ΠΡΟΣΦΟΡΑ

15 ΕΥΡΩ σε 15 ΛΕΠΤΑ εξυπηρέτηση!

Μάθετε πως να εξοικονομήσετε χρήματα με καθαρή αποχέτευση.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Τηλεφωνήστε μας στο
6931 03 03 03

ή

Συμπληρώστε την
φόρμα επικοινωνίας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Covid Free Team

Το προσωπικό μας υποβάλλεται τακτικά σε Rapid Test και Μοριακό Έλεγχο για Κορωνοϊό.
Θερμομετρείται δε καθημερινά.

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ. Είναι γεγονός ότι ένας βουλωμένος νιπτήρας ή ακόμα και ένα βουλωμένο σιφόνι στην ντουζιέρα σας μπορούν να δυσκολέψουν σημαντικά την καθημερινότητά σας καθώς δεν μπορείτε να εκτελέσετε βασικές λειτουργίες. Εμείς σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις αποφράξεις ώστε να μην σας ταλαιπωρούν και να μην σας κοστίσουν μια περιουσία.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΝΙΠΤΗΡΑ

Αν το βούλωμα νιπτήρα επιμένει
καλέστε μας κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα έρθει στο χώρο σας άμεσα.

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
6931 030303

Ταχεία εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες.
Κυριακές και Αργίες.

Σας έχει τύχει ποτέ να παρατηρήσετε ότι ο νιπτήρας σας βουλώνει συχνά; Αυτή είναι μια από τις καταστάσεις που δυσκολεύει σχεδόν όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες και σίγουρα κανένας μας δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Ξέρουμε το πόσο σοβαρό είναι να ξεχειλίζουν τα νερά και να γεμίζει όλος ο νιπτήρας με υπολείμματα από βρoμιές. Παρακάτω θα αναφέρουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες ενός βουλωμένου νιπτήρα, τις πιθανές ενδείξεις ότι ο νιπτήρας κοντεύει να βουλώσει ή ήδη έχει βουλώσει, καθώς και μερικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε μόνοι σας αυτό το πρόβλημα.

ΑΠΟ ΤΙ ΒΟΥΛΩΝΕΙ Ο ΝΙΠΤΗΡΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Ο κυριότερος λόγος που μπορεί να βουλώσει ένας νιπτήρας είναι εξαιτίας ενός προβληματικού αποχετευτικού δικτύου. Για αυτά τα προβλήματα μπορεί να ευθύνονται κακές κατασκευές, η κακή επιλογή των υλικών για τις σωληνώσεις καθώς και το πόσο παλιό είναι το αποχετευτικό δίκτυο. Η κατάσταση όμως μπορεί να χειροτερεύσει όταν εμείς πετάμε συνειδητά διάφορα αντικείμενα μέσα στο σιφόνι του σωλήνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα μέχρι και στις πιο σύγχρονες αποχετεύσεις.

Ο νιπτήρας πρόκειται για ένα από είδη υγιεινής που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Όταν εμείς λοιπόν αφήνουμε να καταλήξουν στον σωλήνα τρίχες, υπολείμματα σαπουνιού, καλλυντικών και οδοντόκρεμας μετά από κάθε χρήση, τότε θα έρθει σίγουρα η μέρα που θα έρθουμε αντιμέτωποι με έναν φραγμό. Όλα τα παραπάνω υλικά δεν διασπώνται στο νερό και καταλήγουν κολλημένα μέσα στον σωλήνα, καταστρέφοντας έτσι την σωστή του λειτουργία. Για αυτό, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα καλό είναι να κρατάμε τον σωλήνα της αποχέτευσης καθαρό.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΙΠΤΗΡΑΣ ΒΟΥΛΩΣΕ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Μια από τις πιο βασικές και πρώτες ενδείξεις ενός βουλωμένου νιπτήρα είναι η δυσκολία του σωλήνα της αποχέτευσης στην αποστράγγιση του νερού. Τις περισσότερες φορές χάρη σε αυτό μπορεί να ξεχειλίσει το νερό από τον νιπτήρα και ως συνέπεια, να μην μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Επιπλέον, δεν είναι σπάνιο να αναδύεται μια αρκετά άσχημη μυρωδιά μέσα από τον σωλήνα από όλα τα αντικείμενα που έχουν συσσωρευτεί μέσα του και σαπίζουν. Τέλος, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι βγαίνουν περίεργοι ήχοι μέσα από τις σωληνώσεις κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον νιπτήρα.

ΠΩΣ ΞΕΒΟΥΛΩΝΕΙ Ο ΝΙΠΤΗΡΑΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι εκεί έξω για να σας βοηθήσουν να ξεβουλώσετε με ευκολία τον νιπτήρα σας. Με αυτές τις μεθόδους δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα καθώς τα υλικά που χρειάζονται μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές ειδικά σε επιφανειακά προβλήματα τα οποία δεν φτάνουν βαθιά μέσα στον σωλήνα της αποχέτευσης. Όσον αφορά την χρήση χημικών σκευασμάτων με σκοπό το ξεβούλωμα, καλό είναι να αποφεύγεται με κάθε κόστος καθώς μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στους σωλήνες σας. Αντίθετα, δώστε μια ευκαιρία στις παρακάτω μεθόδους.

Μαγειρική σόδα και αλάτι

Η μείξη μαγειρικής σόδας και αλατιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του βουλωμένου νιπτήρα. Αρχικά, γεμίστε μισή κούπα με μαγειρική σόδα και την υπόλοιπη μισή με αλάτι και ανακατέψτε το μείγμα καλά. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα μέσα στο σιφόνι και δώστε του λίγο χρόνο για να δράσει. Συνήθως δεν θα χρειαστεί πάνω από 20 λεπτά. Παράλληλα, γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό αφήστε την να βράζει. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά μπορείτε να ρίξετε αργά και σταθερά το βραστό νερό μέσα στο σιφόνι ώστε να ξεπλύνετε το μείγμα και ότι υπολείμματα έχουν απομείνει στον σωλήνα. Τέλος, ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το νερό να τρέξει για λίγο. Αν η αποστράγγιση επανέλθει στο φυσιολογικό, τότε μόλις καταφέρατε να ξεβουλώσετε τον νιπτήρα του σπιτιού σας. Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάσετε έναν άλλο τρόπο ξεβουλώματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ρίξετε το βραστό νερό απευθείας στον πορσελάνινο νιπτήρα, αλλά μέσα στον αγωγό, και μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό, αν έχετε πλαστικούς σωλήνες από PVC, καθώς το νερό πάνω από τους 80 βαθμούς Κελσίου μπορεί να μαλακώσει μερικούς τύπους σωληνώσεων από PVC, ενδεχομένως να προκαλέσει και χαλάρωση των αρμών (και σκεφτείτε ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου). Τους πλαστικούς σωλήνες προσπαθήστε να τους καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα αποφρακτικό έμβολο ή μια βεντούζα.

Με τη χρήση βεντούζας

Πρόκειται για μια αρκετά απλή μέθοδο ξεβουλώματος χωρίς όμως να σημαίνει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική. Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε μια βεντούζα ξεβουλώματος την οποία θα τοποθετήσετε στην τρύπα του σιφονιού, προσέχοντας ιδιαίτερα να την καλύψετε ολόκληρη. Στη συνέχεια, θα γεμίσετε το νιπτήρα με νερό ώσπου να καλυφθεί το κεφάλι της βεντούζας. Αφού κάνετε τα προηγούμενα βήματα, αρχίστε να κουνάτε με γρήγορες κινήσεις την βεντούζα προς τα πάνω και κάτω. Μετά από δέκα επαναλήψεις τραβήξτε την βεντούζα και ελέγξτε αν η ροή του νερού έχει επανέλθει στο φυσιολογικό. Αν όχι, μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία ώσπου να δείτε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τέλος, μπορείτε πάλι να ρίξετε μια κατσαρόλα βραστό νερό μέσα στον σωλήνα ώστε να φύγουν όσα υπολείμματα δεν κατάφεραν να φύγουν με τη χρήση της βεντούζας.

Χειρωνακτικά

Ένας άλλος τρόπος για το ξεβούλωμα του νιπτήρα είναι να αφαιρέσετε τη μάζα των συσσωρευμένων υλικών με το χέρι. Τα λαστιχένια γάντια θα προστατεύσουν τα χέρια σας με την επαφή της βρόμικης μάζας που πιθανόν θα ανασύρετε με τα δάχτυλα.

Αφαιρέστε το κάλυμμα της τρύπας στο νιπτήρα. Αυτό συνήθως βγαίνει εύκολα τραβώντας το προς τα πάνω ή ξεβιδώνοντάς το ολόκληρο. Κατόπιν κοιτάξτε προς την αποχέτευση για να δείτε αν φαίνεται η μάζα που φράζει το σωλήνα. Συνήθως οι τρίχες και οι οδοντόκρεμες δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα. Εάν τοι τρίχες και τα άλλα υλικά που φράζουν την αποχέτευση είναι προσβάσιμα με το χέρι, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να προσπαθήσετε να τραβήξετε όσο περισσότερη μάζα μπορείτε. Αφήστε νερό να τρέξει για να δείτε αν η αποστράγγιση του νερού βελτιώθηκε ή αν επανήλθε τελείως

Τοποθετήστε πάλι το κάλυμμα του νιπτήρα. Μερικά καλύμματα συγκρατούν τις τρίχες πριν προχωρήσουν σε βαθύτερα σημεία του σωλήνα αποχέτευσης. Αυτό διευκολύνει τον γρήγορο έλεγχο αλλά και τον τακτικό καθαρισμό, τουλάχιστον όταν το αίτιο είναι οι τρίχες.

Με ξεβίδωμα του σωλήνα

Τοποθετήστε για αρχή έναν κουβά κάτω από τον σωλήνα του νιπτήρα πριν ξεκινήσετε την διαδικασία. Αμέσως μετά προσπαθήστε να ξεβιδώσετε τον σωλήνα με τα χέρια. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τον ξεβιδώσετε έτσι, χρησιμοποιήστε έναν κάβουρα. Αδειάστε όλο το νερό μέσα από το σωλήνα και με μεγάλη προσοχή, καθαρίστε από τον σωλήνα όλα τα συσσωρευμένα αντικείμενα που έχουν προκαλέσει τον φραγμό. Καλό θα ήταν να κάνετε το ίδιο και με τον σωλήνα που υπάρχει στον τοίχο. Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα, συναρμολογήστε ξανά τον σωλήνα και αφήστε λίγο νερό να τρέξει για να δείτε αν η μέθοδος είχε επιτυχία.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΝΙΠΤΗΡΑ

Αν παρά τις προσπάθειες το βούλωμα επιμένει, καλέστε έναν επαγγελματία. Η απόφραξη είναι το Α και το Ω για να έχετε καθαρές σωληνώσεις που δεν προκαλούν δυσοσμία στο χώρο σας. Όμως αυτή πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες οι οποίες έχουν εμπειρία χρόνων στον τομέα των αποφράξεων καθώς έτσι το πρόβλημά σας θα λυθεί αποτελεσματικά. Επιπλέον, οι ειδικοί στις αποφράξεις εκτός από την κατάλληλη τεχνογνωσία, έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα λύσουν το πρόβλημα που έχετε στο νεροχύτη σας, χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές.

Ο τακτικός έλεγχος είναι σωτήριος και σας απαλλάσσει από μεγαλύτερο πρόβλημα στις σωληνώσεις των αποχετεύσεων.