μονωτικά της υλικά. Συνεπώς, μιλάμε για μία ενδεχόμενη ζημιά με μεγάλο οικονομικό κόστος και ειδικά σε σχέση με το κόστος μιας απόφραξης.

ΕΙΔΗ ΣΙΦΩΝΙΩΝ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Τα σιφόνια βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο αποχετευτικό δίκτυο του σπιτιού. Στο μπάνιο υπάρχουν της μπανιέρας, του νιπτήρα, του πλυντηρίου όπως και το πατοσίφωνο δαπέδου μέσα από το οποίο περνούν τα νερά από όλα τα σιφώνια του μπάνιου, εκτός φυσικά από της λεκάνης. Το σιφώνι της λεκάνης οδηγεί τα λύματα προς την κεντρική αποχέτευση λυμάτων που είναι ένας ξεχωριστός αγωγός από αυτό των νερών. Στην κουζίνα υπάρχει το σιφώνι του νεροχύτη ενώ έξτρα σιφόνια βρίσκονται στη βεράντα, το μπαλκόνι και την ταράτσα τα οποία κατευθύνουν τα νερά προς τον κεντρικό αγωγό όμβριων υδάτων.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Όταν προετοιμάζεται να εκδηλωθεί ένα βούλωμα προηγούνται κάποιες ενδείξεις οι οποίες μαρτυρούν την ύπαρξη κάποιου μπλοκαρίσματος στην αποχέτευση.

Δυσκολία στη ροή του νερού

Μια σημαντική ένδειξη είναι η αργή αποστράγγιση του νερού από τα είδη υγιεινής ή πολλές φορές, η επιστροφή του νερού η οποία μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες ή λιμνάζοντα νερά.

Μυρωδιές

Όλα τα σιφόνια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μην ξεφεύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές και τα βακτήρια ή τα μικρόβια από τα υλικά που περνάνε μέσα στις σωληνώσεις και καταλήγουν στην κεντρική αποχέτευση. Συνεπώς, όταν υπάρχουν εγκλωβισμένα αντικείμενα ή είναι έτοιμη η αποχέτευση να βουλώσει, τότε όλες αυτές οι μυρωδιές αναδύονται μέσα από τα σιφώνια και έτσι δημιουργείται μια από τις πιο συνηθισμένες ενδείξεις.

Παράξενοι θόρυβοι

Διάφοροι περίεργοι ήχοι που βγαίνουν μέσα από τα σιφώνια κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μία βρύση, ανήκουν σχεδόν πάντα στις ενδείξεις μιας φραγμένης αποχέτευσης

ΑΙΤΙΕΣ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να βουλώσει ένα σιφόνι, ποικίλουν και αφορούν είτε κάποια αντικείμενα είτε την κακή χρήση. Αυτές οι αιτίες διαφέρουν από σιφώνι σε σιφώνι.

Σιφώνι μπάνιου

Η κυριότερη αιτία προβλήματος στην αποχέτευση όσον αφορά τα σιφώνια του μπάνιου, είναι οι συσσωρευμένες τρίχες. Εξαιτίας του χαρακτηριστικού τους να μη διαλύονται, μαζεύονται και σε συνδυασμό με τις οδοντόκρεμες, τα σαπούνια και τα καλλυντικά, κολλάνε μέσα στους σωλήνες των σιφωνιών. Αφού παγιδεύονται εκεί, καταλήγουν να δημιουργούν ένα κουβάρι το οποίο σταδιακά μεγαλώνει και εμποδίζει άλλα υλικά να περάσουν τα οποία με τη σειρά τους προστίθενται σε αυτή τη μάζα. Επομένως, παγιδεύει όλα αυτά τα υλικά έτσι ώστε η ροή και η απορρόφηση του νερού να γίνεται όλο και πιο αργή ώσπου στο τέλος, δημιουργείται ένα βούλωμα.

Το σιφώνι του πλυντηρίου βουλώνει πιο σπάνια απ’ όλα. Αυτό γίνεται επειδή το πλυντήριο διαθέτει ένα ειδικό εσωτερικό φίλτρο αποστράγγισης σταθερών υλών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το φράξιμο γίνεται λόγω τυχόν χνουδιών τα οποία απελευθερώνονται από τα υφάσματα κατά το πλύσιμο και αφού το δοχείο αυτό είναι εντελώς γεμάτο. Το κανάλι της αποχέτευσης του πλυντηρίου καταλήγει στο πατοσίφωνο του μπάνιου όπου συναντιέται με τα υλικά που προέρχονται από τον νιπτήρα και την μπανιέρα.

Σιφώνι κουζίνας

Ο νεροχύτης της κουζίνας αλλά και η αποχέτευση του πλυντηρίου πιάτων είναι από τα σημεία που οι σωλήνες τους επιβαρύνονται σε καθημερινή βάση. Τα λάδια, τα λίπη και τα πουριά που συγκεντρώνονται και κολλάνε στα τοιχώματα των σωληνώσεων είναι η κυριότερη αιτία φραξίματος του σιφωνιού της κουζίνας. Μετά ακολουθούν αιτίες όπως τα υπολείμματα από τις τροφές και τα σαπούνια καθώς και οι φλούδες, τα τσόφλια και τα σπόρια από φρούτα. Όλες οι παραπάνω οργανικές και ανόργανες ύλες καταλήγουν μέσα στην αποχέτευση και καθώς περνάει ο χρόνος, τη βουλώνουν.

Σιφώνι μπαλκονιού

Τα φραξίματα στα σιφόνια των μπαλκονιών συνήθως προκαλούνται από χώματα τα οποία παρασύρονται από τις ζαρντινιέρες και τις γλάστρες με τον αέρα, με ρίζες φυτών και με άλλων ειδών σκουπίδια τα οποία σπρώχνει το νερό ή ο αέρας και καταλήγουν να εισχωρούν μέσα στους σωλήνες τους. Επίσης, η σκόνη συσσωρεύεται στα τοιχώματα των σιφονιών δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα που με την πάροδο του χρόνου τα φράζει.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι απαραίτητο να ελέγχουμε και να καθαρίζουμε συχνά τις υδρορροές των μπαλκονιών καθώς αν περάσουν μέσα ρίζες, θα αναπτυχθούν αφού έχουν την ικανότητα να μεγαλώνουν με το νερό. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά όπως το να σπάσει ένας σωλήνας.

Τέλος, ο συνδυασμός όλων των παραπάνω με τη χρήση αποφρακτικών σκευασμάτων που υπάρχουν στο εμπόριο ή με μια παλιά κατασκευή αποχέτευσης, μπορεί να οδηγήσει εύκολα στη διόγκωση ακόμη και ενός αρχικά μικρού προβλήματος.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗΣ ΣΙΦΩΝΙΩΝ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Στην περίπτωση όπου έχει βουλώσει οποιοδήποτε σιφώνι, το πρώτο πράγμα που συνήθως θα κάνουμε οι περισσότεροι είναι να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας το ξεβούλωμα. Όμως αυτό πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο και πολλοί καταφεύγουν στη χρήση κοινών αποφρακτικών χημικών προϊόντων. Γνωρίζοντας όμως ότι όλα αυτά τα προϊόντα διοχετεύονται στο περιβάλλον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργήσουμε βλάβες τόσο στον οργανισμό μας όσο και στον χώρο γύρω μας. Επιπλέον, λόγω των καυστικών τους συστατικών, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί μεγαλύτερη βλάβη στους αποχετευτικούς σωλήνες. Το συμπέρασμα συνεπώς είναι ότι σχετικά με το πρόβλημα του φραξίματος σιφωνιών, τη σωστή λύση θα τη δώσουν πάντα οι επαγγελματίες στις αποφράξεις. Ας δούμε όμως μερικούς από τους τρόπους επαγγελματικής απόφραξης.

Απόφραξη σιφωνιού με ηλεκτροκίνητο μηχάνημα

Αν χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ένα βουλωμένο σιφώνι στην κουζίνα ή στο μπάνιο, τότε η διαδικασία της απόφραξης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με ένα από τα ηλεκτροκίνητα μηχανήματα μας. Πρόκειται για σύγχρονα εργαλεία στα οποία μπορούν να προσαρμοστούν πάνω τους διάφορες περιστρεφόμενες κεφαλές ανάλογα με την περίσταση, την κατασκευή του δικτύου και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Όταν λοιπόν τοποθετήσει ο τεχνικός μας μέσα στο βουλωμένο σιφόνι το μηχάνημα, τα υλικά που το έχουν φράξει θα διασπαστούν ή θα απομακρυνθούν και η ροή του νερού θα επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Απόφραξη σιφωνιού με πιεστικό μηχάνημα υδροβολής

Σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα αφορά σιφώνια ταρατσών ή μπαλκονιών, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πιεστικό μηχάνημα και να ακολουθήσουμε τη μέθοδο της υδροβολής. Οι τεχνικοί μας θα περάσουν από κάποια δίοδο του δικτύου το μακρύ λάστιχο του πιεστικού και με τη δύναμη της εκτόξευσης του νερού, θα καθαρίσουν την κάθετη στήλη που ξεκινάει από την ταράτσα και περνάει από όλα τα σιφόνια των μπαλκονιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ»

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

Τα συνεργεία μας είναι έμπειρα, ακούραστα και πάντοτε στη διάθεσή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας όποιο και αν είναι το αποχετευτικό σας πρόβλημα. Εμείς ούτως δεν ξεχωρίζουμε τα προβλήματα σε μεγάλα και μικρά και τα αντιμετωπίζουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα. Ο στόχος μας σε κάθε περίπτωση είναι να σας απαλλάξουμε από το βουλωμένο σιφώνι και να επαναφέρουμε την αποχέτευση σας στην αρχική της λειτουργία. Τηλεφωνήστε μας όποια ώρα της ημέρας προκύψει η βλάβη και τα συνεργεία μας θα μπορέσουν να είναι στον χώρο σας μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Μην το αναβάλετε ακόμα και σε περίπτωση που το πρόβλημα δημιουργηθεί την ημέρα αργίας, καθώς γνωρίζουμε ότι ένα βουλωμένο σιφόνι δεν μπορεί να περιμένει και η εταιρία μας λειτουργεί όλο το 24ωρο όλο το χρόνο προκειμένου να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημά σας.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

24
ΩΡΕΣ

365
ΗΜΕΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ